Skip to main content
Nyheter

De nya hyresgästbloggarna har valts!

I september letade vi bland våra hyresgäster efter nya hyresgästbloggare som ska göra inlägg om boende och studentliv i TYS Instagram Stories. De nya bloggarna har nu valts och nedan kan du lära känna dem i förväg innan bloggandet börjar nästa vecka!

Bloggturen går i ett års tid varje vecka från en bloggare till en annan. Om TYS Instagram @tysturku ännu inte finns bland de konton du följer, lönar det sig att börja följa det nu! Den första på bloggstur är Pipsa, som börjar blogga den 1 november 😉

Aino

Hej! Mitt namn är Aino, och jag är en av TYS nya hyresgästbloggare. Du kommer att kunna följa mitt dagliga liv som TYS hyresgäst från och med november. Jag studerar som huvudämne teologi vid Åbo universitet och mitt mål är att i framtiden fungera som lärare i religion, livsåskådningskunskap och psykologi. Kommunikation är ett annat ämne som intresserar mig, och vilket jag har avlagt som biämne. Jag är nu inne på mitt fjärde studieår, så jag har redan hunnit samla på mig flera kilometer vid universitetet. Coronatiden och mitt barnsliga sinne för humor gör att jag trots det fortfarande känner mig som en nybörjare.

Jag bor för fjärde hösten i en 21,5 kvadratmeter stor etta i Studenthusen i närheten av universitetet. Jag har alltså bott i TYS kompakta men mysiga studentbostad hela min studietid, och den har på alla sätt uppfyllt mina behov. Jag har under hela min vistelse varit mer än nöjd med Studenthusen som TYS bostadsobjekt. Förutom sitt läge är det bästa med Studenthusen restaurangerna, sport- och föreningsutrymmena och nationssalen i deras anknytning. Jag glömmer lätt den lilla storleken på min lägenhet när jag, om jag är hungrig, kan gå nerför trappan till restaurangen, och därifrån direkt till bastun eller till exempel hälsa på mina studiekompisar som har samlats i klubbutrymmena. Jag kan alltså säga att jag bor mitt i studentlivets hjärta i vindsvåningen ovanför Assarin Ullakko.

Jag sökte till ny bloggare hos TYS eftersom jag tror att mitt unika studentliv kan intressera alla typer av följare. Jag vill inte begränsa de ämnen jag behandlar, utan kommer att ge en omfattande redogörelse för mitt eget liv, ta upp aktuella ämnen och framför allt introducera bostadsrelaterade teman. Det jag kan lova är att mina inlägg kommer att inkludera matlagning, studierelaterade tips och spännande innehåll skapat tillsammans med mina bloggarkompisar. Jag hoppas alltså att du trivs i mitt sällskap under det kommande året!

Kayla

Hello! My name is Kayla and I study East Asian Studies at University of Turku. I live in a single person flat that has its own small kitchenette in TYS. I have lived here for only two months and I have enjoyed my time here so far! I applied to be a TYS blogger because I liked the idea of being able to show what life is like as I discover it here in real time and to maybe help those interested in coming to stay with us here at TYS in the future. Because I am a newcomer, both to TYS and to Turku, I will be exploring life here and documenting some of my experiences on the TYS blog. I will also be showing some of my hobbies and other day-to-day life as a student living in Turku.

Timo

Mitt namn är Timo Nurila och jag är en 25-årig journaliststudent. Jag flyttade till Åbo från Finlands Los Angeles, dvs Karleby. Jag har alltså drygt två månader bakom mig i Åbo. Jag känner mig inte ännu som en ”Åbobo”, även om jag har lärt känna Åbo rätt väl.

Jag sökte lägenhet hos TYS så snart min studieplats vid Åbo yrkeshögskola bekräftades. Till en början såg det ut som om jag skulle bli utan bostad. Slutligen erbjöds jag en bostad i ”östra” Studentbyn. Storleken på min bostad är 50m2. Förutom kök har bostaden två rum och en fransk balkong.

Så varför blev jag hyresgästbloggare? Jag ville ställas inför nya utmaningar, och skapa kreativt innehåll. Den största utmaningen är om det finns tillräckligt med innehåll i mitt liv att dela med av under ett helt år. Jag kommer att producera ”äkta innehåll” som inte förskönar livet.

Mina intressen inkluderar sport, historia, musik och samhällsfrågor. Jag spenderar min fritid i gymmet, med att läsa böcker och tittar bland annat på hockey. Om du är intresserad av att följa mitt liv under den kommande året, ska du följa @tysturku under den tredje veckan i november.

Pipsa

Hej! Mitt namn är Pipsa och jag är en av de nya hyresgästbloggarna under nästa år. Jag är en fjärdeårsstuderande med religionsvetenskap som huvudämne, och studerar dessutom filosofi och livsåskådningskunskap. Inledningsvis var mitt mål att ta examen som ämneslärare inom dessa områden, men jag har blivit intresserad av att fortsätta mina studier i filosofi efter min examen. Den är ändå en sak för sig och påverkar främst hur länge jag kommer att stanna kvar hos TYS.

Jag bor för närvarande i en liten tvåa på 38,5 kvadratmeter, där det tack vare den praktiska planlösningen finns gott om plats för en ensamboende. Jag är bland mina vänner känd för min ”jag gjorde det själv och sparade pengar”-mentalitet, vilket också syns i mitt hem och i min vardag. Jag älskar att hitta sätt att trolla fram nytt och vackert av något gammalt: mitt hem pryds av många loppisfynd och möbler som jag själv har renoverat. Jag har bara bott hos TYS i ungefär sju månader, men har under den här tiden försökt få ut det mesta av att bo hos TYS och i Nummenranta. Jag har lärt känna många av de tjänster som TYS och boendekommittén erbjuder, såsom tvättstuga, bastuturer och möjligheten att låna saker. Jag har upplevt boendet i Nummenranta som enbart positivt. De vackra husen och ett praktiskt och vackert läge får studerande att känna sig lyckliga över att varje morgon få vakna upp i Nummenranta.

Jag sökte till hyresgästbloggare eftersom jag tror att jag kan erbjuda följarna ett mångsidigt och nyttigt innehåll och tror att bloggandet också kan ta mig till nya platser såsom på smakresor! Mina hobbyer inkluderar friluftsliv såväl som all slags hantverk såsom måleri och handarbeten. Det här är ämnen som jag definitivt kommer att behandla också i min blogg.

Vi ses snart och lär känna varandra bättre!