Skip to main content

Järjestyshäiriöt

TYSin rakennuksissa ja piha-alueilla on noudatettava järjestyslain ja muun lainsäädännön lisäksi TYSin järjestyssääntöjä. Naapurin häiritsevä käyttäytyminen ratkeaa usein keskustelemalla, mutta joissakin tapauksissa tilanteeseen voidaan tarvita ulkopuolista apua.

Jos epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan uhattuna tai vaarassa, soita hätänumeroon 112 ja noudata saamiasi ohjeita.

 

Mitä tehdä, jos häiritsevä käytös ei lopu?

Kiireettömissä, mutta pidempään jatkuneissa häiriötapauksissa voit tehdä häiriöilmoituksen asukassivujen kautta. Kiireellisemmistä häiriötapauksista, kuten vaikkapa yörauhan aikaan pitkään jatkuvasta metelöinnistä voit ilmoittaa asuntokohteesi vartiointipalvelulle.

Järjestyhäiriöistä ilmoittaminen: 02 284 6998 (mpm/pvm)

Iltakajon järjestyshäiriöt: 02 275 2138 (mpm/pvm)

Otathan yhteyttä vartiointipalveluun kuitenkin harkiten, sillä kaikki yöllinenkään ääni ei välttämättä täytä järjestyshäiriön tunnusmerkkejä. Mikäli olet yhteydessä vartiointipalveluun, noudata aina puhelimessa saamiasi ohjeita.

 

Tavanomaista elämisen ääntä vai häiritsevää melua?

Tavanomaiset elämän äänet kuuluvat kerros- ja rivitaloasumisen arkeen. Lähtökohtaisesti esimerkiksi vauvan itku, lasten kovaääniset leikit sekä remontoinnista tai ruoanlaitosta syntyvät äänet katsotaan tavanomaisiksi elämään kuuluviksi ääniksi.

TYSin asunnoissa noudatetaan yörauhaa klo 23–6 välisenä aikana, mutta esimerkiksi suihkun tai vessan käytöstä syntyvät äänet ovat sallittuja myös yöaikaan.

Häiritsevästä melusta voidaan alkaa puhua, kun ääni on toistuvaa, kohtuutonta, ajankohtaan nähden sopimatonta tai kestää yhtäjaksoisesti tuntikausia. Esimerkiksi televisiota tai musiikkia ei voi huudattaa koko päivää.

Etkö löytänyt oppaasta vastausta kysymykseesi?

Olethan meihin yhteydessä: office@tys.fi