Skip to main content

Pysäköintioikeuden anominen
eParking-järjestelmässä

Yo-kylä lännen, Nummenrannan, IkituurinYo-talojen ja Aitiopaikan alueilla olevien autopaikkojen käyttöä hallitaan eParking-järjestelmän avulla. Alueen vapaassa käytössä olevilla paikoilla tarvitaan myös voimassa oleva pysäköintioikeus. Jokaisella alueen asukkaalla on oikeus saada pysäköintioikeus alueelle. Pysäköintioikeus on asukkaalle maksuton, mutta se on anottava erikseen eParking-järjestelmän kautta. Pysäköintioikeus päättyy, kun vuokrasopimus päättyy. Huomioithan, että pysäköintioikeus ei takaa vapaata parkkiruutua, mutta se antaa oikeuden pysäköidä vapaassa käytössä oleviin parkkiruutuihin.  Myös lämmitystolpallisten maksullisten autopaikkojen varaus ja laskutus tapahtuu eParking-järjestelmän kautta. Aitiopaikan piha-alueella on vain maksullisia lämmitystolpallisia paikkoja, mutta Aitiopaikan asukkaat voivat anoa pysäköintioikeuden Nummenrannan parkkialueille sekä Inspehtorinkadun päässä sijaitsevalle väliaikaiselle pysäköintialueelle.

Ilman pysäköintioikeutta ja/tai virheellisesti pysäköidyt autot sakotetaan. Pysäköinninvalvonnan suorittaa ParkkiPate Oy. Mahdolliset reklamaatiot koskien ParkkiPaten antamia pysäköintivirhemaksuja ym. tulee osoittaa pysäköintivirhemaksussa annettujen ohjeiden mukaisesti suoraan ParkkiPate Oy:lle.

Asukastoimistossa asiakkaille on varattu asiakaspaikat, joissa pysäköinti on sallittu kiekolla. Muilla kuin merkityillä asiakas- tai vieraspaikoilla pysäköintioikeus on vain alueen asukkailla. Alueet, joilla pysäköiminen on sallittu, ovat nähtävissä eParkingissa. Huomioithan, että piha-alueilla ja pelastusteillä pysäköinti on kielletty – muuton tai muun lyhytaikaisen tavaransiirron vuoksi auton saa hetkellisesti ajaa piha-alueelle. Pysäköinninvalvonta on mahdollista tilata sakottamaan myös varattuun parkkiruutuun pysäköityä autoa.

Yo-kylä idän lämmitystolpalliset autopaikat varataan eParking-järjestelmän kautta. Yo-kylä idän alueella ei toistaiseksi ole käytössä pysäköintioikeuden valvontaa, joten pysäköintioikeutta vapaassa käytössä oleville paikoille ei tarvitse erikseen anoa.

Pysäköintioikeuden anominen

Rekisteröidy järjestelmään osoitteessa www.eparking.fi . Käyttäjätunnus muodostuu sähköpostiosoitteesta (suosittelemme käyttämään samaa sähköpostiosoitetta, jonka olet ilmoittanut TYS:lle). Kirjautuminen onnistuu myös Google-tiliä käyttämällä, jolloin tiedot siirtyvät suoraan eParking-järjestelmään.

Valitse kaupungiksi Turku, ryhmäksi yksityiset pysäköintialueet ja pysäköinnintarjoajaksi Turun Ylioppilaskyläsäätiö. Valitse sitten kohde jossa asut. Muista lähettää hakemus.

Kun pysäköintioikeusanomuksesi on hyväksytty, saat sähköposti-ilmoituksen eParkingista. Kirjaudu järjestelmään ja valitse sivun vasemmasta reunasta ”Sopimuspysäköinti”. Valitse pysäköintialue, jolle haluat pysäköidä ja lisää rekisterinumerosi järjestelmään.

eParking lähettää laskut sähköpostilla lämpötolpan varanneille asukkaille. Merkitse viestin lähettäjä luotetuksi ja tarkista sähköpostin roskapostikansio varmuuden vuoksi säännöllisesti. ​Pysäköintioikeus katkeaa, mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä. Maksamattoman laskun vuoksi saatuja pysäköintivirhemaksuja ei hyvitetä.

Omat varaukset-välilehdeltä näet voimassa olevat varauksesi. Kyseiseltä välilehdeltä pääset päivittämään aktiiviseksi sillä hetkellä käytössä olevan ajoneuvosi.

HUOM! Pysäköijä on itse vastuussa pysäköitävän auton rekisterinumeron aktiiviseksi vaihtamisesta järjestelmään. Maksuttomilla paikoilla pysäköintioikeus on voimassa vain yhdelle ajoneuvolle kerrallaan. Maksullisen lämpötolpallisen paikan varannut asukas voi ilmoittaa useamman auton rekisterinumeron, joista jokaisella autolla on pysäköintioikeus varattuun ruutuun.

Vieraspysäköinti eParking-kohteissa

Valitettavasti asuntokohteissa ei ole erikseen merkittyjä vieraspaikkoja. Asukkaat voivat lisätä vierailijan rekisterinumeron oman pysäköintioikeutensa tietoihin. Tällöin vierailija voi pysäköidä ajoneuvon joko asukkaan lämpötolppapaikalle tai kylmälle paikalle (muista huomioida kumman käyttöoikeuden taakse lisäät rekisterinumeron). Huomioi, että kylmillä paikoilla pysäköidessä pysäköintioikeus on voimassa vain yhdellä ajoneuvolla kerrallaan, eli oma ja vierailijan auto eivät voi samalla pysäköintioikeudella olla parkissa kylmillä paikoilla samaan aikaan.