Skip to main content

Vesi ja viemäröinti

Asukkaana sinun tulee pyrkiä ehkäisemään viemäritukosten syntyminen. Hankalista tukoksista, kaikenlaisista vuodoista sekä lavuaarin tai wc-istuimen rikkoutumisesta tulee tehdä viipymättä vikailmoitus.

Voi yrittää avata alkavaa tukosta ensin putkenavausaineella, mutta jos ongelma ei poistu, tee asiasta vikailmoitus. Huoltotyöntekijöiden työturvallisuuden takaamiseksi pyydämme, että mainitset aina vikailmoituksessa, mikäli olet käyttänyt putkenavausainetta tukoksen avaamiseen.

Jos viemäri ei vedä lainkaan, ota viipymättä yhteys asiakaspalveluun tai huoltopäivystykseen puhelimitse. Vian ilmoittamatta jättäminen voi johtaa korvausvastuuseen.

Älä koskaan laske tukkeutuneeseen viemäriin vettä, jotta et aiheuta vesivahinkoa. Mikäli vesi tulvii tukkeutuneen viemärin vuoksi, ryhdy välittömiin toimenpiteisiin vahinkojen ehkäisemiseksi ja minimoimiseksi.

Asukkaana vastuullesi kuuluu myös lattiakaivojen säännöllinen puhdistus. Jos lattiakaivo ei puhdistamisesta huolimatta vedä kunnolla, tee asiasta vikailmoitus, sillä tukos voi olla pidemmällä putkistossa. Tyypillisesti lattiakaivon ongelmien takana ovat kuitenkin kaivoon kertyneet hiukset sekä muu normaali pesujäte, jotka estävät veden sujuvan kulun viemäriverkostoon.

Etkö löytänyt oppaasta vastausta kysymykseesi?

Olethan meihin yhteydessä: office@tys.fi