Skip to main content
Nyheter

Välkommen till Återvinningsdagen den 5.5. – kom och sälj föremål eller kläder som har blivit överflödiga hos dig själv eller gör förmånliga fynd!

Har du användbara hushållsföremål eller kläder i ditt hem som kunde komma till bättre användning? Har du behov av en ny somrigare look eller sommarkläder? Har du funderingar över återvinning i hemmet?

Vi anordnar på fredagen den 5.5. kl. 12–16 en Återvinningsdag som är öppen för alla hyresgäster. Under evenemanget kan hyresgästerna sälja egna hushållsföremål och kläder på en loppmarknad som hålls på trappan på Tyyssijas innergård och på Tutortorget framför Aitiopaikka. Kom och sälj föremål eller kläder som har blivit överflödiga hos dig själv eller gör förmånliga fynd!

Försäljningsplatserna är kostnadsfria och behöver inte bokas separat, så det är bara att komma med sina egna föremål till försäljning och själv välja sin plats. Alla som säljer belönas med disktrasan Turku av KUI Design! Vid dåligt väder flyttar gårdsförsäljningen in till TYS n’ Chill i Tyyssija.

Under evenemanget kommer Finlands Röda Kors också att erbjuda en klädbytesplats i TYS n’ Chill, dit du kan ta med dig egna kläder och byta ut dem mot nya.

På Minimässan får du mer information om återvinning

Dessutom kan du under Minimässan under ledning av Sydvästra Finlands Avfallsservice lära dig mer om återvinning av hushållsavfall på Tyyssijas gård. Vid TYS monter får du höra om den bästa återvinningsmetoden för användbara föremål du har i ditt hem, såsom till exempel möbler, och delta i en frågesport där vi lottar ut två presentkort till värdet av 50 euro till Finlands Röda Kors butik Kontti. Du kan även delta i Studentbyns plogging under ledning av RESPONSE-mentorer.

Vid tidpunkten för evenemanget har Studentbyns K-market specialerbjudanden.

Psst! Följ också med informationen från din egen hyresgästkommitté 😉 Några av kommittéerna anordnar egna evenemang under veckoslutet 6.–7.5. i samband med Återvinningsdagen.