Skip to main content
Nyheter

Välkommen till Studenternas Cykelmässan 9.9.2023 – kom och reparera och fixa din cykel på Tyyssijas innergård!

Studenternas Cykelmässa
Lördagen 9.9. kl 12-16
Inspehtorinkatu 12, 20540 Åbo
Tyyssija innergård, Studentbyn

Reparera och fixa din cykel och njut på terrassen!

På Student Bike Fair kan studerande komma och reparera och fixa sina egna cyklar i en rolig atmosfär. Åbo cykelverkstads experter hjälper dig och verktyg kan också lånas. Det finns ett litet urval av reservdelar till salu. Det kommer också att finnas ett småskaligt program och restaurang Elo kommer att sälja drycker och mat på terrassen till glädje för alla deltagare.

 Ta med din cykel till försäljning eller återvinning

Återvinning är ett viktigt tema på mässan. Om du har en extra cykel kan du ta med den till mässan för försäljning (du kan visa cykeln låst med kontakt- och prisinformation, dock sker transaktionen direkt mellan säljaren och köparen). Om din cykel är helt oanvändbar kan du också ta med den till metallinsamling. I samband med mässan finns även en allmän metallinsamling, vilket innebär att du kan ta med metall i alla storlekar till mässan för metallinsamling (inget annat avfall, endast metall!).

Donera din julbelysning och andra ting/prylar

Du kan också donera alla sådana användbara extra saker som andra kan använda för att fixa cykeln på ett användbart och / eller roligt sätt! I synnerhet hoppas vi på olika batteridrivna lampor och LED-ljussatser (så kallade julbelysning), som kan användas för att fixa cykeln för att lysa i mörkret, även kreativt. Så om du har extra julbelysning eller andra batterilampor eller andra saker som säkert kan fästas på din cykel som du inte längre behöver, lägg den runt och glädja dina medstudenter!

Prova en ny hobby

Att främja cykling kan också vara din nya hobby! I sin nuvarande form har Turun Pyöräpaja utfört ett viktigt frivilligarbete för cykling sedan 2015, och alla som är intresserade av ämnet, oberoende av färdigheter och kunskaper, kan delta i verksamheten på finska eller engelska. Så kom till mässan för att lära känna Turun Pyöräpaja mer i detalj!

Hjul för tvätt! Men senare…

Tyvärr är det inte möjligt att tvätta din cykel på mässan, men inom en snar framtid kommer det eventuellt att finnas den första offentliga cykeltvättstationen i Finland framför Yo-talot, så en lösning på denna fråga är också på väg!

Partner som möjliggör evenemanget:

Studiestad Åbo
Studentbystiftelsen i Åbo/TYS
Turun Pyöräpaja
Turun Ammattikorkeakoulu

Mässans program publiceras senare.

Åbo cykelmässa 2024!

Cykelmässan för studerande är ett parallellt evenemang till Åbo cykelmässa som riktar sig särskilt till studerande. Åbo cykelmässans huvudevenemang ordnas nästa gång i augusti 2024, du kan bekanta dig med Åbo cykelmässans webbplats 2022 här.

Studenternas Cykelmässan arrangeras av:

Turun Pyörämessut Oy
https://messut.net/?lang=sv