Skip to main content
Uutiset

Uudet asukasbloggarit on valittu!

Etsimme syyskuussa asukkaidensa joukosta uusia asukasbloggareita tekemään asumiseen ja opiskelijaelämään liittyviä postauksia TYS:n Instagramin Storyihin. Uudet bloggarit on nyt valittu ja alla voit tutustua heihin jo etukäteen ennen ensi viikolla alkavaa bloggailua!

Bloggausvuoro kiertää viikoittain bloggarilta toiselle vuoden ajan. Jos TYS:n Instagram @tysturku ei ole vielä seuraamiesi tilien joukossa, kannattaa se jo nyt laittaa seurantaan! Ensimmäisenä blogivuorossa on Pipsa, joka aloittaa bloggailun 1. marraskuuta 😉

Aino

Moikka! Olen Aino, yksi uusista TYS:n asukasbloggareista ja pääsette seuraamaan arkeani TYS:n asukkaana marraskuusta lähtien. Opiskelen pääaineenani uskontotiedettä Turun yliopistossa ja tavoitteenani on valmistua tulevaisuudessa uskonnon, elämänkatsomustiedon ja psykologian opettajaksi. Lähellä sydäntäni on myös viestintä, josta olen suorittanut sivuaineen opintokokonaisuuden. Tällä hetkellä on menossa opintojeni neljäs vuosi, joten kilometrejä yliopistossa on ehtinyt kertymään jo useampi. Ohi paahtanut korona-aika sekä lapsellinen huumorintajuni saavat kuitenkin tuntemaan itseni edelleen fuksiksi.

Asun aivan yliopiston kupeessa sijaitsevissa Yo-taloissa 21,5 neliön yksiössä nyt neljättä syksyä. Olen siis asunut koko opiskeluaikani tässä TYS:n kompaktissa mutta kodikkaassa opiskelijakämpässä, joka on vastannut täydellisesti tarpeitani. Koko täällä asumiseni ajan olen ollut enemmän kuin tyytyväinen Yo-taloihin TYS:n asuntokohteena. Parhaita puolia Yo-taloissa on sen sijainnin lisäksi Yo-talojen yhteyteen kuuluvat ravintolat, urheilu- ja järjestötilat sekä osakuntasali. Asuntoni pienen koon unohdankin silloin, kun voin nälän iskiessä kävellä portaat alas ravintolaan ja suunnata sieltä sisäkautta saunomaan tai vaikka moikkaamaan kerhotiloihin kokoontuneita opiskelukavereitani. Voin siis sanoa asuvani aivan opiskelijaelämän ytimessä Assarin ullakon ullakolla.

Hain uudeksi TYS:n bloggariksi, sillä uskon omannäköiseni opiskelijaelämän kiinnostavan kaikenlaisia seuraajia. En halua rajata käsittelemiäni aiheita tiettyyn raamiin, vaan aion monipuolisesti kertoa omasta elämästäni, tarttua ajankohtaisiin aiheisiin ja ennen kaikkea esitellä asumiseen liittyviä teemoja. Postauksiini voin kuitenkin luvata kuuluvan kokkailua, asumiseen ja opiskeluun liittyviä niksejä sekä säväyttävää sisältöä bloggaajaystävieni kanssa. Toivottavasti siis viihdyt matkassani tulevan vuoden ajan!

Kayla

Hello! My name is Kayla and I study East Asian Studies at University of Turku. I live in a single person flat that has its own small kitchenette in TYS. I have lived here for only two months and I have enjoyed my time here so far! I applied to be a TYS blogger because I liked the idea of being able to show what life is like as I discover it here in real time and to maybe help those interested in coming to stay with us here at TYS in the future. Because I am a newcomer, both to TYS and to Turku, I will be exploring life here and documenting some of my experiences on the TYS blog. I will also be showing some of my hobbies and other day-to-day life as a student living in Turku.

Timo

Olen Timo Nurila, 25-vuotias journalistiopiskelija. Muutin Turkuun Suomen Los Angelesista, eli Kokkolasta. Reilu kaksi kuukautta on elämää Turussa takana. Ainakaan vielä en koe olevani kovinkaan ”turkulainen”, vaikka Turku onkin tullut aika tutuksi kyläksi.

Hain heti TYS:ltä asuntoa, kun opiskelupaikka Turun Ammattikorkeakoulussa varmistui. Alkuun näytti, että jään asunnotta. Lopulta tarjoutui asunto ”itäisestä” YO-kylästä. Asunnossani pinta-alaa on 50m2. Keittiön lisäksi asuntoon kuuluu kaksi huonetta ja ranskalainen parveke.

Miksi sitten hain asuntobloggariksi? Halusin asettaa itseni uusien haasteiden eteen, sekä luoda luovaa sisältöä. Suurimpana haasteena näen kuitenkin sen, että riittääkö elämässäni sisältöä jaettavaksi vuodeksi. Aion tuottaa ”sitä aitoa kontenttia”, jossa ei kaunistella elämää.

Kiinnostuksen kohteita on muun muassa urheilu, historia, musiikki ja yhteiskunnalliset asiat. Vapaa-aikaani vietän muun muassa salilla, kirjojen ääressä sekä jääkiekkoa katsoessa. Jos sinua kiinnostaa selata elämääni seuraavan vuoden ajan, laita Instagramissa marraskuun kolmannella viikolla @tysturku tilaukseen.

Pipsa

Moikka! Olen Pipsa ja olen yksi uusista seuraavan vuoden asukasbloggareista. Olen neljännen vuoden uskontotieteen pääaineopiskelija, minkä lisäksi opiskelen filosofiaa ja elämänkatsomustietoa. Alun perin tavoitteena oli valmistua kyseisten alojen aineenopettajaksi, mutta nykyään mielessäni on voimistunut ajatus opintojen jatkamisesta filosofian saralla tämän tutkinnon jälkeen. Se on kuitenkin oma tarinansa ja vaikuttaakin lähinnä siihen, kuinka kauan tulen tyssiläisenä pysymään.

Asun tällä hetkellä 38.5 neliöisessä pienessä kaksiossa, missä on käytännöllisen pohjaratkaisun ansiosta reilusti tilaa yksin asuvalle. Ystäväni tuntevat minut porukan ”tein itse ja säästin”-mentaliteetin omaavana tyyppinä, mikä näkyy myös kodissani ja arjessani. Rakastan sitä, kun keksin tavan loihtia vanhasta uutta ja kaunista: kotiani somistavatkin lukuisat kirppislöydöt sekä itse tuunatut huonekalut. Olen asunut TYS:llä vasta noin seitsemän kuukautta, mutta olen kuitenkin tänä aikana pyrkinyt ottamaan monipuolisesti ilon irti TYS:llä ja Nummenrannassa asumisesta. Minulle ovatkin tulleet tutuksi monet TYS:n sekä asukastoimikunnan tarjoamat palvelut, kuten pesulat, saunavuorot sekä lainatavarat. Nummenrannassa asumisesta minulla ei ole kuin positiivista kerrottavaa. Kauniit talot sekä käytännöllinen ja kaunis sijainti saavat opiskelijan tuntemaan itsensä onnekkaaksi, kun saa joka aamu herätä Nummenrannasta.

Hain asukasbloggariksi, koska uskon voivani tarjota monipuolista ja hyödyllistä sisältöä seuraajille siinä, missä uskon bloggaamisen vievän myös minua uusiin paikkoihin esimerkiksi makumatkojen merkeissä! Harrastuksiini kuuluvat ulkoilu sekä kaikenlaiset kädentaidot, kuten maalaaminen ja kutominen. Nämä ovat aiheita, joista tulen myös varmasti blogeissani jakamaan sisältöä.

Nähdään ja tutustutaan pian paremmin!