Hyresavtalet

Hyresavtalet är i hyresvärdens och hyresgästens intresse

Elektronisk signering av hyresavtalet

Det är möjligt att underteckna hyresavtalet elektroniskt om du har finländsk personbeteckning och bankkoder, med vilka du kan identifiera dig (tupas-identifiering). En länk till den elektroniska signaturen skickas till din e-post.

Undertecknande av hyresavtalet på kontoret

Obs! Under den exceptionellt situation orsakad av coronaviruset hyresgäster kan skriv under hyresavtal bara med tidsbeställning. Du måste informera office@tys.fi om ditt besök på förhand. Berätta i ditt meddelande om ditt syfte med besöket samt dagen och klockslaget när du vill besöka bostadsbyrån. Vänta på att du får ett bekräftelsemeddelande.

Hyresavtalet kan också undertecknas på vårt kontor. Det är inte nödvändigt att boka tid för att underteckna hyresavtalet. Kom ihåg att ta med dig ditt identitetsbevis! Avtalet kan undertecknas i förväg eller i samband med överlåtelsen av bostadens nycklar.

Hyrestid

Avtalen görs  för hela månader , dvs avtalet börjar på månadens första dag och upphör på månadens sista dag. Hyresavtalet är antingen i kraft tillsvidare eller tidsbundet.

Hyresavtalet är antingen i kraft tillsvidare eller tidsbundet. I de flesta fall ingås avtalet tillsvidare.

Hyresavtalen för ungdomsbostäder och Auranhelmi och Henrik är tidsbundna hyresavtal på högst fem år.  För forskare kan hyresavtal ingås för högst ett år. Tidsbundna avtal kan också ingås på basis av studiernas längd.

Ett tidsbundet avtal ingås också om sökanden har en anteckning om kreditstörning. I dessa fall ingås avtalet till en början för tre månader och garantihyran kommer att debiteras.

Hyresavtalets villkor och ordningsregler

Hyresavtalets villkorOrdningsregler

Ansök TYS-bostad redan idag!

Fyll i ansökningsblanketten