Asunnon vastaanotto

Sopivan kodin löytyessä

Asuntotarjous

Asunnon vastaanottaminen etenee vaiheittain. Mahdollisesta asuntotarjouksesta lähetetään hakijalle ilmoitus valintasi mukaan joko sähköpostitse tai tekstiviestitse. Yleensä asuntotarjous lähetetään n. 4-6 viikkoa ennen asunnon tarvetta. Varsinainen asuntotarjous löytyy aina asukassivuilta ja asuntotarjouksen voi hyväksyä tai hylätä ainoastaan asukassivujen kautta.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen hakija maksaa asunnon vakuusmaksun sähköpostiin tulleiden ohjeiden mukaisesti ja allekirjoittaa vuokrasopimuksen asiakassivujen kautta tai TYS:in toimistolla.

Asuntotarjouksen hyväksyminen

Kun sinulle on tehty asuntotarjous, saat ilmoituksen sähköpostiisi. Varsinainen asuntotarjous lisätietoineen on asukassivuillasi.

Tutustu huolellisesti saamaasi asuntotarjoukseen. Varmista, että esimerkiksi asunnon pohjakuva on sinulle mieluinen ja vuokrataso sinulle sopiva. Asuntotarjous on voimassa 4 vuorokautta.

Asuntotarjouksen pääset hyväksymään sen jälkeen, kun olet ensin vahvistanut hyväksyväsi vuokrasopimuksen ehdot sekä järjestyssäännöt. Hyväksytty asuntotarjous on aina sitova.

Vakuusmaksu

Vakuusmaksu soluhuoneissa ja yksiöissä on 300 euroa, muissa asunnoissa 450 euroa. Vuokrasopimuksen päätyttyä TYS voi periä vakuusmaksusta esimerkiksi asukkaan aiheuttamien vaurioiden tai ylimääräisen siivouksen aiheuttamat kulut asukasta erikseen kuulematta. Mikäli asunnon kunnossa ei ole huomautettavaa eikä vuokralaisella ole rästimaksuja, palautetaan vakuus sopimuksen päätyttyä.

Vakuuden maksutiedot toimitetaan asuntotarjouksen yhteydessä ja vakuuden eräpäivä on merkitty asuntotarjoukseen.

Mikäli haet Kelasta maksusitoumuksen vakuusmaksuun, pyydä Kelaa toimittamaan maksusitoumus suoraan TYS:lle sähköpostilla osoitteeseen office@tys.fi tai toimita dokumentti itse toimistollemme.

Mikäli siirryt TYS:n asunnosta toiseen, siirretään vakuus uudelle sopimuksellesi. Mikäli uudessa asunnossa on suurempi vakuus, sinulle tulee asuntotarjouksen yhteydessä lisävakuus maksettavaksi.

Asuntotarjouksen hylkääminen

Voit myös hylätä saamasi asuntotarjouksen asukassivuilla. Samalle hakijalle voidaan tehdä maksimissaan kaksi asuntotarjousta. Huomaathan kuitenkin, että ruuhka-aikoina emme välttämättä pysty tekemään sinulle toista tarjousta. Merkitsethän tarjouksen hylkäämisen yhteydessä, jos haluat että hakemuksesi jää vielä jonoon odottamaan uutta tarjousta. Jos et vastaa asuntotarjoukseen mitään, tarjous hylkäytyy ja hakemus poistuu jonolta.

Jos sinulle tarjottu asunto ei ole mieluinen, muokkaathan myös samalla hakemustasi. Näin varmistat sen, että uusi tarjous todennäköisemmin vastaa tarpeitasi.

Hae TYS-asuntoa jo tänään!

Täytä hakulomake