Skip to main content
Uutiset

Uudet asukasbloggarit on valittu! Tervetuloa Instagramiin seuraamaan elämää TYS:n asunnoissa!

By 18.10.201921 lokakuun, 2019Ei vielä kommentteja

Turun Ylioppilaskyläsäätiö etsi syyskuussa asukkaidensa joukosta bloggareita tekemään asumiseen ja opiskelijaelämään liittyviä postauksia TYS:n Instagramin Storyihin. Uudet bloggarit on nyt valittu ja mukana on myös yksi verkkosivujen blogeja aiemmin seuranneille tuttu kasvo. Alla kaikkien bloggarien esittelyt. Bloggausvuoro kiertää viikoittain bloggarilta toiselle vuoden ajan. Jos TYS:n Instagram ei ole vielä seuraamiesi tilien joukossa, kannattaa se jo nyt laittaa seurantaan! Laila aloittaa TYS:n Instagramin Storyissa 4. marraskuuta 😉

Laila

“ I’m Laila and I´m studying my Master’s in International Law and Human Rights in Åbo Akademi. I live in the Räntamaki area, in a shared apartment. I’ve lived almost 14 months at TYS. My time here has been nothing but perfect, instead of living in a simple apartment, I’ve found a home in a place that I really like. I decided to continue as a blogger because I wasn’t ready to let go the opportunity of telling how it really is to live in Turku and what are the implications of studying in Finland. There are so many good things about this country that are unknown to the rest of the world, that I love the fact that I’m able to share the greatness (and why not, some flaws as well) of the country that gave me the opportunity to study my degree. In my future blog I’ll share the daily life of an international student in Turku. Places to go to, where to buy, stressful days, relaxing days, the gorgeous nature, the apartments, the weather. etc.”

Valtteri

”Olen Valtteri ja opiskelen valtiotiedettä Åbo Akademissa. Asun yksiössä Ylioppilastaloissa keskellä kampuksen sykettä. Olen asunut TYS:llä 2 vuotta ja olen viihtynyt erittäin hyvin, sillä en ole edes harkinnut muualta vuokraamista. Hain asukasbloggariksi, koska somemateriaalin tuottaminen kiinnostaa minua. Tulevat postaukseni käsittelevät todennäköisesti opiskelija-arkea ÅA-twistillä, sekä sisältävät mietteitä ja yksityiskohtia arjen keskeltä.”

Reea

”Olen Ylioppilaskylässä asuva Turkua rakastava humanisti ja opiskelen toista vuotta kulttuuritieteitä Turun yliopistossa. Reilu vuosi sitten polkuni vei Turkuun karistaen samalla maaseudun tomut jaloistani. Olen asunut siitä lähtien Ylioppilaskylässä soluasunnossa kahden kämppikseni kanssa. Yhteisöllinen soluasuminen on ollut hyvä ratkaisu, kun olen ottanut itsenäistymisen haparoivat ensiaskeleet ja asuminen solussa on ollut antoisaa ja viihtyisää. Haaveilen kuitenkin tällä hetkellä kasvien ja kissojen täyttämästä kaksiosta Nummenrannassa tai Ylioppilaskylässä.

Hain asukasbloggariksi, sillä halusin jakaa hyviä vinkkejä muille opiskelijoille liittyen asumiseen, sisustamiseen, arkiseen elämään ja opiskelun ohella jaksamiseen. Haluan jakaa niin muuttovinkkejä kuin kulutuskäyttäytymiseen liittyviä vinkkejä, opiskelijan pirkkaniksejä ja ideoita hyvistä virkistysmahdollisuuksista opiskelun ohella. Halusin myös tuoda oman näkökulmani siihen, miksi kannattaa asua TYS:llä ja mitä etuja siinä on.

Tulevassa blogissani yritän tuoda oman näkökulmani TYS:llä asumiseen, mutta keskustelemaan myös muiden TYS:llä asuvien ja TYS:n ulkopuolella asuvien kanssa. Pyrin pitämään blogini rentona, helposti lähestyttävänä sekä keskustelunomaisena ja yritän ottaa myös seuraajien toiveita huomioon blogissani. Blogissani pureudun ajankohtaisiin aiheisiin, mutta samalla käsittelen ajattomia teemoja. Mitä opiskelijan budjetille sopivia kulttuuritapahtumia Turussa on? Missä on Turun parhaat kivijalkakahvilat ja kirppikset? Miten pienillä teoilla voi elää ekologisemmin? Miltä muissa TYS:n asuntokohteissa näyttää? Näihin ja moniin muihin teemoihin pyrin pureutumaan tulevassa blogissani. Nähdään siellä!”

Aino ja Katri

”Me ollaan Aino ja Katri, kämppikset ja kaverit Turusta. Opiskelemme Turun ammattikorkeakoulussa, Aino journalismia ja Katri animaatiota. Muutimme loppukesästä Yo-kylään kotoisaan kaksioomme ja meistä on ollut kivaa fiilistellä syksyä ja uuden elämänvaiheen alkua täällä. Haimme asukasbloggareiksi, koska kirjoittaminen ja valokuvaus ovat meille lähellä sydäntä. Tuleva blogimme tulee sisältämään pohdintoja muun muassa kämppiselämästä, ekologisuudesta, taiteesta ja kotimme valtaavista viherkasveista.”