Skip to main content

Irtisanominen

TYSillä voit lähes aina irtisanoa sopimuksesi kalenterikuukauden irtisanomisajalla ilman sopimussakkoja

Irtisanominen

Irtisanomisaika on asukkaan puolelta yksi kalenterikuukausi ja se lasketaan aina irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden loppuun. Jos siis haluat vuokrasopimuksesi päättyvän esim. maaliskuun lopussa, irtisanominen on tehtävä viimeistään helmikuun aikana.

Vuokrasopimuksen voi irtisanoa asukassivujen kautta tai henkilökohtaisesti toimistolla. Mikäli pariskunta tekee irtisanomisen, on molempien vahvistettava se asukassivuilla tai molempien on allekirjoitettava irtisanominen toimistolla.

Sopimuksen purkaminen

Vakavissa rikkomustapauksissa TYSillä on oikeus vuokrasopimuksen purkamiseen ilman irtisanomisaikaa. Näitä ovat esimerkiksi vuokranmaksun laiminlyönti, jatkuvat järjestyshäiriöt, vuokraoikeuden siirto ilman alivuokralaissopimusta tai asunnon osan luovutus toisen käytettäväksi ilman TYSin lupaa. Vuokrasopimus päättyy välittömästi purkamisilmoituksen tiedoksiantoon. Tarvittaessa TYS hakee häädön paikkakunnan käräjäoikeudesta.

Irtisanomisen jälkeen

Kun irtisanomisesi on käsitelty TYSillä, saat sähköpostiisi irtisanomisen vahvistusviestin, jossa on kerrottu irtisanomiseen liittyvistä käytännön asioista. Tutustu huolellisesti viestiin ja poismuuttajan infoon nettisivuilla.

Mikäli olet antanut luvan yhteystietojesi luovuttamiseen uudelle asukkaalle, saattaa hän ottaa sinuun yhteyttä mahdollisuudesta tutustua asuntoon tai muuttoaikataulustasi. Jollet ole antanut lupaa luovuttaa yhteystietojasi, saatetaan TYSiltä pyytää sinua kontaktoimaan uusi asukas.

Asumistasi koskevat asiat hoidat helposti asukassivuilla!

Asukassivuille