Skip to main content
Nyheter

Anssi Aalto ny fastighetschef vid Studentbystiftelsen i Åbo

By 2.2.2021februari 3rd, 2021Ingen kommentar

Civilingenjör Anssi Aalto är ny fastighetschef vid Studentbystiftelsen i Åbo (TYS). Aalto, 44, har verkat som projektledare hos Skanska Talonrakennus Oy, där han som projekteringsteamets förman ansvarade för projektering och bygguppgifter i kommersiella projekt i Egentliga Finland. Aalto tillträder sin post i stiftelsen i början av april 2021.

”Jag ville gripa chansen och bli TYS fastighetschef. Stiftelsen är en betydande aktör i Åbo, både som hyresvärd, byggherre och fastighetsutvecklare och -underhållare. Jag tycker att stiftelsens uppgift och syfte som utvecklare och skapare av studentbostäder är väldigt inspirerande, och tar med stor motivation emot uppgiften. Det är också fint att jag kan fortsätta i en ny position i Åbo, där jag bor med min familj och som jag känner bra till från förut, säger Anssi Aalto.

TYS nuvarande fastighetschef, Ismo Aaltonen, går i pension på sensommaren 2021, och utnyttjar innan dess möjligheten till ledighet från början av maj 2021. Aaltonen har varit anställd hos stiftelsen sedan 1996.

”Jag är mycket nöjd över att Studentbystiftelsen i Åbo erbjöds möjligheten att anställa Anssi Aalto som stiftelsens fastighetschef. Aalto har gedigen erfarenhet av projektering och konstruktion såväl som av ledandet av dessa, och han har också praktisk arbetsledarerfarenhet, vilka alla är värdefulla i uppgiften som stiftelsens fastighetschef. TYS planerar en rätt kraftig tillväxtperiod under de närmaste åren och innehar en central roll inom utvecklingen av studentboendet och relaterade tjänster i Åbo. Det här är möjligt tillsammans med Anssi Aalto och stiftelsens kunniga personal och partners. Vi önskar Anssi Aalto välkommen till Studentbystiftensen i Åbo och som medlem i dess styrelse, konstaterar Risto Siilos, VD för Studentbystiftelsen i Åbo.