Skip to main content
Nyheter

Finlands Röda Korset tränar i Studentbyn öst den 26.10.2019

Röda Korsets nationella förberedande träning Pisara äger rum i Åbo lördagen den 26.10.2019 kl 12-14.00 i Studentbyn öst. Frivilliga som tränar ringer på dörrklockan och frågar bosatta några frågor.

2019 årets förberedande träningens tema är brist på rent vatten. I Åbo tränar frivilliga att samla information från områdets bosatta i en påhittat situation, där vatten kan ej användas på grund av föroreningar. Som hjälpmedel att samla information använder man ett elektriskt system, som är utvecklat i Åbo.

bild: Joonas Brandt/SPR

Under Pisara-träningen går Röda Korsets frivilliga från dörr till dörr i Studentbyns östra sida och frågar dom bosatta påhittade frågor
angående vattenkris. Man samlar inte någon enskilt information om dom bosatta under träning. Dom frivilliga känner man igen av Röda Korsets västar.

Dom bosatta behöver inte förbereda sig till träningen på något sätt, träningen påverkar inte heller användning av vatten.

Man har valt vattenkris som tema, för att rent vatten är nödvändigt för oss alla. Syftet med träningen är att testa Röda Korsets avdelningarnas
beredskap att reagera och hjälpa till i fall det blir vattenkris.
Röda korset organiserar den nationella träningen vart tredje år.

Tack för samarbete!

Mera information,
Finlands Röda Korset Åbo avdelning
valmius@sprturku.fi
+358 400 825 757