Skip to main content
BloggNyheter

De nya hyresgästbloggarna har valts! Lär känna de nya bloggarna!

I september letade vi bland våra hyresgäster efter nya hyresgästbloggare för att blogga om boende och studentliv i TYS Instagram Stories. De nya bloggarna har nu valts och du kan nedan läsa om dem. Bloggturen går varje vecka från en bloggare till en annan för ett år framöver. Om TYS Instagram ännu inte är bland de konton du följer, lönar det sig att börja följa det nu! Junhua inleder TYS Instagram Story den 2 november 😉

Junhua

”Hello, Everyone, My name is Junhua and I am a first-year doctoral student in social and behavioral sciences at University of Turku. I came here at the beginning of August and have been living in Student Village since. My apartment is a single-room corridor studio and it’s very cozy and comfortable. I’m so glad that I made it here in the end of summer. It was such a lovely time. And now, the winter is coming. I used to live in Lund in Sweden so I know how depressing the Nordic winter can be. So, I take this blogger job as a chance to get to know more people and get myself socially active, at least in the online world. In the coming weeks under my shift, I will share some of my very fresh experience here in Turku and hopefully will provide some useful tips or just some delightful anecdotes for our dear followers. Please drop any questions in English, or Chinese, Japanese, Korean and Swedish, I will be very happy to help you out. (Yeah sorry not yet in Finnish. It is a speechlessly difficult language.) Stay tuned and keep in touch!”

Anniina

”Jag studerar för tredje året till tradenom inom företagsekonomi vid Turun ammattikorkeakoulu, och min studieväg är BisnesAkatemia. Jag slutför närvarande mina sista kurser innan jag tar itu med min avhandling. Jag bor för tillfället i Tavasti, men bodde tidigare några månader i Studentbyn. Jag har sammanlagt bott i TYS i nästan två år nu och jag har trivts väldigt bra.

Jag följde aktivt de tidigare hyresgästbloggarna och det väckte mitt intresse för ämnet. Jag vill också utmana mig själv att lära mig mer om innehållsproduktion och sökte därför till hyresgästbloggare. I min blogg försöker jag mångsidigt behandla till studentlivet och boende i TYS relaterade ämnen. Jag kommer säkert också en hel del att diskutera aktuella frågor.

Jag ser fram emot det kommande bloggåret och hoppas att mina framtida bloggar gynnar så många som möjligt. Vi ses snart i bloggandets tecken! ”

Eeva

”Jag har inlett mitt abi-år i gymnasiet. Jag bor själv i Studentbyn öst i en 34 kvadratmeter stor lägenhet med ett rum och kokvrå. Jag har bott i TYS sedan årsskiftet och har trivts jättebra! Jag har särskilt uppskattat det fina läget nära centrum och den vackra omgivande naturen och de utomhusmöjligheter den erbjuder. Jag har själv följt hyresgästbloggarnas inlägg och gillat dem väldigt mycket, så jag bestämde mig direkt för att ansöka så snart jag såg meddelandet! Jag hoppas speciellt kunna belysa möjligheten att flytta till eget redan som yngre. Jag skulle vilja skapa en mångsidig plattform av min blogg, där jag kunde dela med mig av delar av min vardag i Studentbyn. Jag försöker göra min blogg varierad och har tänkt inkludera allt mellan himmel och jord, från matlagning till inredning och från studier till amatörpsykologi.”

 

Viivi

”Hej! Jag heter Viivi och är en av TYS nya hyresgästbloggare. Jag studerar religionsvetenskap vid humanistiska fakulteten vid Åbo universitet, är inne på mitt tredje år och skriver (mer eller mindre) flitigt min avhandling.

Jag bor i en tvåa i Studentbyn öst tillsammans med min partner och två katter, Kumina och Mimmi. Vår tvåa är 47 kvadratmeter stor och exakt rätt storlek för två personer och ett par katter. Vår tvåa ligger på bottenvåningen och därför har vi också en liten trädgård som var i flitig användning förra sommaren.

Jag har bott i TYS har nu lite i mer än två år. Jag flyttade till Åbo i augusti 2018 för att studera och bodde i drygt ett år i en 23 kvadratmeter stor etta i närheten av vår nuvarande lägenhet. Jag har alltså nöjd varit bosatt i TYS under hela tiden jag har studerat! Både min etta och vår tvåa hade ytrenoverats före flytten och allt underhållsarbete har till exempel fungerat oklanderligt. Min egen erfarenhet av Studentbyn öst är enbart positiv. Båda husen där jag har bott har varit väldigt lugna och det har också hela boendemiljön.

Jag anhöll om att bli hyresgästbloggare eftersom jag upplever att jag kan producera intressant och varierat innehåll som berör människor på ett mångsidigt sätt. Och jag lovar naturligtvis att dela med mig mycket om våra sällskapsdjur! Mina egna intressen inkluderar matlagning och bakning, samt olika hantverk, läsning och utomhusaktiviteter. Under Coronaperioden har det varit möjligt att utöva dessa i stor utsträckning, och om undantagstillståndet fortsätter kommer det att finnas många människor som vistas hemma  också i framtiden. Kanske kan jag under vinterns lopp lära mina bloggföljare att sticka ullstrumpor? ”