Skip to main content

Miten haen TYS-asuntoon?

Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä on noin 7 000 asuntopaikkaa
17 eri asuntokohteessa ympäri kaupunkia

Kuka voi hakea?

 • turkulaisissa peruskoulun jälkeisten oppilaitosten täysipäiväiset opiskelijat
 • myös lukiolaiset ja ammattikoulussa opiskelevat
 • harjoittelijat
 • Turusta käsin etäopintoja muualla Suomessa suorittavat opiskelijat voivat myös hakea asuntoja perustellusta syystä, mutta Turussa opiskelevat ovat etusijalla haussa

Hakemukseen tulee liittää

 • Enintään 3 kuukautta vanha opiskelutodistus
  tai
 • Oppilaitokselta saatu hyväksymiskirje, mikäli olet ottanut vastaan opiskelupaikan ja täytät hakemusta jo ennen opintojesi alkua.

Opiskelijoiden on mahdollista jatkaa asumisoikeutta valmistumisen jälkeen erillisellä sopimuksella enintään vuodeksi. Tutustu täällä asuntokohteisiin.

TYSillä on myös nuoriso-asuntoja, joihin voivat hakea 18-29 vuotiaat turkulaiset nuoret (ei opiskelijat). Asuntoihin tehdään maksimissaan 5 vuoden määräaikaisia sopimuksia. Nuorisoasuntoja löytyy  Kiertotähden asuntokohteesta.

Tutkijat voivat saada TYSiltä asuntoja vain jos asuntoihin ei ole opiskelijahakijoita.

Jos haet asuntoa TYSiltä ja sinulla on edunvalvoja, toimita meille kopio käräjäoikeuden päätöksestä edunvalvonnasta ja täytetty edunvalvojan suostumuslomake.

Edunvalvonnan alaisen vuokrasopimukseen ei sovelleta erityisehtoja, mutta tieto asuntotarjouksesta ja vuokrasopimuksesta lähetetään myös edunvalvojalle.

Toimita päätös ja suostumuslomake TYSin asiakaspalveluun sähköpostitse office@tys.fi.

Edunvalvojan suostumuslomake (pdf)

Asuntohaku

Asuntoja voi hakea sähköisellä hakulomakkeella.  Jos haet asuntoa yhdessä puolisosi kanssa, riittää että toinen hakijoista on opiskelee täysipäiväisesti Turussa. Molempien hakijoiden tiedot tulee kuitenkin täyttää hakulomakkeeseen. Myös mahdollisesti mukana muuttavien lasten tiedot tulee merkitä hakulomakkeeseen.

Alle 34 neliön asunnossa ja soluhuoneissa voi asua vain yksi henkilö. Huomaathan myös, että koska  vesi (pl. Kuunsillan perusparannetut asunnot sekä Aitiopaikan, Haliskylän ja Tyyssijan asunnot) ja sähkö sisältyvät TYSin asuntojen vuokriin ja niiden laskentaperusteena on käytetty asuntojen asukaspaikkamäärää, yli 34m2 asunnot on tarkoitettu lähtökohtaisesti kahdelle aikuiselle.

Lemmikit ovat tervetulleita asuntoihimme, pois lukien soluasunnot sekä Tavastin asunnot.

Soluasuntoja on tarjolla myös kalustettuina. Kalustetussa soluhuoneessa on sänky (80x200cm, ei patjaa), työpöytä ja tuoli sekä kirjahylly. Kalustuksien hinnat löydät Asunnon varustelu -sivulta.

Sopimukset tehdään täysiksi kuukausiksi, eli sopimus alkaa kuun ensimmäisestä päivästä ja loppuu kuun viimeiseen päivään. Vuokrasopimus on joko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Lue lisää asumisajoista. Kaikista uusista vuokrasopimuksista veloitetaan sopimuskorvaus 60 euroa. Lue lisää maksuista.

Miten haen?

 • Tutustu asuinkohteisiimme asuntohaussa
 • Täytä hakemuslomake aikaisintaan 3kk ennen asunnon tarvetta. Myös opiskelijavalinnan tuloksia odottavat voivat tehdä hakemuksen jo ennen opiskelupaikan varmistumista. Huom! Syksyn uusien opiskelijoiden asuntohaku alkaa 1. toukokuuta.
 • Huomioi, että elo-ja syyskuussa kaikki vapautuvat asunnot menevät Turussa opintojaan aloittaville opiskelijoille
 • Tarvittaessa päivitä hakemusta Hakijan palvelussa, tunnukset saat rekisteröitymällä hakemuksen täyttämisen yhteydessä
 • Asuntotarjoukset lähetetään yleensä noin 4-6 viikkoa ennen sopimuksen alkamista
 • Muista uudistaa hakemus kolmen kuukauden välein hakijan palvelussa tai hakemus poistuu

Tutustu tarjontaan ennen hakemista

Suuren kysynnän vuoksi emme valitettavasti pysty tarjoamaan asuntoa kaikille hakijoille.

Mikäli tarvitset asunnon nopeasti, suosittelemme sinua hakemaan laajasti erityyppisiä asuntoja useasta eri asuntokohteesta. Mitä tiukemmat kriteerit asetat hakemallesi asunnolle, sitä pidempään todennäköisesti joudut odottamaan sopivan asunnon vapautumista.

Varmista vähintään, että hakukriteeriesi mukaisia asuntoja on ylipäänsä tarjolla valikoimassamme. Hakemuksesi ei todennäköisesti tuota tulosta, jos esimerkiksi määrittelet asunnon maksimivuokran ja minimineliöt epärealistisesti. Tutustu siis asuntokohteisiimme ennen hakemista ja muotoile hakukriteerisi olemassa olevan asuntotarjonnan mukaan.

Hakemusten suuren määrän vuoksi emme voi huomioida esimerkiksi asunnon asuinkerrokseen tai ikkunoiden ilmansuuntaan liittyviä erityistoiveita, ellei niille ole lääketieteellistä tai muuta erittäin painavaa perustetta.

Hae TYS-asuntoa jo tänään!

Täytä hakulomake