Skip to main content

Sisustaminen ja pihanhoito

Taulujen, hyllyjen ja peilien kiinnittäminen seinälle on sallittua, mutta kiinnityksissä on noudatettava kohtuullisuutta. Kiinnityksessä on myös huomioitava seinämateriaalit – esimerkiksi kylpyhuoneen seinään ei saa porata tai tehdä kiinnityksiä.

Suosittelemme välttämään taulujen ripustamiseen tarkoitettuja ripustustarroja, sillä ne vahingoittavat usein seinän maalipintaa irrotettaessa. Kaapinovissa ja tasoissa käytettäviä sisustuskalvoja (D-C-Fix ja muut vastaavat) kannattaa välttää samasta syystä. Kalvot pitää irrottaa poismuuton yhteydessä, ja asukas on velvollinen korvaamaan kalvojen pinnoille aiheuttamat vahingot.

Et voi tehdä asunnossasi korjaus- tai muutostöitä ilman lupaa. Esimerkiksi maalaaminen ja rakenteisiin puuttuminen ovat luvanvaraisia toimenpiteitä. Luvatta tehdystä työstä tai työhön liittyvistä materiaalikuluista ei makseta korvausta. Sen sijaan luvatta tehty korjaus- tai muutostyö saattaa muodostaa perusteen vuokrasopimuksen purkamiseen ja vahingonkorvausten perimiseen.

Saat asennuttaa asuntoosi ovisilmän tai turvaketjun omakustanteisesti. Asennus pitää teetättää ammattilaisella, ja ovisilmä tai turvaketju tulee jättää paikalleen asunnosta pois muuttaessa.

Mikäli haluat rajata huoneistopihaasi, voit hankkia olemassa olevien väliaitojen väliin vihreää aitaverkkoa. Huoneistopihaa ei kuitenkaan saa pidentää, vaan vihreä aitaverkko pitää sijoittaa väliaitojen päiden väliin.

Etkö löytänyt oppaasta vastausta kysymykseesi?

Olethan meihin yhteydessä: office@tys.fi