Skip to main content
Uutiset

Tässä ovat TYS:n uudet asukasbloggarit – seuraa heidän arkeaan Instagramissa!

Miltä näyttää arki TYS:n opiskelija-asunnoissa? Tähän kysymykseen on jo useamman vuoden ajan voinut saada vastauksia TYS:n Instagramissa, jossa asukkaidemme joukosta valitut asukasbloggarit kertovat elämästään.

Uusien asukasbloggarien jokavuotinen haku oli käynnissä alkusyksystä, ja saimme valtavan määrän hyviä hakemuksia. Haku on nyt päättynyt, ja voimme ilolla kertoa, että marraskuun alusta bloggareina aloittavat asukkaamme Asanka, Emil, Milla ja Oscar!

Bloggausvuoro kiertää viikottain asukasbloggarilta toiselle, ja uusista bloggareista ensimmäisen vuoron saa 1. marraskuuta alkaen Oscar. Tutustu asukasbloggareihin alta ja ota seurantaan TYS:n Instagram: @tysturku

 

Asanka

Hello! I am Asanka Wedeha Pathirana, and studying my first year at the University of Turku. My major is Futures studies. I am from Sri Lanka and came to Finland in 2022. Before moving to Turku, I lived in Tampere and Helsinki.

I currently live in Pilvilinna, the atmosphere of which I love so much in the autumn. The surrounding scenery and beautiful nature have something really charming about them. As a blogger, I want to share my experiences of Turku from the perspective of an international student. Stay tuned!

 

 

Emil

Moro! Minä olen Emil. Opiskelen kolmatta vuotta yhteistieteitä Åbo Akademissa, ja sitä kautta olen asustellut Turussa ja TYS:n Ispurissa nyt parisen vuotta. Kyseinen asunto on ensimmäinen oma kotini, joten siitä riittää tarinoita ja muistoja jo tässä vaiheessa. Olen aikaisemminkin tehnyt hommia somen parissa, joten päätös hakea asukasbloggariksi syntyi helposti ja tuntui hyvältä.

Pyrin omalta osaltani avaamaan asumisarkeani aidosti ja sitä kautta valottamaan opiskelijaelämää oman kodin näkökulmasta. Haluaisin pystyä jakamaan tietoja ja taitoja, joista on hyötyä myös muille. Siinä suhteessa olen avoin kaikille toiveille, eli saa laittaa viestiä ja tulla juttelemaan! Mahtavaa syksyä kaikille ja nähdään kohta!

 

Milla

Moikka, mun nimi on Milla ja olen 25-vuotias viidennen vuoden luokanopettajaopiskelija. Muutin Tavastiin alkuvuodesta 2020 ja olen viihtynyt täällä erinomaisesti! Olen ehdottomasti koti-ihminen, joten tulette näkemään multa sisältöä ainakin siitä, miten tehdä omasta kodista mahdollisimman mukava. Suurin tavoitteeni asukasbloggarina onkin jakaa omia kokemuksiani ja vinkkejä TYS:illä asumisesta. Olen asunut koko ikäni Turun seudulla, joten kotoisan tunnelman lisäksi voisin näyttää, mitä kaikkea muuta Turussa ja sen lähiseudulla voi tehdä ja nähdä.

Odotan innolla myös sitä, että voin keskustella ja jakaa kokemuksia TYS:in seuraajien kanssa käsittelemistäni aiheista. Nähdään siis ensimmäisellä blogiviikollani marraskuussa!

 

Oscar

Hellurei! Olen Oscar, 22-vuotias Porvoosta tuleva suomenruotsalainen, ja minä olen uusi asukasbloggaaja TYS:llä. Jee! Minulla on kandivuosi meneillään Åbo Akademissa, missä opiskelen ranskan kieltä ja kirjallisuutta. Parin vuoden päästä saan kieltenopettajan paperit käteen (jos on hyvä tuuri!).

Yo-kylässä olen jo ehtinyt asua kahdessa eri kämpässä. Vuonna 2021 muutin tänne 35,5 neliön yksiöön, mutta kun päätimme kumppanini kanssa muuttaa yhteen, niin muutimme pohjakerroksen kaksioon (meillä on oma takapiha!). Täällä olemme asuneet noin puolentoista vuoden ajan. TYS:llä olen viihtynyt tosi hyvin, ja pysyn täällä varmasti valmistumiseeni asti!

Hain asukasbloggariksi koska minusta on kiva saada jakaa ajatuksiani. Asumistilanteessani ei ole mitään normista poikkeavaa, mutta mielestäni on myös tärkeää tuoda esille sitä ”jokapäiväistä” opiskelijaelämää (eli se kämppä ei aina ole tiptop kunnossa). Tykkään kyllä paljon bloggaamisesta… Olen tällainen krooninen somettaja.