Skip to main content
Blogg

Snöras och halkande däck – tre tips för att hantera snöstormen

By 19.1.2024Ingen kommentar

Det exceptionella snöfallet de senaste dagarna kommer utan tvekan påverka våra hyresgästers vardagsliv, så här är tre tips om hur man hanterar snöstormen.

 

Risk för snöras

Det ligger ganska mycket snö på taket på byggnaderna just nu. Se därför upp för snö som faller ner från taket. Underhållsarbetare sätter upp flagglador för att isolera de mest riskfyllda områderna, men vi rekommenderar försiktighet i närheten av all byggnader. Om det behövs, kommer underhållet att utföra kontrollerade avlägsnaden av snö.

 

Hålla din parkenringsplats fri från snö

Snöröjningsfordon håller de huvudsakliga vägarna fria från snö, men om du hyr en parkeringsplats, är det ditt ansvar att hålla platsen fri från snö. Så även om du inte planerar att åka någonstans idag, är det klokt att åtminstone gräva fram din egen bil från snön. Och samma gäller cyklar!

 

Var försiktig i trafiken

På grund av snön är förflyttning svårare oavsett fordon, så det är bra att avsätta mer tid för att ta sig från en plats till en annan. Var uppmärksam på andra åkare och sänk hastigheten särskilt när du kör nära bebyggelse. Ge plats åt snöröjningsfordon vid behov så att vägarna hålls öppna.