Skip to main content
Uutiset

Uudet asukasbloggarit on valittu! Tervetuloa Instagramiin seuraamaan elämää TYS:n asunnoissa!

Etsimme syyskuussa asukkaidemme joukosta uusia asukasbloggareita tekemään asumiseen ja opiskelijaelämään liittyviä postauksia TYS:n Instagramin Storyihin. Uudet bloggarit on nyt valittu ja alla voit tutustua heihin!

Bloggausvuoro kiertää viikoittain bloggarilta toiselle vuoden ajan. Jos TYS:n Instagram @tysturku ei ole vielä seuraamiesi tilien joukossa, kannattaa se jo nyt laittaa seurantaan! Ensimmäisenä blogivuorossa on Asmaa, joka aloittaa bloggailun 1. marraskuuta 😉

Asmaa

“My name is and I´m a master’s student at Åbo Akademi University majoring in Business Analytics. I moved to Finland about a year ago with my fiancé and our two dogs, Kai & Cookie. I´m passionate about home décor and cooking. I will be blogging about her international experience in Turku, DIY hacks, dog tips, and some delicious recipes.”

Camilla

”Moikka! Olen Camilla, 22, ja olen yksi tämän vuoden asukasbloggareista! Opiskelen Turun yliopistolla geologiaa nyt neljättä vuotta, ja juuri siirtynyt maisterivaiheeseen opinnoissani.

Asun Yo-kylä Idässä yksiössä, jonka mukavuuksiin kuuluu muun muassa erillinen keittokomero ja makuualkovi! Erityisesti keittiö on minulle yksi kotini parhaista piirteistä, sillä vietän siellä ison osan ajastani.

Olen asunut asunnossani jo kokonaiset kaksi vuotta! Olen viihtynyt erittäin paljon ja pinta-ala (35,5m²!!) on palvellut minua enemmän kuin hyvin. Asuntoni on minun ensimmäinen oma kotini ja vieläkin jonkun verran projektin alla, ja tuskin tulee koskaan olemaan täysin valmis!

Hain asukasbloggariksi koska olen kuullut pestistä paljon hyvää. Ajattelin myös, että nyt olisi mahdollisuus kokeilla jotain todella erilaista ja toivottavasti tapaisin uusia, kivoja ihmisiä. Olemmekin tavanneet muiden bloggareiden kanssa ja odotan innolla tulevaa vuotta heidän mukana!

Haluan blogini olevan kasuaali ja tuttavallinen, ja tavoitteenani on näyttää tavallista arkea opiskelijana. Toivon myös, että katsojat lämpenevät idealle Ylioppilaskylästä, sillä itse olen viihtynyt hyvin ja en kadu päätöstäni muuttaa TYS:lle”

Demi

”Hei! Nimeni on Demi, ja olen kohta 25-vuotias suomenruotsalainen aika rutinoitunut turkulainen (saako noin edes sanoa jos ei ole paljasjalkainen?!) näin viiden asumisvuoden jälkeen. Olen kotoisin Tammisaaresta, ja vietin ison osan lapsuudestani Tenholassa traktoreiden ja huonojen bussiaikataulujen keskellä.

Aloitin juuri neljännen opiskeluvuoden yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa Åbo Akademissa, missä opiskelen julkishallintoa, joten keväällä saan pitkään odotetun valtiotieteiden kandidaatti-tittelin (jos kaikki menee niin kuin pitäisi). Asuin vielä viime viikolla Yo-kylä Idässä, mihin muutin huhtikuussa 2022, ja nyt asun poikaystävän kanssa Auranhelmessä. Olen muuttanut kerran vuodessa siitä lähtien kun muutin Turkuun, ja voin kertoa että TYS on ensimmäinen vuokranantaja kenellä olen oikeasti viihtynyt, sillä saa aina apua ongelmatilanteissa ja vuokranmaksun jälkeen on jopa varaa käydä ruokaostoksilla.

Hain asukasbloggaritehtävää koska se vaikutti hauskalta jutulta aikaisempien blogien perusteella, mutta kaipasin ruotsinkielistä sisältöä- ja tämä saatte ainakin silloin kun minä bloggaan! Voitte siis odottaa sisältöä molemmilla kotimaisilla kielillä ja paljon vinkkejä budjetoinnista, miten yhdistää opinnot ja työt ja runsaasti reseptejä (jos nyt muutama juttu mainitsen tässä alussa jo).”

Lari

”Nimeni on Lari ja opiskelen ensimmäistä vuotta liiketalouden tradenomiksi monimuoto-opinnoissa Turun ammattikorkeakoulussa. Olen lähes koko ikäni asunut Tampereella, mutta Turku on tullut viime vuosina jo tutuksi paikaksi. Kotini sijaitsee TYS:in vanhimmassa kohteessa eli Yo-taloissa. Asunto on erittäin kodikas ja tilava kahden henkilön tarpeisiin.

Opiskelut alkoivat syksyllä eli TYS:in kohteessa olen asunut vasta noin kaksi kuukautta. Asunto on todella viihtyisä ja sijainti on todella yllättänyt minut. Kaikki paikat mihin tarvitsee liikkua sijaitsevat oikeasti kävelymatkan päässä. Bloggariksi hain, koska haluan tuoda esille meidän monimuoto-opiskelijoiden elämää. Monimuoto-opiskelu on niin erilaista ja luulen, että siihen liittyy myös hieman ennakkoluuloja.  Pidän sisällön tuottamisesta

Blogeissani haluan tuoda monimuoto-opiskelijan arkea enemmän esille. Hyödynnän paljon opiskelijoille suunnattuja palveluita. Pidän paljon liikkumisesta ja urheilusta, nämä ovatkin suuressa roolissa tulevissa blogeissani.”