Skip to main content
Blogi

Oman auton tuomaa liikkumisvapautta, ilman omaa autoa? Kyllä kiitos!

Loistava kirppislöytö, huikea shoppailureissu Ikeaan tai reilummat ostokset ruokakaupasta vaikkapa bileitä varten? Kiva viikonloppureissu, mutta julkiset kulkuyhteydet kohteeseen eivät sovi omiin aikatauluihin? Aina välillä eteen tulee tilanteita, joissa oma auto helpottaisi asioita aika paljon verrattuna siihen, että kulkuvälineenä olisi julkinen kulkuneuvo – ne kun harvemmin ajelevat ovelta ovelle, ainakaan juuri silloin kun se itselle olisi tarpeen, vaikka muuten arjessa julkisten kulkuneuvojen käyttö olisikin oikein toimiva vaihtoehto.

Oma auto tuo toki vapauden kulkea omien aikataulujen ja tarpeiden mukaan, mutta onhan siinä myös niitä nurjia puolia – ympäristöllisesti ja rahallisesti. Hankintahinta yksin on oma lukunsa, mutta sen lisäksi vakuutukset, huollot, renkaat ja muut pakolliset kulut – huh! Erityisesti opiskeluaikana menoja suhteessa tuloihin on muutenkin runsaasti, joten ei liene huono vaihtoehto, jos tällaisia kuluja voi välttää mahdollisimman pitkään.

Olemme TYS:llä halunneet helpottaa asukkaiden elämää tuomalla Yo-kylään ja Nummenrantaan yhteiskäyttöautoja, joita kaikkien kohteidemme asukkaat voivat tarpeensa mukaan vuokrata. Näin auto on käytettävissä silloin, kun sitä tarvitsee, mutta ei tarvitse miettiä autosta aiheutuvia jatkuvia kuluja tai parkkipaikan metsästämistä täysillä parkkialueilla.

24Rentin vuokraama pakettiauto ja Omagon sähköauto Nummenrannassa sekä 24Rentin hybridihenkilöauto Yo-kylän itäpuolella ovat olleet asukkaiden käytettävissä jo useita vuosia. Nyt helmikuun alussa olemme saaneet myös Inspehtorinkadun päässä sijaitsevalle parkkialueelle uuden Omagon hybridiauton asukkaiden käytettäväksi. Autot ovatkin olleet asukkaiden suosiossa – 24Rentin pakettiauton vuokraukset keskittyvät erityisesti kuunvaihteisiin, mutta henkilöautojen vuokraukset jakaantuvat tyypillisesti tasaisemmin pitkin kuukautta. Erityisesti Omagon sähköauto on liikkunut aktiivisesti – viime vuonna varauksia oli kuukausittain vajaasta 60 varauksesta aina noin 130 varaukseen asti!

Jos et vielä ole tutustunut yhteiskäyttöautoihimme, niin käyhän kurkkaamassa – ovat aika mukavia menopelejä!

Turvallisia kurvailuja,
Aila Kovanen
kiinteistöassistentti
TYS

pssst. Varatessasi ensimmäistä ajelua Omagolle käytä koodia TESTIAJO, niin saat 10 € alennuksen varauksesta. 24Rentin autoja varatessasi tutustumiskoodilla BKHPT saat 15% alennuksen arkipäiviltä (maanantaista perjantaihin).