Skip to main content
Nyheter

De nya hyresgästbloggarna har valts! Välkommen till Instagram att följa livet i TYS-lägenheter!

By 18.10.2019oktober 21st, 2019Ingen kommentar

Studentbystiftelsen i Åbo letade i September bland sina hyresgäster efter bloggare för publicering av Instagram-inlägg om boendet och studentlivet, som TYS Instagram Storyn. De nya bloggarna har nu valts och bland dem finns också ett ansikte som känns igen av dem som tidigare har följt webbplatsens bloggar. Nedan följer en presentation av samtliga bloggare. Turen att blogga roterar varje vecka från en bloggare till en annan, under ett års tid. Om TYS Instagram ännu inte hör till kontona du följer lönar det sig att börja följa det! Laila gör sin debut på TYS Instagram Storyn den 4 november 😉

Laila

”Jag heter Laila och studerar magisterprogrammet i internationell rätt och mänskliga rättigheter vid Åbo Akademi. Jag bor i en delad lägenhet i Räntämäki-området. Jag har bott i TYS i nästan 14 månader. Min tid här har varit helt perfekt, eftersom jag i stället för att bo i en enkel lägenhet, har hittat ett hem på en plats som jag verkligen gillar. Jag bestämde mig för att fortsätta som bloggare eftersom jag inte var redo att ge upp möjligheten att berätta hur det verkligen är att bo i Åbo och vad det innebär att studera i Finland. Det finns så många bra saker med det här landet som är okända för resten av världen, att jag älskar att kunna dela med mig av hur bra allting är (och varför inte, nämna vissa brister också) i det land som har gett mig möjligheten att avlägga min examen. I min framtida blogg kommer jag att skriva om en internationell studerandes vardag i Åbo. Platser värda ett besök, var man kan shoppa, stressiga dagar, avkopplande dagar, den underbara naturen, lägenheterna, vädret. etc.”

Valtteri

”Mitt namn är Valtteri och jag studerar statsvetenskap vid Åbo Akademi. Jag bor i en studio i Yo-talot mitt på campus. Jag har bott i TYS i 2 år och trivts väldigt bra, eftersom jag har inte ens övervägt att hyra någon annanstans. Jag blev hyresgäst bloggaren, eftersom jag är intresserad för att producera material för sociala medier. Mina framtida inlägg kommer sannolikt att behandla studentlivet med ÅA-twist och inkludera reflektioner och detaljer från det vardagliga livet.””

Reea

”Jag är en humanist som är bosatt i Studentbyn i Åbo, älskar Åbo och är inne på andra årets studier i kulturvetenskap vid Åbo universitet. Jag kom till Åbo för ett drygt år sedan och lämnade landsbygden bakom mig. Jag har sedan dess bott i Studentbyn, i en delad lägenhet, tillsammans med två rumskompisar. En delad lägenhet har visat sig vara en bra lösning, när jag har tagit mina första trevande steg mot självständighet, och arrangemanget har både varit givande och trivsamt. För tillfället drömmer jag ändå om en tvåa, fylld med grönväxter och katter, antingen i Nummenranta eller i Studentbyn.

Jag sökte till bloggare eftersom jag ville dela med mig av goda tips till andra studenter gällande boende, inredning, det vardagliga livet och orken under studierna. Jag vill dela med mig tips både om flytt och konsumentbeteende, smarta knep för studerande och idéer för bra fritidssysselsättningsmöjligheter vid sidan om studierna. Jag vill också ge mitt eget perspektiv på varför det lönar sig att bo i TYS och vilka fördelar det har.

I min kommande blogg kommer jag att försöka förmedla mitt eget perspektiv på att bo i TYS, men också diskutera med andra som bor i och utanför TYS. Jag försöker hålla min blogg avslappnad, lättillgänglig och interaktiv och försöker i min blogg också uppmärksamma mina följares önskemål. I min blogg fokuserar jag på aktuella ämnen, men behandlar samtidigt tidlösa teman. Vilka kulturevenemang i Åbo passar studentens budget? Var finns de bästa kaféerna och loppisarna i Åbo? Hur kan små gärningar bidra till ett mer ekologiskt liv? Hur ser det ut i andra TYS-bostadsobjekt? Dessa och många andra teman kommer att behandlas i min kommande blogg. Vi ses där!”

Aino och Katri

”Vi är Aino och Katri, rumskompisar och vänner från Åbo. Vi studerar vid Åbo yrkeshögskola, Aino journalistik och Katri animation. Vi flyttade under sensommaren till vår hemtrevliga tvåa i Studentbyn, och det har varit kul att uppleva hösten och början på ett nytt skede av livet här. Vi sökte till hyresgästbloggare eftersom att skriva och fotografering ligger oss varmt om hjärtat. Vår kommande blogg kommer att innehålla tankar om livet som rumskompisar, ekologi, konst och gröna växter som tar över vårt hem.”