Skip to main content
Nyheter

Servicefacket PAM:s strejk påverkar städningen av TYS bostadsobjekt och fastighetsunderhållet i Iltakajo

Servicefacket PAM:s strejk som en stridsåtgärd påverkar städningen av TYS bostadsobjekt. Enligt nuvarande uppgifter kommer strejken att pågå till 23.-24.3.2023 om inte förhandlingsparterna når en överenskommelse tidigare. I Iltakajo deltar också fastighetsunderhållet i strejken, varför det kan bli förseningar i behandlingen av felanmälningar – meddela i brådskande fall TYS bostadsbyrån. På andra bostadsobjekt fungerar fastighetsunderhållet normalt.

På grund av strejken utförs inga rengöringsarbeten och rengöringsarbetet fortsätter normalt inte förrän måndag 27.3.2023. Det innebär till exempel att det blir förseningar i städningen av de gemensamma utrymmena (bastur, tvättstugor, gemensamma kök, trapphus, klubbrum etc.) och soptunnorna i lokalerna kommer inte att tömmas under denna tid.

Vi ber hyresgästerna om tålamod och samarbete kring städning. Till exempel i gemensamma kök kan hyresgästerna också tömma påfyllningsavfallsbehållare till utomhusavfallspunkter. Var därför också uppmärksam på andra användare av lokalerna ännu mer eftertryckligt under strejken, och du kommer att ta hand om att rengöra dina egna spår ännu bättre än vanligt. Tack för din förståelse och samarbete!