Skip to main content

Nycklar

Vid hyresavtalets början får varje hyresgäst minst en nyckel till sitt förfogande.

Allmänt

Nyckeln är personlig och ska användas ansvarsfullt och noggrantNyckeln till bostaden ger dig också tillgång till hyresgästernas gemensamma utrymmen.

Observera att det är strängt förbjudet att göra egna kopior av nyckeln. Om du behöver en extra nyckel eller din nyckel har tappats bort, ber vi dig kontakta bostadsbyrån.

Om nyckeln tappas bort

Om din nyckel tappats bort, ber vi dig att omedelbart kontakta vår kundservice (02 275 0200 /office@tys.fi). Du får en ny ersättande nyckel från byrån. Hyresgästen debiteras för nyckeln som kommit bort och eventuell låsbyte eller serialisering enligt prislistan för ersättningsansvar.

Prislista för ersättningsansvar

Dörröppning

Under bostadbyråns öppettider

En extranyckel fås gratis från bostadsbyrån under öppettiderna. Var beredd på att bevisa din identitet.

Utanför bostadsbyråns öppettider

Utanför bostadsbyråns öppettider har Arkea Oy hand om dörröppningstjänsten.  Dörröppnings tefonnummer för alla TYS bostadsobjekt färutom Auringonnousu och Iltakajo är +358 2 284 6998 (msa/lna) och för Auringonnousu och iltakajo +358 500 523 759 (msa/lna). Dörröppning från numret på vardagar kl. 16-08 och på helgerna 24h. Dörröppningstjänsten är avgiftsbelagd och Arkea tar ut en avgift för dörröppningar enligt sin prislista (40€ och möjligt faktuerings avgift). Hyresgästen måste kunna bevisa sin identitet.

Dörrkod

Bostadsobjektens ytterdörrar är låsta åtminstone om nätterna, hos vissa objekt dygnet runt. Ytterdörren kan alltid låsas upp med bostadens nyckel. Om du har en dörrkod till din bostad, hittar du koden på hyresgästens sidor under bostadsobjektets information. Observera att dörrkoden inte nödvändigtvis fungerar på natten.

Nycklar till förråd och elstolpar

De flesta bostadsobjekten har ett förråd för hyresgästens bruk. Förråden kan vara bostadsspecifika eller tillgängliga att bokas separat. På hyresgästens sidor ser du det egna objektets information om förråd, platser och lås. För mer information: om förråd.

Nyckeln till parkeringsplatsens elstolpar kan då bokningen har gjorts hämtas hos ditt bostadsbyrån mot uppvisande av legitimation. För mer information om parkeringsplatser.

Ansök TYS-bostad redan idag!

Fyll i ansökningsblanketten