Skip to main content

Autopaikat

Asuntokohteiden pysäköintialueilla on erikseen varattavia, maksullisia autojen lämmitystolppia sekä tolpattomia kylmäpaikkoja, joiden käyttöön anotaan maksuton lupa eParking-järjestelmästä

Asuntokohteen maksuttomat kylmäpaikat

Turun Ylioppilaskyläsäätiön asuntokohteiden pysäköintialueilla vaaditaan eParkingin kautta hankittu pysäköintilupa. Pysäköintilupia on voinut hakea helmikuusta 2024 alkaen, mutta pysäköintivalvonta alkaa valvoa lupia vasta myöhemmin kevään aikana.

Aitiopaikan, Ikituurin, Nummenrannan, Yo-kylä lännen ja Yo-talojen pysäköintialueilla on vaadittu pysäköintilupaa ja pidemmän aikaa, joten näillä alueilla lupia myös valvotaan jo.

Jokaisella asukkaalla on oikeus saada pysäköintioikeus oman asuntokohteensa pysäköintialueelle. Pysäköintioikeus on asukkaalle maksuton, mutta se on anottava erikseen eParking-sovelluksen kautta. Pysäköintioikeus päättyy, kun vuokrasopimus päättyy.

Huomioithan, että pysäköintilupa ei takaa vapaata parkkiruutua, mutta se antaa oikeuden pysäköidä vapaassa käytössä oleviin parkkiruutuihin (poislukien maksulliset lämpötolppapaikat).

Jos olet muuttamassa TYSin asuntokohteeseen, voit hakea pysäköintilupaa jo etukäteen. eParking saattaa pyytää sinulta todisteeksi esimerkiksi kuvaa vuokrasopimuksesta.

Huomioithan, että asuntokohteiden kylmäpaikat on varattu jatkuvassa käytössä oleville autoille. Liikennekäytöstä poistettuja autoja tai peräkärryjä ei saa säilyttää kylmäpaikoilla. Huolehdi myös, ettei autosi ole talvella lumitöiden tiellä.

Ohjeet eParking-järjestelmän käyttöön

Parkkipaikkojen vuokraus

Asuntokohteiden pysäköintialueilla on erikseen varattavia, maksullisia autojen lämpötolppapaikkoja. Lämpötolppapaikoille saavat pysäköidä vain paikan vuokranneet. Autopaikan hinta on 15 €/kk, Tavastin asuntokohteessa autohallipaikan hinta on 30 €/kk.

Maksulliset lämpötolppapaikat varataan eParking-järjestelmän kautta. Auranhelmessä ja Iltakajossa ei ole tarjolla eParking-järjestelmän kautta varattavia maksullisia lämpötolppapaikkoja.

Asuntokohteiden tolpattomilla kylmäpaikoilla taas vaaditaan eParking-sovelluksen kautta hankittu voimassa oleva pysäköintilupa.

eParking-varauksiin ja pysäköintilupiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä eParkingin asiakaspalveluun puhelimitse +358 34 108 9272 (arkisin klo 8-16) tai sähköpostilla info@eparking.fi.

Erityishuomioita autopaikkojen vuokraamiseen liittyen

  • Lämpötolppapaikan vuokraaminen on mahdollista vuokrasopimuksen alkamispäivästä lähtien. Myös eParkingin kautta anottava parkkialuekohtainen pysäköintilupa voidaan aktivoida vasta, kun vuokrasopimuksesi on alkanut.
  • Vuokrasopimuksen päättyessä myös lämpötolppapaikan sopimus ja asuntokohteelle myönnetty pysäköintilupa päättyy. Huomioi tämä myös muuttaessasi asunnosta toiseen ko. alueella.
  • Yo-taloilla ei ole ollenkaan vuokrattavia autopaikkoja.
  • Iltakajon autolämmityspaikat vuokraa Akseli Kiinteistöpalvelut Oy.
  • Auranhelmen asukkaat voivat tiedustella autohallipaikkaa Kiinteistö Oy Turun Kaakelinnan parkkihallista.

Lämmitystolpan käyttö

Lämmitystolpat toimivat joko ajastimella tai automaattisesti ulkoilman lämpötilan mukaan. Sisätilalämmittimien käyttö on ehdottomasti kielletty. Lämmitystolpassa ei saa ladata sähköautoa.

Autopaikkojen vuokrausehdot

Lue lisää palveluistamme!

Palvelut