Skip to main content

Tervetuloa asumaan TYSille!

Onnea uuteen kotiin! Tältä sivulta löydät tärkeimmät tiedot sisäänmuutosta.

Sisäänmuutto

Muuttoilmoitus

Muista tehdä muuttoilmoitus! Voit tehdä sen netissä www.posti.fi/muuttoilmoitus/ tai www.vaestorekisterikeskus.fi. Muuttoilmoitus kannattaa tehdä viimeistään viikkoa ennen muuttoa.

Huolehdi lisäksi, että asuntosi ulko-ovessa on nimesi. Saat nimilapun asukastoimistosta. Voit hakea toimistolta myös ulko-oveesi ”ei mainoksia” ja ”lemmikkejä asunnossa” -tarrat.

Asukassivut

Kaikki asumiseesi liittyvät asiat voit hoitaa TYSin asukassivujen kautta. Asukassivuilta löydät asuntokohteesi aluekartan sekä asumisen tietopankin, josta löydät paljon hyödyllistä tietoa asunnostasi.
Asukassivuilta löydät tietoa myös mm. kohteen pysäköintipaikoista,jätteiden lajittelusta ja varastoista. Myös mahdollisen ovikoodin löydät asukassivuiltasi.

Tunnukset asukassivuille olet saanut hakemuksen jättämisen yhteydessä.

Vuokralasku

Asukkaille lähetetään koko vuoden vuokralasku sähköpostitse sopimuksen alussa. Lasku löytyy aina myös asukassivuiltasi. Eräpäivä on joka kuun 6. päivä, viitenumero pysyy samana koko vuoden. Huom! Pidäthän sähköpostisi ajan tasalla asukassivuilla, jotta kaikki tärkeät tiedotteet tavoittavat sinut.

Avaimet ja päivystysnumero

Uusi asukas saa avaimen asukastoimistosta kuun ensimmäisenä arkipäivänä klo 12 alkaen. Asukkaalle ilmoitetaan erikseen tuleeko avain hakea TYSin asukastoimistolta vai avainautomaatista. Avaimen voi noutaa myös myöhemmin ilmoitetusta hakutavasta riippuen joko automaatista tai asukastoimistolta sen aukioloaikojen puitteissa. Jos tulet hakemaan avainta asukastoimistolta, ota mukaasi henkilöllisyystodistus.

Toimiston aukioloaikojen ulkopuolella kiireellisistä huoltotöistä voi soittaa kiinteistöhuoltopäivystykseen. Päivystyksen puhelinnumero kaikissa TYSin asuntokohteissa Iltakajoa lukuunottamatta on puh. 0500 523 759 (mpm/pvm). Iltakajossa päivystysnumero on 02 275 2138 (mpm/pvm)

Ovenavausnumero toimiston aukioloaikojen ulkopuolella kaikissa TYSin asuntokohteissa Iltakajoa lukuunottamatta on 02 284 6998 (mpm/pvm). Ovenavaus numerosta arkisin klo 15–08 ja viikonloppuisin 24h. Iltakajon asukkaiden ovenavausnumero on +358 2 275 2138 (mpm/pvm). Ovenavauksesta peritään 50 euron maksu + mahdollinen laskutuslisä 10 euroa ja asukkaan tulee pystyä todistamaan henkilöllisyytensä.

Asunnon tarkastaminen sisäänmuuttaessa ja vikailmoitus

Asukkaan tulee tarkastaa huoneisto sisäänmuuttaessa täyttämällä sisäänmuuttotarkastus asukassivuillaan.

Huom! Sisäänmuuttotarkastus ei korvaa vikailmoitusta, eli kaikista korjausta vaativista seikoista tulee tehdä lisäksi vikailmoitus.

Mikäli asunnon siivoustasossa on puutteita, tulee puutteista ilmoittaa TYSille toimiston aukioloaikojen puitteissa ensisijaisesti soittamalla 02 275 0200. Siivous voidaan tilata päivystystyönä vain, mikäli asunto on niin epäsiistissä kunnossa, ettei asuntoon voi muuttaa. Turhaan tilattu siivous laskutetaan asiakkaalta. Huomioithan, että itse tehtyä siivousta TYS ei valitettavasti voi hyvittää.

Kotivakuutus

TYS suosittelee kaikkia asukkaitaan hankkimaan kattavan kotivakuutuksen mahdollisten vahinkojen varalta. Kotivakuutus voi tuoda turvaa paitsi omassa asunnossa sattuvien vahinkojen varalle, myös naapurissa sattuneiden vahinkojen osalta, jotka vaurioittavat sinun irtaimistoasi. Asukas on korvausvelvollinen paitsi tahallisesti aiheutetuista, myös laiminlyönnillään tai muulla huolimattomuudellaan vuokranantajalle aiheuttamastaan vahingosta – korvausvelvollisuus ei siis edellytä tahallisuutta.

Kotivakuutusta ottaessa kannattaa tarkistaa, että vakuutukseen sisältyy omaisuusvakuutuksen lisäksi myös vastuuvakuutus. Vastuuvakuutus kattaa asukkaan omalla toiminnallaan aiheuttamat vahingot kiinteistölle. Huolehdithan siitä, että vakuutusmäärät ovat sekä omaisuusvakuutuksessa että vastuuvakuutuksessa riittävät. Kotivakuutus voi korvata esimerkiksi viallisen astianpesukoneen aiheuttaman vesivahingon tai pyörätelineestä varastetun polkupyörän, kun ilman vakuutusta korjauskustannukset ja uuden pyörän hankkimishinta jäisivät täysin asukkaan vastattavaksi.

Palovaroitin

Pelastuslaki edellyttää, että kaikissa asunnoissa on oltava palovaroitin. Palovaroittimen hankintavelvollisuus on asukkaalla.

Nettiyhteys

Kaikissa TYSin asunnoissa on asukkaille ilmainen nettiyhteys. Kyläverkko -yhteys on heti käyttövalmiina, tarvitset vain verkkojohdon. Kyläverkkoa ylläpitää Turun yliopiston tietohallinto, mahdollisissa ongelmatilanteissa ota siis suoraan yhteyttä sinne.

Sisäänmuuttajan muistilista

  • Tee muuttoilmoitus
  • Tarkasta huoneistosi, täytä sisäänmuuttotarkastus ja tee mahdollisista korjausta vaativista seikoista vikailmoitus asukassivuillasi
  • Ota kattava kotivakuutus, jossa on omaisuusvakuutuksen lisäksi myös vastuuvakuutus
  • Tarkasta onko asunnossasi palovaroitin, jossa on toimiva paristo. Hanki tarvittaessa asuntoosi palovaroitin, jos sellaista ei ole.
  • Tutustu asuntokohteeseesi (esim. mm. kohteen pysäköintipaikkoihin, jätteiden kierrätyspisteisiin ja varastoihin) ja asumisen tietopankkiin asukassivuilla.
  • Tutustu TYSin järjestyssääntöihin asukassivuilla tai osoitteessa https://tys.fi/jarjestyssaannot

Autopaikat

Asuntokohteiden pysäköintialueilla (pl. Auranhelmi ja Iltakajo) on erikseen varattavia, maksullisia lämmitystolpallisia sekä tolpattomia, vapaassa käytössä olevia paikkoja. Katso lisätietoja osoitteesta https://tys.fi/palvelut/autopaikat

Varastokopit

Lähes kaikissa kohteissamme on asuntokohtaiset varastokopit. Yo-kylässä ja Yo-taloilla asukkaiden on mahdollista varata varastokoppi erikseen. Katso lisätietoja osoitteesta https://tys.fi/palvelut/varastot

Saunavuorot

Vuokraan sisältyy neljä saunavuoroa kuukaudessa. Voit varata saunavuorosi asukassivujesi kautta TYS Booking -varauspalvelusta.

Pesulavuorot

Lähes kaikissa asuntokohteissa on oma pesutupa ja pyykinkuivaustilat. Niissä kohteissa, joissa omaa pesutupaa ei ole, pesulamahdollisuus on järjestetty naapurikohteesta.
Pesulavuorot varataan asukassivujen kautta TYS Bookingista. Voit katsoa lisätietoa vuorojen hinnoittelusta osoitteesta https://tys.fi/palvelut/pesulavuorot

Tietoa asuntokohteestasi

Asukassivuilta löydät asuntokohteesi aluekartan ja muuta hyödyllistä tietoa kohteesta. Sivuilla on tietoa mm. kohteen pysäköintipaikoista, jätteiden lajittelusta ja varastoista. Myös mahdollisen ovikoodin löydät asukassivuiltasi.

Järjestyssäännöt

Kaikki TYSin asukkaat ovat sitoutuneet noudattamaan järjestyssääntöjä jo tarjouksen hyväksyessään. Järjestyssäännöt löydät osoitteesta https://tys.fi/jarjestyssaannot

Posti

Kirjeposti jaetaan suoraan asuntoon tai asunnon postilaatikkoon. Jos asukas tilaa asuntoonsa suurempia lähetyksiä tai paketteja, jotka eivät mahdu postiluukusta, tulee osoitteeksi ilmoittaa oman asunnon osoite. Tämä koskee myös kuriiripalveluiden kautta toimitettavia lähetyksiä. Postin kautta jaettavista paketeista saat asuntoosi lähetysilmoituksen, jota vastaan voit hakea lähetyksen ilmoituksessa kirjatusta postikonttorista. Muiden kuriiripalveluiden kautta jaettavien lähetysten toimitusajoista asukkaan tulee sopia kyseisen kuriiripalvelun kanssa erikseen. TYSin toimisto ei ota vastaan asukkaan kirjepostia tai pakettilähetyksiä.

Asukastoiminta

Asukastoiminnan kautta voit vaikuttaa omaa asumistasi koskeviin asioihin. Tutustuthan oman asuntokohteesi toimintaan ja asukastoimikunnan järjestämiin tapahtumiin.

Kerhohuoneet

Kohteissamme on vuokralaisten yhteiseen ajanviettoon tarkoitettuja kerhotiloja. Tilojen käytöstä päättävät asukastoimikunnat. Lisää kerhohuoneista ja niiden varaamisesta voit lukea verkkosivuiltamme.

Tyyssijan yhteistila TYS n´Chill

Tyyssijan yhteistila TYS n´Chill on koko Ylioppilaskylän eli Aitiopaikan, Ikituurin Nummenrannan, Tyyssijan, Yo-kylä lännen ja Yo-kylä idän asukkaiden vapaassa käytössä ma-su klo 9-23. Tilan löydät osoitteesta Inspehtorinkatu 12 D, 20540 Turku.

Tilassa voit esimerkiksi opiskella, katsoa televisiota tai muuten vaan hengailla. Tila ei ole varattava, vaan Ylioppilaskylän asuntokohteiden asukkaat voivat anoa erillistä kulkuoikeutta tilaan tältä sivulta löytyvän lomakkeen kautta: https://tys.fi/yhteistila .

Asukasuutiskirje

TYS lähettää noin kerran kuussa asukkailleen uutiskirjeen, johon on koostettu tärkeitä ja ajankohtaisia tiedotteita. Asukasuutiskirje lähetetään asukassivuilla ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, joten osoite kannattaa pitää ajan tasalla

Seuraa meitä somessa!

Lisäksi voit seurata TYSiä somessa. Löydät meidät Facebookista ja Instagramista nimimerkillä @tysturku.

Tervetuloa asumaan TYSille!

Tutustu TYSin tarjoamiin palveluihin!

Palvelut