Skip to main content
Blogg

Rörelsefrihet utan egen bil? Ja, tack!

Ett bra loppisfynd, en härlig shoppingtur till Ikea eller mer rimlig shopping i mataffären för säg, en fest? En härlig weekendresa, men kollektivtrafiken till din destination passar inte in i ditt schema? Då och då finns det situationer där en egen bil skulle göra saker och ting mycket enklare än att använda kollektivtrafiken – de kör sällan från dörr till dörr, åtminstone inte när du behöver det, även om kollektivtrafiken är nog ett bra alternativ i vardagen.

Att ha en egen bil ger dig naturligtvis friheten att resa enligt sitt egna schema och behov, men det finns även nackdelar – både miljömässigt och ekonomiskt. Enbart inköpspriset är ett eget kapitel, men sedan tillkommer försäkring, underhåll, däck och andra obligatoriska kostnader – wow! Särskilt under studietiden finns det ändå gott om utgifter i förhållande till inkomsterna, så det är förmodligen inget dåligt alternativ om du kan undvika sådana utgifter så länge som möjligt.

På TYS har vi velat göra livet enklare för hyresgästerna genom att erbjuda bilar för gemensamt bruk i Studentbyn och Nummenranta, vilka hyresgästerna i alla våra bostadsobjekt kan hyra efter behov. På så sätt har man en bil när man behöver den, men man behöver inte oroa sig för de ständiga kostnaderna för en bil eller för att leta efter en parkeringsplats på överfulla parkeringsplatser.

24Rents hyrpaketbil och Omagos elbil i Nummenranta och 24Rents hybridpersonbil på östra sidan av Studentbyn har varit tillgängliga för hyresgästerna i flera år. Nu i början av februari har vi också fått en ny Omago-hybridbil till parkeringsplatsen i ändan av Inspektorsgatan, som hyresgästerna kan använda. Bilar har verkligen varit populära bland hyresgästerna – 24Rents paketbilsuthyrningar är särskilt koncentrerade till slutet av månaden, men parsonhyrbilar är vanligtvis fördelade mer jämnt längs månaden. Särskilt elbilen Omago har varit på frammarsch – förra året såg vi månatliga bokningar som varierade från knappt 60 till cirka 130 bokningar!

Om du inte har kollat in våra bilar för gemensamt bruk än, kom och ta en titt – de är ganska roliga att köra!

Gott humör bakom ratten,
Aila Kovanen
fastighetsassistent
TYS

pssst. När du bokar din första resa till Omago, använd koden TESTIAJO så får du 10 € rabatt på bokningen. När du bokar en 24Rent-bil med koden BKHPT får du 15 % rabatt på vardagar (måndag till fredag).