Skip to main content

Avaimet

Avaimet uuteen vuokra-asuntoon

Yleistä

Vuokrasopimuksen alkamisen yhteydessä jokainen vuokralainen saa ainakin yhden avaimen käyttöönsä. Avain on henkilökohtainen ja sitä on käytettävä vastuullisesti ja huolellisesti Asunnon avaimella pääset myös asukkaille tarkoitettuihin yhteistiloihin.

Huomioithan, että omien kopioiden teettäminen avaimesta on ehdottomasti kielletty. Mikäli tarvitset lisäavaimen tai avaimesi katoaa, ole yhteydessä asukastoimistoon.

Jos avain katoaa

Jos avaimesi katoaa, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme (02 275 0200 / office@tys.fi). Saat toimistolta uuden avaimen kadonneen tilalle. Kadonneesta avaimesta sekä mahdollisesta lukon vaihdosta tai sarjoituksesta veloitetaan asukkaalta korvausvastuuhinnaston mukaisesti.

Korvausvastuuhinnasto

Avainturva

TYS on hankkinut asukkaille vakuutuksen, joka korvaa asukkaalle yhden (1) päivystysaikaisen ovenavauksen kalenterivuoden aikana. HUOM! Korvaus anotaan jälkikäteen, eli ovenavaus tulee maksaa ovenavauksen suorittaneen tahon antamien maksuehtojen mukaisesti. Korvaushakemukseen tulee liittää kuitti ovenavauksen maksusta.

Asukkaan tulee itse täyttää ja lähettää korvaushakemus AIG-vakuutusyhtiöön. Pääset lataamaan korvaushakemuslomakkeen tältä sivulta.

Korvaushakemus

Oven avaukset

Toimistoaukioloaikoina

Vara-avaimen saa aukioloaikoinamme maksutta toimistolta. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Toimiston aukioloaikojen ulkopuolella

Toimiston aukioloaikojen ulkopuolella Arkea Oy:n huoltopäivystys huolehtii ovenavauspalvelusta, puh. 02 284 6998 (mpm/pvm) kaikki kohteet paitsi Iltakajo. Ovenavaus numerosta arkisin klo 15–08 ja viikonloppuisin 24h. Iltakajo puh. 02 275 2138 (mpm/pvm).

Ovenavauspalvelu on maksullista ja Arkea perii ovenavauksista hinnastonsa mukaisen maksun (50€ + mahdollinen laskutuslisä 10€). Asukkaan täytyy pystyä todistamaan henkilöllisyytensä.

Ovikoodi

Asuntokohteiden ulko-ovet ovat lukittuina ainakin öisin, osassa kohteita ympäri vuorokauden. Ala-oven lukituksen voi aina avata asunnon avaimella. Mikäli asunkohteessasi on käytössä myös ovikoodi, löydät koodin asukassivuiltasi asuntokohteen tietojen alta. Huomioi, että ovikoodi ei välttämättä toimi yöaikaan.

Varastokoppien ja autojen lämmitystolppien avaimet

Useimmista asuntokohteista löytyy varastokoppeja asukkaiden käyttöön. Varastot voivat olla huoneistokohtaisia tai erikseen varattavia. Asukassivuilta näet oman kohteesi varastojen tiedot, sijainnit sekä lukituksen. Katso lisätietoja: varastokopeista.

Autopaikkojen lämmitystolppien avaimen voit noutaa asukastoimistolta henkilöllisyystodistusta vastaan varauksesi alettua. Katso lisätietoja: autopaikoista.

Asumistasi koskevat asiat hoidat helposti asukassivuilla!

Asukassivuille