Skip to main content
Nyheter

De nya hyresgästbloggarna har valts! Välkommen till Instagram att följa livet i TYS-lägenheter!

I September letade vi  bland våra hyresgäster efter bloggare för publicering av Instagram-inlägg om boendet och studentlivet, som TYS Instagram Storyn. De nya bloggarna har nu valts och nedan följer en presentation av samtliga bloggare.

Turen att blogga roterar varje vecka från en bloggare till en annan, under ett års tid. Om TYS Instagram @tysturku ännu inte hör till kontona du följer lönar det sig att börja följa det! Asmaa gör sin debut på TYS Instagram Storyn den 1 november 😉

Asmaa

“My name is and I´m a master’s student at Åbo Akademi University majoring in Business Analytics. I moved to Finland about a year ago with my fiancé and our two dogs, Kai & Cookie. I´m passionate about home décor and cooking. I will be blogging about her international experience in Turku, DIY hacks, dog tips, and some delicious recipes.”

Camilla

Hejsan! Jag är Camilla, 22 år, och jag är en av det här årets hyresgästbloggare! Jag studerar nu geologi på Åbo universitet för fjärde året och jag har precis inlett mina magisterstudier.

Jag bor i Studentbyn öst, i en etta som är utrustad med bland annat en skild kokvrå och en sovalkov! Köket är en av de viktigaste platserna i mitt hem, eftersom jag spenderar en stor del av min tid där.

Jag har redan bott hela två år i min lägenhet! Jag har trivts väldigt bra och lägenhetens storlek (35,5m²!!) räcker mer än väl för mig. Lägenheten är mitt första egna hem, den är ännu något av ett halvfärdigt projekt och kommer knappast någonsin att bli helt färdig!

Jag ansökte om att bli hyresgästbloggare, då jag hade hört så mycket gott om uppdraget. Jag tänkte också på vilken möjlighet det erbjöd mig att pröva på något helt nytt och träffa nya, trevliga människor. Jag har redan träffat de andra bloggarna och väntar med spänning på det kommande året i deras sällskap!

Jag vill att min blogg skall vara både avspänd och familjär. Min målsättning är att visa hur en vanlig students vardag ser ut. Jag hoppas dessutom att tittarna blir intresserade av idén med Studentbyn, eftersom jag själv har trivts så bra och inte ångrar mitt beslut att flytta till TYS.”

Demi

”Hej! Mitt namn är Demi, och jag är en snart 25 år gammal finlandssvensk ganska rutinerad Åbobo (om man får säga så fast man inte är född på Heideken!?) vid dethär laget efter 5 år i staden. Jag är hemma från Ekenäs och en stor del av min barndom spenderades i Tenala med traktorer och dåliga busstidtabeller.

Jag inledde nyss mitt fjärde år på samhällsvetenskapliga linjen vid Åbo Akademi var jag studerar offentlig förvaltning, så i vår kommer jag få den efterlängtade titeln politices kandidat (om allt går som planerat). Fram tills förra veckan bodde jag i Östra Studentbyn, vart jag flyttade i april 2022, och nu bor jag i Auranhelmi tillsammans med min pojkvän. Jag har flyttat en gång per år under min tid i Åbo, och kan säga att TYS är den första hyresgästen som jag verkligen trivs med eftersom det alltid finns hjälp att få vid problem och det finns även pengar att köpa mat för efter att hyran är betald.

Jag sökte till att bli bostadsbloggare eftersom jag tycker att det verkade kul efter att ha följt med tidigare bloggare, men saknade svenskspråkigt innehåll- vilket ni kommer att få ta del av under mina veckor! Ni kan alltså förvänta er uppdateringar på bägge inhemska språken och en hel del tips kring budgetering, hur man kombinerar studier och jobb samt en hel del recept (för att nämna några saker).”

Lari

”Jag heter Lari och jag studerar företagsekonomi med sikte på att bli tradenom. Det här är mitt första studieår med flerformsstudier vid Åbo yrkeshögskola. Jag har bott i Tammerfors nästan hela mitt liv, men Åbo har redan under de senaste åren blivit en bekant plats för mig. Mitt hem är beläget i TYS äldsta objekt, dvs i Studenthusen. Lägenheten är jätte hemtrevlig och rymlig för två personers behov.

Jag inledde mina studier på hösten, vilket betyder att jag bara har bott i TYS objekt i ungefär två månader. Lägenheten är jätte mysig och läget har verkligen överraskat mig. Det är på riktigt promenadavstånd överallt. Jag ansökte om att bli bloggare eftersom jag vill lyfta fram hur livet ser ut för oss som har valt flerformsstudier. Flerformsstudier är så annorlunda och jag tror att många kan ha lite fördomar. Jag tycker om att producera innehåll.

I mina blogginlägg vill jag lyfta fram hur vardagen ser ut när man har valt flerformsstudier. Jag använder mig ofta av de tjänster som finns för oss studeranden. Jag tycker om att röra på mig och sport kommer därför att spela en synlig roll i mina kommande blogginlägg.”