Skip to main content

Tuhoeläimet

Jos epäilet asunnossasi olevan tuhoeläimiä, ilmoita siitä viipymättä vikailmoituksella. Vaikka et olisi aivan varma havainnostasi, tee vikailmoitus kuitenkin varmuuden vuoksi. Jos et ole varma mistä tuhoeläimestä on kyse, kuvaile sitä vikailmoituksessa mahdollisimman tarkkaan (ulkonäkö, käyttäytyminen, missä havaitsit sen ym.)

Mikäli mahdollista, liitä vikailmoitukseen kuva löytämästäsi tuhoeläimestä, tai ota tuhoeläin talteen (esimerkiksi suljettuun pulloon). Tuhoeläimiä on monenlaisia, eivätkä kaikki vaadi torjuntatoimenpiteitä. TYS ottaa kuitenkin kaikki tuholaisepäilyt vakavasti ja käyttää tuholaistorjunnassa yhteistyökumppaneinaan alan ammattilaisia.


Torjunta ja tarkastus ovat maksuttomia

Tuholaistorjujan tarkastuskäynti ja tuholaistorjunta ovat sinulle maksuttomia, kunhan olet huolehtinut asuntosi siisteydestä ja noudatat TYSiltä sekä tuholaistorjujalta saamiasi ohjeita. Vuokranantajana me emme kuitenkaan ole korvausvastuussa, mikäli tuhoeläimet ovat aiheuttaneet vahinkoa irtaimistollesi.

Tuhoeläinhavainnoista ilmoittamatta jättäminen ja tuholaistorjujan ohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa asukkaan korvausvelvollisuuteen, joten älä epäröi vikailmoituksen tekemisessä.

 

Puhtaus on tärkeä osa ennaltaehkäisyä

Voit itse edesauttaa tuhoeläinten ehkäisyä ja torjuntaa huolehtimalla asuntosi perussiisteydestä. Vie roskat ulos riittävän usein ja säilytä tuholaisia houkuttelevat ruoka-aineet suljetuissa astioissa. Älä kuitenkaan soimaa itseäsi, jos epäilet asunnossasi olevan tuhoeläimiä, sillä niiden ilmaantuminen ei aina johdu epäsiististä asunnosta.

Pidäthän huolta myös esimerkiksi jätekatosten siisteydestä. Älä koskaan jätä roskia maahan tai muuhun suojaamattomaan paikkaan, ja varmista aina, että jäteastioiden kannet ovat kunnolla kiinni.

Lintujen ruokinta piha-alueilla on ehdottomasti kielletty, sillä lintujen ruoka houkuttelee paikalle lintujen lisäksi muun muassa hiiriä ja rottia.

Etkö löytänyt oppaasta vastausta kysymykseesi?

Olethan meihin yhteydessä: office@tys.fi