Skip to main content
BlogiUutiset

Putoavaa lunta ja sutivia renkaita – vinkit lumipyryn keskelle

Viime päivien poikkeukselliset lumisateet näkyvät väistämättä myös TYS:n asukkaiden arjessa. Tässä kolme vinkkiämme asukkaille, jotta arki sujuisi mallikkaasti lumipyryistä huolimatta.

 

Varo katoilta tippuvaa lunta

Pitkään jatkunut lumipyry on kerännyt runsaasti lunta rakennusten katoille, ja lumi voi päästä tippumaan katoilta lumiesteistä huolimatta. Kiinteistöhuolto rajaa kulkuväyliltä paikat, joissa lumen putoamisvaara on kaikken suurin, mutta suosittelemme varovaisuutta rakennusten lähellä liikkuessa sekä parvekkeella tai takapihoille oleskellessa. Huollon työntekijät saattavat myös tehdä hallittuja lumentiputuksia lumikuorman keventämiseksi.

 

Raivaa lumet autopaikaltasi

Aura-autot avaavat keskeiset kulkuväylät lumesta, mutta varatun autopaikan kolaus on asukkaan omalla vastuulla. Oma auto kannattaa siis vähintään käydä kaivamassa esiin lumen alta, vaikka ei olisikaan lähdössä mihinkään. Muuten auto voi pahimmassa tapauksessa jäädä jumiin. Myös polkupyörä on hyvä käydä kaivamassa hangen alta esiin.

 

Varovaisuuttaa liikenteeseen

Lumen vuoksi liikkuminen on kulkuneuvosta riippumatta tavallista hankalampaa, joten paikasta toiseen siirtymiseen kannattaa varata tavallista enemmän aikaa. Huomioi toiset liikenteessä ja hidasta tilannenopeutta erityisesti asutuksen lähellä ajaessasi. Tee tarvittaessa tilaa aura-autoille, jotta kulkuväylät saadaan pidettyä avoinna.