Skip to main content
Nyheter

TYS bostadsbyrås exceptionella öppettider fortsätter och de förändringar som är gjorda på grund av coronavirusepidemin i våra tjänster hålls i kraft till den 30.4.

By 31.3.2020april 3rd, 2020Ingen kommentar

TYS har beslutat att förlänga bostadsbyråns begränsade öppettider och att upprätthålla förändringarna i tjänster på grund av den exceptionella situationen orsakad av coronavirus till 30 april 2020.

TYS tar coronaviruset och dess spridning på allvar och vi vill fortfarande skydda våra kunder, våra anställda och våra partners. Med alla vidtagna åtgärder på plats kan vi minimera spridningen av viruset och ta vårt sociala ansvar för att förhindra det. Vi övervakar kontinuerligt situationen och följer den finska regeringen och Instituten för hälsan och välfärds anvisningar. Nedan hittar du mer information och procedurer för användning av tjänster.

Kundservice

Bostadsbyrån betjänar vardagar mellan kl. 11 och 15 endast för kunder som hämtar sina nycklar.
Övriga ärenden hanteras via våra elektroniska tjänster på hyresgästsidorna, via e-post till office@tys.fi, eller telefon under byråns öppettider (mån‒ons kl. 10.00‒16.00, torsdagar kl. 09.00‒17.00 och fredagar kl. 10.00‒15.00).

Du måste dock informera office@tys.fi att du ska hämta nyckeln. Berätta i ditt meddelande dagen och klockslaget när du hämtar nyckeln. Vänta på att du får ett bekräftelsemeddelande. Vår personal använder engångshandskar vid hantering av nycklar.

OBS! Bostadsbyrån är exceptionellt öppet i flyttningsdagen den 1 april, när byrån kommer att vara öppet kl. 12-16 för nya hyresgäster som hämtar sina nycklar. I detta fall behöver man inte informera att du ska hämta nycklar.

OBS! Exceptionella öppettider kring påskhelgen. Bostadsbyrån är öppet i skärtorsdagen 9 april kl. 11-13 endast för kunder som hämtar nycklar till sin bostad. Långfredagen ​​10 april och den andra påskdagen 13 april bostadsbyrån är stängt.

OBS! Exceptionella öppettider kring Första maj. På Valborgsmässoaftonen 30 april bostadsbyrån är exceptionellt öppet kl. 11-13 endast för kunder som hämtar nycklar till sin bostad. Första maj är bostadsbyrån stängt.

Utomhusidrottsläggningar

Utomhusidrottsläggningarna i närheten av TYS bostadobjektet kommer att förbli öppna i enlighet med Åbo stads riktlinjer. Motionsbanorna och träningsutrustningen, som utomhusgym, som finns i anslutning till TYS bostadsobjektet är fortfarande öppna för alla, så länge man kommer ihåg att hålla sig till säkerhetsavstånden och statsrådets riktlinjer gällande människors sammankomster. Det lönar sig att rengöra apparaterna innan användning och för säkerhets skull kan det vara bra att träna t.ex. med lämpliga handskar. För att minimera smittorisken är det också viktigt att inte alltför många personer tränar på samtidigt på ett och samma ställe.

Bastu, klubbrum och tvättstugor

Bastu och klubbrum kommer att vara fortfarande stängda för tillfället. Tvättstugor är i bruk, men händerna bör tvättas före och efter användning av tvättstugan.

Underhållsarbete

För tillfället utförs endast det mest brådskande underhållsarbetet i bostäderna.

Om det finns behov av reparationer i din bostad och där finns sjuka, utsatta eller karantän personen i bostaden, var vänlig medveten om detta när du rapporterar ett fel.

Om felet som behöver repareras inte är brådskande, kan du överväga att skicka in en felanmälan senare. Om du redan har lämnat in en felanmälan och det finns sjuka, utsatta eller karantän personen i bostaden avbrytfelanmälan och gör en ny när det inte finns sjuka, utsatta eller karantän personen i bostaden

Granskning vid utflyttning

Vänligen kontakta office@tys.fi om du har sagt upp ditt hyreskontrakt, din bostad ännu inte har inspekterats och där finns sjuka, utsatta eller karantän personen i bostaden.

Iaktta myndigheternas anvisningar för coronaviruset 

Var vänlig och iaktta myndigheternas anvisningar och bestämmelser angående förhindrande av smittandet av coronaviruset, ifall du misstänker att du har fått coronavirus, eller andra problem relaterade till coronavirus.

Mer information:

Instituten för hälsan och välfärds webbsidor
Åbo Univesitetens centralsjukhus ÅUC´s webbsidor
En national telefonrådgivning om coronaviruset tfn. 0295 535 535
Åucs Akutens telefonrådgivning tfn. 02 313 8800 (öppet 24h)

Den finska regeringen har angett att alla offentliga sammankomster är begränsade till tio personer och allmänheten rekommenderas undvika att i onödan vistas på allmänna platser. Dessutom måste finländare och de i Finland permanent bosatta personer som återvänder från utlandet genomgå en två veckors karantän när de återvänder till Finland. Mer information om regeringens riktlinjer finns på regeringens webbsidor