Skip to main content
Uutiset

Uudet asukasbloggarit on valittu! Tutustu bloggareihin!

Etsimme syyskuussa asukkaidemme joukosta uusia asukasbloggareita tekemään asumiseen ja opiskelijaelämään liittyviä postauksia TYS:n Instagramin Storyihin. Uudet bloggarit on nyt valittu ja alla voit lukea ketä he ovat. Bloggausvuoro kiertää viikoittain bloggarilta toiselle vuoden ajan. Jos TYS:n Instagram ei ole vielä seuraamiesi tilien joukossa, kannattaa se jo nyt laittaa seurantaan! Junhua aloittaa TYS:n Instagramin Storyissa 2. marraskuuta 😉

Junhua

”Hello, Everyone, My name is Junhua and I am a first-year doctoral student in social and behavioral sciences at University of Turku. I came here at the beginning of August and have been living in Student Village since. My apartment is a single-room corridor studio and it’s very cozy and comfortable. I’m so glad that I made it here in the end of summer. It was such a lovely time. And now, the winter is coming. I used to live in Lund in Sweden so I know how depressing the Nordic winter can be. So, I take this blogger job as a chance to get to know more people and get myself socially active, at least in the online world. In the coming weeks under my shift, I will share some of my very fresh experience here in Turku and hopefully will provide some useful tips or just some delightful anecdotes for our dear followers. Please drop any questions in English, or Chinese, Japanese, Korean and Swedish, I will be very happy to help you out. (Yeah sorry not yet in Finnish. It is a speechlessly difficult language.) Stay tuned and keep in touch!”

Anniina

”Opiskelen kolmatta vuotta Turun ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi, opintopolkunani BisnesAkatemia. Tällä hetkellä suoritan viimeisiä opintojaksoja ennen opinnäytetyön kimppuun käymistä. Asustelen tällä hetkellä Tavastissa, aikaisemmin asuin muutaman kuukauden Ylioppilaskylässä. Yhteensä olen asunut TYS:llä lähes kahden vuoden ajan ja olen viihtynyt erinomaisesti.

Seurasin aikaisempia asukasbloggareita tiiviisti ja se sytytti mielenkiinnon aiheeseen. Haluan myös haastaa itseäni oppimaan enemmän sisällöntuotannosta ja siksi hain asukasbloggariksi. Blogissani pyrin puhumaan monipuolisesti eri aiheista liittyen opiskelijaelämään ja TYS:llä asumiseen. Juttelen varmasti myös paljon ajankohtaisista asioista.

Odotan innolla tulevaa bloggausvuotta ja toivon, että tulevat blogini olisivat hyödyksi mahdollisimman monelle. Nähdään pian blogien parissa!”

Eeva

”Opiskelen lukiossa parhaillaan abi-vuotta. Asun Yo-kylä idässä yksin 34-neliöisessä asunnossa, jossa on huone ja tupakeittiö. Olen asunut TYS:llä vuodenvaihteesta asti ja olen viihtynyt valtavan hyvin! Erityisen mukavaa on ollut hyvä sijainti lähellä keskustaa ja kaunis ympäröivä luonto ja sen tarjoamat ulkoilumahdollisuudet. Olen itse seurannut asukasbloggareiden postauksia ja pitänyt niistä kovasti, joten päätin hakea heti ilmoituksen nähtyäni! Toivon voivani erityisesti valottaa mahdollisuutta muuttaa omilleen jo nuorempana. Haluaisin luoda blogistani monipuolisen alustan, jossa voisin jakaa paloja arkisesta elämästäni ylioppilaskylässä. Yritän saada blogistani vaihtelevan ja ajattelin sisällyttää siihen kaikenlaista laidasta laitaan kokkailusta sisustamiseen ja opiskeluista keittiöpsykologisointiin.”

Viivi

”Hei! Olen Viivi ja yksi TYS:n uusista asukasbloggareista. Opiskelen Turun yliopiston humanistisessa tiedekunnassa uskontotiedettä opettajalinjalla ja tällä hetkellä menossa on kolmas vuosi ja kandin (enemmän tai vähemmän) ahkera kirjoittaminen.

Asun itäisessä Ylioppilaskylässä kaksiossa kumppanini ja kahden kissan, Kuminan ja Mimmin kanssa. Kaksiomme on kooltaan 47 neliötä ja juuri sopivan kokoinen kahdelle ihmiselle ja parille kissalle. Kaksiomme sijaitsee alimmassa kerroksessa ja näin ollen meillä on myös pieni puutarha, joka oli ahkerassa käytössä viime kesänä.

Olen asunut TYS:llä nyt hiukan yli kaksi vuotta. Muutin Turkuun 2018 elokuussa opiskelemaan ja asuin hiukan yli vuoden 23 neliöisessä yksiössä lähellä nykyistä asuntoamme. Olen siis asunut tyytyväisenä TYS:llä koko tähänastisen opiskeluaikani! Sekä yksiöni että kaksiomme oli pintaremontoitu ennen muuttoa ja esimerkiksi kaikki huoltotyöt ovat toimineet moitteettomasti. Oma kokemukseni itäisestä Ylioppilaskylästä on vain positiivinen. Molemmat talot, joissa olen asunut, ovat olleet hyvin rauhallisia, samoin koko asuinympäristö.

Hain asukasbloggariksi, sillä koen, että voin tuottaa kiinnostavaa ja monipuolista sisältöä, joka koskettaa ihmisiä monipuolisesti. Ja tietenkin lupaan postata runsaasti lemmikeistämme! Omia kiinnostuksenkohteitani ovat esimerkiksi ruuanlaitto ja leipominen sekä erilaiset käsityöt, lukeminen ja ulkoilu. Koronan aikaan kaikkia näitä on ehditty harrastaa runsaasti ja poikkeustilanteen jatkuessa kotona tulee oleskeltua paljon myös tulevaisuudessa. Ehkä ehdin talven aikana opettaa blogini seuraajia vaikka neulomaan villasukkia?”