Skip to main content

Parkeringsplatser

Bostadsobjektens parkeringsplatser har separata med elstolpe försedda platser som man kan hyra, eller platser utan elstolpe, som kräver en fritt parkeringstillstånd från eParking.

Parkeringstillstånd skaffas från eParking

I fortsättningen kräver Studentbystiftelsen i Åbo parkeringstillstånd på alla sina bostadsobjekts parkeringsområden.  Från och med 1.2.2024 har alla hyresgäster möjlighet att kostnadsfritt skaffa parkeringstillstånd till deras bostadsobjekt via appen eParking. Parkeringstillståndsansökan tar 1–5 arbetsdagar att behandla.

Om det bor flera hyresgäster i samma hushåll kan var och en skaffa ett eget parkeringstillstånd. Tillståndet garanterar inte hyresgästen en ledig parkeringsruta, men det ger hyresgästen rätt att parkera på de av bostadsobjektens parkeringsplatser som är i fri användning.

Observera att de fritt tillgängliga platserna är reserverade för fordon som är i kontinuerlig användning. Bilar som har avlägsnats från registret orh släpvagnar får inte förvaras på avgiftsfria parkeringsplatser. Se till att din bil under vintern inte står i vägen för snöröjning.

Instruktioner för en parkeringsrätt på eParking

Uthyrning av parkeringsplats med elstolpe

Bostadsobjektens parkeringsplatser har separata med elstolpe försedda platser som man kan hyra, eller platser utan elstolpe, som fritt kan användas med parkeringstillstånd från eParking. Endast hyresgäster som har hyrt en plats med elstolpe får parkera på dem. Parkeringsplatsens pris är 15 €/mån, priset på parkeringsplatsen i Tavasts bostadsobjekt är 30 € /mån.

Parkeringsplatserna med elstolpe bokas via eParking-systemet. Inga parkeringsplatser finns att boka genom eParking för Auranhelmi och Iltakajo.

För frågor relaterade till eParking-bokningar kan du kontakta eParkings kundtjänst på telefon +358 34 108 9272 (vardagar kl. 8.00-16.00) eller mejla info@eparking.fi.

Att notera gällande hyrning av parkeringsplatser

  • Bokning är möjlig via eParking från det datum avtalet träder i kraft och bokningssystemet öppnas på hyresgästens sidor. Även parkeringstillstånd för de platser som hyresgäster kan använda utan extra kostnad kan aktiveras i eParking först efter att ditt hyresavtal har trätt i kraft.
  • När du säger upp ditt hyresavtal sägs även din parkeringsplats och nytjanderätten för området upp. Observera detta även vid flytt från en lägenhet till en annan inom området i fråga.
  • Det finns inga bokningsbara parkeringsplatser vid Studenthusen. Parkering vid Studenthusen förutsätter via eParking anhållen nytjanderätt.
  • Elstolparna vid Iltakajo hyrs ut av Akseli Kiinteistöpalvelut Oy.
  • Auranhelmis hyresgäster kan skicka förfrågan om inomhusparkering i Kiinteistö Oy Turun Kaakelinnas parkeringshus.

Användning av en elstolpe

Elstolparna fungerar antingen med timer eller automatiskt enligt utomhustemperaturen. Det är strängt förbjudet att använda  inomhusvärmare och ladda elbilar från elstolpar.

Användning av en elstolpe

Villkor för hyra av parkeringsplats

Ansök TYS-bostad redan idag!

Fyll i ansökningsblanketten