Skip to main content

Kodinkoneet ja laitteet

Astian- ja pyykinpesukoneet

Astian- tai pyykinpesukoneet eivät kuulu asuntojen varusteluun. Voit asennuttaa asuntoon oman astian- tai pyykinpesukoneen vain, jos asunnosta löytyy asianmukaiset liitännät.

TYSin asuntojen astianpesukone- ja pyykinpesukoneliitännät on varustettu takaiskuventtiilillä. Mikäli et ole varma, onko asunnossasi tarpeellisia liitäntöjä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ole meihin yhteydessä myös silloin, jos asunnossa on sisään muuttaessasi astian- tai pyykinpesukone, josta et ole erikseen sopinut edellisen asukkaan kanssa. Jos et ilmoita asunnossa olevasta pesukoneesta, tulkitsemme laitteen olevan sinun vastuullasi. Tällöin olet vastuussa myös virheellisten asennusten mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

Astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen asentaminen on aina asukkaan omalla vastuulla. Edellytämme, että astianpesukoneen asennuksessa käytetään LVV-alan ammattilaista, ja että astianpesukoneen alle sijoitetaan turvakaukalo ehkäisemään vesivahinkoja.

Huomioithan, että kaikki kotivakuutukset eivät välttämättä korvaa vesivahingosta aiheutuneita kustannuksia, ellei astian- tai pyykinpesukoneen asennustyötä ole tehnyt LVV-alan ammattilainen.

Astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen tulo- ja poistovesiliitännöissä on oltava asianmukaiset tulppaukset aina, kun niihin ei ole liitettynä laitetta. Tee vikailmoitus, jos liitännät tiputtavat tai vuotavat vettä, tai jos asianmukaiset tulppaukset puuttuvat.

Asukkaan on myös tulpattava liitännät aina silloin, kun laite irrotetaan liitännöistä väliaikaisesti. Tulppia saa tarvittaessa TYSin toimistolta.

 

Keittiön kodinkoneet

TYSin asuntojen varusteluun kuuluu liesi sekä jääkaappi tai jääkaappipakastin. Muut kodinkoneet sinun on hankittava itse.

Jääkaapin tavoitelämpötila on +6–8°C, pakastimen taas -18°C. Jos pakastimesi on liian kylmä, varmista, ettei sinulla ole pikapakastustoiminto päällä. Pikapakastuspainikkeen tunnistaa yleensä oranssista valosta tai s-kirjainta esittävästä symbolista.

Jos painike on jatkuvasti päällä, pakastin on liian kylmä eikä säilytä elintarvikkeitasi oikein. Toiminnon jatkuva käyttö hukkaa myös energiaa ja ylikuormittaa laitetta, mikä voi aiheuttaa paloturvallisuusriskin.

Jos jääkaappi tai liesi ei toimi normaalisti, tee asiasta aina vikailmoitus.

Suurimmassa osassa asuntoja keittiön varusteluun kuuluu myös liesikupu. Liesikuvut on yhdistetty poistoilmanvaihtokoneistoon, joten ne ovat käytännössä aina päällä. Joidenkin asuntojen liesikuvuissa toimintaa on ajastin, jolla laitteen toimintaa voi tehostaa.

Liesikuvun takana on tavanomaisesti myös yksi poistoilmaventtiili. Muistathan puhdistaa liesituulettimen rasvasuodattimen säännöllisesti miedolla astianpesuaineliuoksella tai astianpesukoneessa.

Näin puhdistat liesituulettimen rasvasuodattimen (Youtube)

 

TV ja internet

Kaikista TYSin asunnoista löytyy TV-kaapelipistoke sekä internetpistoke. Asunnossa on lähtökohtaisesti aina vain yksi toiminnassa oleva internetpistoke. Soluasunnoissa jokaisesta soluhuoneesta löytyy kuitenkin oma pistokkeensa.

Kaikissa TYSin asuntokohteissa on television katselun mahdollistava kaapeli-antennijärjestelmä (järjestelmän toimittaja on Telia, paitsi asuntokohde Auringonnousussa, jossa toimittaja on DNA).

Varmistathan, että TV-laitteistosi on kaapeliverkkoon sopiva. TV:n ja digiboksin asennus sekä kanavahaku ovat asukkaan tehtäviä.

Etkö löytänyt oppaasta vastausta kysymykseesi?

Olethan meihin yhteydessä: office@tys.fi