Skip to main content

Asunnon vastaanotto

Sopivan kodin löytyessä

Asuntotarjous

Asunnon vastaanottaminen etenee vaiheittain. Mahdollisesta asuntotarjouksesta lähetetään hakijalle ilmoitus valintasi mukaan joko sähköpostitse. Yleensä asuntotarjous lähetetään n. 4-6 viikkoa ennen asunnon tarvetta. Varsinainen asuntotarjous löytyy aina hakijan palvelusta. Asuntotarjouksen voi hyväksyä tai hylätä ainoastaan hakijan palvelun kautta.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen hakija allekirjoittaa vuokrasopimuksen sähköisesti tai TYSin toimistolla.

Asuntotarjouksen hyväksyminen

Kun sinulle on tehty asuntotarjous, saat ilmoituksen sähköpostiisi. Näet tarjouksen kirjautumalla tunnuksillasi hakijan palveluun.

Tutustu huolellisesti saamaasi asuntotarjoukseen. Varmista, että esimerkiksi asunnon pohjakuva on sinulle mieluinen ja vuokrataso sinulle sopiva. Asuntotarjous on voimassa 4 vuorokautta.

Asuntotarjouksen pääset hyväksymään sen jälkeen, kun olet ensin vahvistanut hyväksyväsi vuokrasopimuksen ehdot sekä järjestyssäännöt. Hyväksytty asuntotarjous on aina sitova.

Vakuusmaksu

1.1.2020 alkaen uusista vuokrasopimuksista ei peritä vakuusmaksuja. Jos sinulla kuitenkin on maksuhäiriömerkintä, perimme sinulta kolmen kuukauden vuokraa vastaavan vakuusmaksun.

Asuntotarjouksen hylkääminen

Voit myös hylätä saamasi asuntotarjouksen hakijan palvelussa. Samalle hakijalle voidaan tehdä maksimissaan kaksi asuntotarjousta, mutta etusijalla ovat ne hakijat, jotka eivät ole saaneet vielä yhtään asuntotarjousta. Merkitsethän tarjouksen hylkäämisen yhteydessä, jos haluat että hakemuksesi jää vielä voimaan ja odottamaan uutta tarjousta. Jos et vastaa asuntotarjoukseen mitään, hakemus poistuu.

Jos sinulle tarjottu asunto ei ole mieluinen, muokkaathan myös samalla hakemustasi. Näin varmistat sen, että uusi tarjous todennäköisemmin vastaa tarpeitasi.

Hae TYS-asuntoa jo tänään!

Täytä hakulomake