Skip to main content
Nyheter

Här är TYS nya hyresgästbloggare – följ deras vardag på Instagram!

By 25.10.2023Ingen kommentar

Hur ser vardagen ut i TYS studentbostäder? Den här frågan har man redan under flera års tid kunnat få svar på genom att följa TYS Instagram, där hyresgästbloggarna, som väljs ut bland våra hyresgäster, berättar om sina liv.

I början av hösten var det igen dags för det årliga tillfället att ansöka om att bli hyresgästbloggare och vi fick en massa fina ansökningar. Ansökningstiden har nu löpt ut och det är en glädje för oss att berätta att våra hyresgäster Asanka, Emil, Milla och Oscar börjar blogga i början av november!

Turen att blogga roterar varje vecka från en bloggare till en annan, under ett års tid. Bland våra nya hyresgästbloggare är Oscar den första i turen från och med den 1. november. Bekanta dig med hyresgästbloggarna nedan och följ TYS Instagram: @tysturku

 

Asanka

Hello! I am Asanka Wedeha Pathirana, and studying my first year at the University of Turku. My major is futures studies. I am from Sri Lanka and came to Finland in 2022. Before moving to Turku, I lived in Tampere and Helsinki.

I currently live in Pilvilinna, the atmosphere of which I love so much in the autumn. The surrounding scenery and beautiful nature have something really charming about them. As a blogger, I want to share my experiences of Turku from the perspective of an international student. Stay tuned!

 

 

Emil

Moro! Jag heter Emil. Jag studerar samhällsvetenskaper vid Åbo Akademi för tredje året, vilket betyder att jag har bott i Åbo och i Ispuri ett par år. Det här är mitt första egna hem, som vid det här skedet är förknippat med många historier och minnen. Jag har också tidigare jobbat med sociala medier och därför kändes det för mig som ett lätt och bra beslut att ansöka om att bli hyresgästbloggare.

Jag försöker på ett uppriktigt sätt öppna upp min vardag och belysa studielivet sett från mitt eget hem. Jag vill dela med mig av sådana kunskaper och färdigheter som också kan vara till nytta för andra. I den meningen är jag öppen för alla önskemål – du får alltså gärna skicka meddelande eller komma och snacka med mig! Jag önskar er alla en fantastisk höst och snart ses vi!

 

Milla

Tjenare, jag heter Milla och jag är en 25-årig femteårets klasslärarstuderande. Jag flyttade till Tavasti i början av år 2020 och jag har trivts här alldeles förträffligt bra! Jag är definitivt en människa som trivs hemma, så jag kommer åtminstone att berätta hur man kan göra sitt eget hem så mysigt som möjligt. I egenskap av hyresgästbloggare kommer jag att dela med mig av mina egna tips och erfarenheter av att bo i TYS. Jag har bott i Åbotrakten i hela mitt liv, så förutom mysig stämning skulle jag kunna visa er vad annat det finns att se och uppleva i Åbo med omnejd.

Jag väntar dessutom med spänning på att tillsammans med TYS följare få diskutera de frågor jag tar upp i bloggen och dela våra erfarenheter. Vi ses under min första bloggvecka i november!

 

Oscar

Tjosan! Jag heter Oscar, jag är en 22-årig finlandssvensk från Borgå och jag är en av TYS nya hyresgästbloggare. Jee! Jag studerar tredje året vid Åbo Akademi, där jag läser franska och fransk litteratur. Om ett par år får jag papper på att jag är språklärare (om jag har god tur!).

Jag har redan hunnit bo i ett par olika lägenheter i studentbyn. År 2021 flyttade jag in i en etta på 35,5 kvadrat, men när jag och min partner bestämde oss för att flytta ihop flyttade vi till en tvåa på nedre botten (vi har egen bakgård!). Här har vi bott i ungefär ett och ett halvt år. Jag har trivts jätte bra i TYS och kommer säkert att stanna här ända tills jag blir färdig!

Jag ansökte om att bli hyresgästbloggare eftersom jag tycker om att dela med mig av mina tankar. Min boendesituation skiljer sig inte från andras, men jag tycker att det är viktigt att man också lyfter fram det där ”vardagliga” studielivet (vilket betyder att lägenheten inte alltid är tipptopp). Jag tycker nog mycket om att blogga… Jag hänger konstant på sociala medier.