Skip to main content
Uutiset

TYS:n asukastoimiston poikkeusaukioloaikoja jatketaan ja palveluiden toimintaan tehdyt muutokset pysyvät voimassa 30.4. saakka

TYS on päättänyt jatkaa asukastoimiston rajoitettuja aukioloaikoja ja pitää voimassa palveluiden toimintaan tehdyt muutokset koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi 30.4.2020 saakka.

Suhtaudumme koronavirukseen ja sen leviämiseen vakavasti ja haluamme edelleen suojata asiakkaitamme, työntekijöitämme ja yhteistyökumppaneitamme. Toimilla pyrimme minimoimaan viruksen leviämisen ja haluamme kantaa yhteiskunnallisen vastuumme viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja toimimme Suomen hallituksen ja THL:n ohjeiden mukaisesti. Alta löydät lisätietoja palveluidemme toiminnasta ja toimintaohjeita poikkeustilanteen aikana.

Asiakaspalvelu

Asukastoimistomme palvelee vain avaimia noutavia asiakkaita arkisin klo 11-15. Muut asumiseen liittyvät asiat hoidetaan sähköisten palveluidemme kautta asukassivuilla, sähköpostitse office@tys.fi, tai soittamalla toimiston aukioloaikoina 02 275 0200.

Avainten noudosta pitää etukäteen ilmoittaa office@tys.fi sähköpostiosoitteeseen. Kerro viestissäsi minä päivänä ja mihin kellonaikaan noudat avaimen. Odota että saat kuittausviestin asiasta. Henkilökuntamme käyttää kertakäyttöhansikkaita avaimia käsitellessään.

Huom! Poikkeuksena muuttopäivä 1.4., jolloin toimisto on auki klo 12-16 uusille vuokrasopimuksille avaimia hakeville asukkaille. Tällöin avainten noudosta ei tarvitse ilmoittaa erikseen.

Huom! Pääsiäisenä toimisto on auki poikkeuksellisesti kiirastorstaina 9.4. klo 11-13 ja palvelee vain avaimia noutavia asiakkaita. Pitkäperjantaina 10.4. ja 2. pääsiäispäivänä 13.4. toimisto on kiinni.

Huom! Vappuaattona 30.4. toimisto on auki poikkeuksellisesti klo 11-13 ja palvelee vain avaimia noutavia asiakkaita. Vappupäivänä 1.5. toimisto on kiinni.

Ulkoliikuntapaikat

TYS:n asuntokohteiden yhteydessä olevat ulkoliikuntapaikat pysyvät edelleen auki Turun kaupungin linjausten mukaisesti. Asuntokohteiden yhteydessä olevat kuntopolut ja liikuntalaitteet, kuten  ulkokuntosalit, ovat edelleen jokaiselle auki. Salien käytössä tulee kuitenkin noudattaa turvaetäisyyksiä ja valtioneuvoston linjauksia ihmisten kokoontumisesta. Laitteiden puhdistuksesta kannattaa huolehtia ennen käyttöä, ja varmuuden vuoksi on kuntoilla vaikka turvalliset käsineet kädessä. Tartuntavaaran minimoimiseksi on myös tärkeää, että liian moni ei pakkaudu harjoittelemaan samoille paikoille yhtä aikaa.

Saunat, kerhohuoneet ja pesulat

Saunat ja kerhohuoneet pysyvät suljettuina toistaiseksi. Pesulat pysyvät asukkaiden käytössä, mutta ennen pesulan käyttöä ja sieltä poistuttaessa kädet on pestävä.

Huoltotyöt ja asuntokäynnit

Asunnoissa suoritetaan tällä hetkellä vain kaikkein kiireisimmät huoltotyöt.

Jos asunnossasi on tarpeen tehdä korjaustöitä ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, pyydämme huomioimaan tämän vikailmoitusta tehdessä.

Jos korjausta vaativa vika ei ole kiireellinen, harkitse voisitko tehdä vikailmoituksen myöhemmin. Jos olet jo tehnyt vikailmoituksen ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, pyydämme perumaan vikailmoituksen ja tekemään uuden, kun asunnossa ei ole enää sairastuneita, altistuneita tai karanteenissa olevia henkilöitä.

Poismuuttoon liittyvät asuntotarkastukset

Pyydämme informoimaan asiakaspalvelua office@tys.fi, mikäli olet irtisanonut asuntosi, asuntoasi ei ole vielä tarkastettu ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö.

Noudata viranomaisten koronavirusohjeita

Noudata viranomaisten antamia ohjeita siitä, miten tulee toimia koronaviruksen ehkäisemiseen, tartuntaepäilyyn tai muihin koronavirukseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoa:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta
Turun yliopistollisen keskussairaalan TYKS:in sivuilta
Valtakunnallinen koronaneuvonta: puh. 0295 535 535.
Tyks Akuutin puhelinneuvonnasta: puh. 02 313 8800 (auki 24h).

Suomen hallitus on linjannut, että kaikki julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Lisäksi ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt on jäätävä kahden viikon karanteeniin Suomeen palatessaan. Lisätietoa hallituksen linjauksista saat Valtioneuvoston verkkosivuilta