Skip to main content
Nyheter

TYS Bake Off avslutad – här är de prisbelönta bakverken!

By 14.12.2023Ingen kommentar

I bakningstävlingen TYS Bake Off, som avslutades i början av december, letade TYS efter ett eget signaturbakverk. Ett stort tack till alla deltagare som trollade fram de läckra bakverken!

En jury sammanställd av vår personal gick igenom alla förslag, men kunde i slutändan inte enas om vinnaren. Av denna anledning kommer vi undantagsvis att dela ut två huvudpriser samt ett tröstpris till förslaget som kom på tredje plats.

Bagarna som kom på första plats får vart sitt K-Ruoka-presentkort värt 99 euro. Förslaget som fick ett hedersomnämnande belönas med ett Wolt-presentkort värt 15 euro. Grattis till vinnarna!

 

Delad vinnare: TYS Kardemumma-äppelpaj

Det första av panelens två favoritbakverk är vår hyresgäst Dzmitrys fantastiska Kardemumma-äppelpaj, inspirerad av äppelträden som växer i närheten av TYS bostäder. Dzmitry säger att idén till receptet föddes när han såg äpplen i träden även efter att den första snön hade fallit. Sockret på kakan symboliserar snön som faller på äpplena.

Juryn imponerades av historien bakom förslaget, användningen av råvaror i närheten av bostadsobjektet samt av att receptet är veganskt och passar alla hyresgäster, oavsett kost.

Ladda ner receptet på Kardemumma-äppelpaj (pdf, på tre språk)

 

 

 

Delad vinnare: TYS Mockarutor

Poängen för vår hyresgäst Millas TYS Mockarutor räckte till en delad första plats. Mockarutorna är dekorerade med TYS logotyp gjord av florsocker. Milla valde just mockarutor, eftersom ”studerande behöver kaffe för att orka studera.”

Juryn uppskattade att bakverket vid första anblicken kan identifieras som ett TYS-bakverk. Valet av ingredienser ansågs också insiktsfullt och roligt. Det enkla och traditionella receptet, som är tillräckligt enkelt även för mindre erfarna hemmabagare, fick också beröm.

Ladda ner receptet för Mockarutor (pdf, på tre språk)

 

 

 

Hedersomnämnade: TYS Vinterkaka

Vår hyresgäst Jasmins TYS Vinterkaka, inspirerad av den vintriga Studentbyn, tog en tredje plats. Kakans smaker inkluderar kinuski och tranbär. Den vita ytan symboliserar snö och tranbären som pryder kakan Studentbyns bärbuskar.

Juryn var imponerad av receptets komplexitet, kakans vintriga atmosfär och det rutiga mönstret på kakans sidor, som påminner om Studentbyns byggnader.

Ladda ner receptet på TYS Vinterkaka (pdf, på tre språk)