Skip to main content
Uutiset

Suomen Punainen Risti harjoittelee Yo-kylä idässä 26.10.2019

Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus Pisara järjestetään Turussa lauantaina 26.10.2019 klo 12.00-14.00 Ylioppilaskylä idässä. Harjoitukseen osallistuvat vapaaehtoiset soittavat ovikelloa ja kysyvät asukkailta muutaman kysymyksen.

Vuoden 2019 valmiusharjoituksen teemana on puhtaan veden puute. Turussa vapaaehtoiset harjoittelevat tiedonkeräystä alueen asukkailta kuvitellussa tilanteessa, jossa vettä ei voi sen pilaantumisen vuoksi käyttää.

kuva: Joonas Brandt/SPR

Pisara-harjoituksen aikana Punaisen Ristin vapaaehtoiset kiertävät ovelta ovelle YO-kylän itäisellä puolella kysymässä asukkailta kuviteltuun vesikriisiin liittyviä kysymyksiä. Harjoituksessa ei kerätä asukkaista yksilöitäviä tietoja. Vapaaehtoiset tunnistaa Punaisen Ristin ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun logoilla varustetuista liiveistä.

Asukkaiden ei tarvitse valmistautua harjoitukseen millään tavalla, eikä harjoitus vaikuta veden käyttöön. Tiedonkeruun apuna käytetään sähköistä järjestelmää, jota on kehitetty Turussa.

Vesikriisi on valittu harjoituksen teemaksi koska puhdas vesi on meille jokaiselle välttämätöntä. Harjoituksen tavoitteena on testata Punaisen Ristin osastojen valmiutta reagoida ja auttaa vesikriisin sattuessa. Punainen Risti järjestää valtakunnallisen harjoituksen joka kolmas vuosi.

Kiitos yhteistyöstä!

Lisätietoja
Suomen Punainen Risti Turun osasto
valmius@sprturku.fi
+358 400 825 757