Skip to main content

eParking - pysäköintiluvat ja vuokrattavat lämpötolppapaikat

Asuntokohteiden pysäköintialueilla vaaditaan pysäköintilupa

Turun Ylioppilaskyläsäätiön asuntokohteiden pysäköintialueilla vaaditaan eParking-sovelluksen kautta hankittu pysäköintilupa. Pysäköintilupia on voinut hakea helmikuusta 2024 alkaen, mutta pysäköintivalvonta alkaa valvoa lupia vasta myöhemmin kevään aikana.

Aitiopaikan, Ikituurin, Nummenrannan, Yo-kylä lännen ja Yo-talojen pysäköintialueilla on vaadittu pysäköintilupaa ja pidemmän aikaa, joten näillä alueilla lupia myös valvotaan jo.

Jokaisella asukkaalla on oikeus saada pysäköintioikeus oman asuntokohteensa pysäköintialueelle. Pysäköintioikeus on asukkaalle maksuton, mutta se on anottava erikseen eParking-sovelluksen kautta. Pysäköintioikeus päättyy, kun vuokrasopimus päättyy.

Huomioithan, että pysäköintilupa ei takaa vapaata parkkiruutua, mutta se antaa oikeuden pysäköidä vapaassa käytössä oleviin parkkiruutuihin (poislukien maksulliset lämpötolppapaikat).

Myös lämmitystolpallisten maksullisten autopaikkojen varaus ja laskutus tapahtuu eParking-sovelluksen kautta. Aitiopaikan piha-alueella on vain maksullisia lämmitystolpallisia paikkoja, mutta Aitiopaikan asukkaat voivat anoa pysäköintiluvan Nummenrannan parkkialueille sekä Inspehtorinkadun päässä sijaitsevalle väliaikaiselle pysäköintialueelle.

Virheellisesti pysäköidyt autot sakotetaan. Pysäköinninvalvonnan suorittaa ParkkiPate Oy. Mahdolliset reklamaatiot koskien ParkkiPaten antamia pysäköintivirhemaksuja ym. tulee osoittaa pysäköintivirhemaksussa annettujen ohjeiden mukaisesti suoraan ParkkiPate Oy:lle.

 

Vieraspysäköinti

Vieraat voivat pysäköidä kadunvarsipaikoille tai Kiertotähdessä, Tavastissa ja Ylioppilaskylässä kyltillä merkityille vieraspaikoille. Voit tarvittaessa käyttää omaa pysäköintilupaasi myös vieraasi auton rekisterinumerolla, mutta huomaathan, että pysäköintilupasi voi olla aktiivisena vain yhdellä rekisterinumerolla kerrallaan.

Otathan huomioon, että kun pysäköintilupaa haetaan ensimmäistä kertaa, luvan myöntämisessä kestää 1–5 työpäivää. Olemassa olevan pysäköintiluvan alle voi kuitenkin lisätä uusia rekisterinumeroita ilman viivettä. Kun pysäköintilupa on kerran myönnetty, voi aktiivisena olevaa rekisterinumeroa vaihtaa reaaliajassa.

Jos sinulla toistuvasti tarvetta vieraspaikalle, voit varata omalle autollesi maksullisen lämpötolppapaikan. Näin kylmäpaikkoja koskeva pysäköintilupasi jää tarvittaessa vieraasi käyttöön. Jos olet sitä mieltä, että asuntokohteessasi tulisi olla enemmän merkittyjä vieraspaikkoja, ole asiasta yhteydessä asuntokohteesi asukastoimikuntaan.

 

Asukastoimiston asiakaspaikat ja pysähtyminen tavaransiirtoa varten

Asukastoimiston vieressä on asiakkaille varattuja asiakaspaikkoja, joilla pysäköinti on sallittu kiekolla.

Huomioithan, että piha-alueilla ja pelastusteillä pysäköinti on kielletty, mutta muuton tai muun lyhytaikaisen tavaransiirron vuoksi auton saa hetkellisesti ajaa piha-alueelle. Pysäköinninvalvonta on mahdollista tilata sakottamaan myös vuokrattuun parkkiruutuun pysäköityä autoa.

Pysäköintiluvan anominen

Rekisteröidy osoitteessa www.eparking.fi tai lataamalla eParking-sovellus puhelimeesi Play-kaupasta tai App Storesta. Käyttäjätunnus muodostuu sähköpostiosoitteesta (suosittelemme käyttämään samaa sähköpostiosoitetta, jonka olet ilmoittanut TYS:lle). Kirjautuminen onnistuu myös Google-tiliä käyttämällä, jolloin tiedot siirtyvät suoraan eParking-järjestelmään.

  1. Asenna eParking-sovellus.
  2. Avaa sovellus ja etsi asuntokohteesi kartalta.
  3. Paina lukko-symbolia ja valitse ”Turun Ylioppilaskyläsäätiö” alasvetovalikosta.
  4. Jatka ja valitse asuntokohteesi alasvetovalikosta.
  5. Lähetä hakemus. eParking tarkistaa asukkuutesi 1-5 työpäivän sisällä.
  6. Kun hakemuksesi on hyväksytty, lisää rekisterinumerosi pysäköintiluvan alle.

Kun pysäköintioikeusanomuksesi on hyväksytty, saat sähköposti-ilmoituksen eParkingista. Kirjaudu sisään ja valitse sivun vasemmasta reunasta ”Sopimuspysäköinti”. Valitse pysäköintialue, jolle haluat pysäköidä ja lisää rekisterinumerosi luvan alle.

Pysäköintilupa on aktiivisena yhdellä rekisterinumerolla kerrallaan, mutta yhden pysäköintiluvan alle voi syöttää useita rekisterinumeroita.  Pysäköitäessä tulee varmistaa, että juuri pysäköidyn auton rekisterinumero on pysäköinnin aikana aktiivisena sovelluksessa.

 

Lämpötolppapaikkojen laskutus

eParking lähettää laskut sähköpostilla lämpötolpan vuokranneille asukkaille. Merkitse viestin lähettäjä luotetuksi ja tarkista sähköpostin roskapostikansio varmuuden vuoksi säännöllisesti. ​Sopimus katkeaa, mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä. Maksamattoman laskun vuoksi saatuja pysäköintivirhemaksuja ei hyvitetä.

Omat varaukset -näkymästä näet vuokraamasi paikat. Näkymästä pääset myös päivittämään aktiiviseksi sillä hetkellä käytössä olevan ajoneuvosi.

Pysäköijä vastaa itse, että pysäköitävän auton rekisterinumero on aktiivisena eParking-sovelluksessa. Maksuttomilla kylmäpaikoilla pysäköintilupa on voimassa vain yhdellä ajoneuvolla kerrallaan. Maksullisen lämpötolppapaikan vuokrannut asukas voi ilmoittaa useamman auton rekisterinumeron, joista jokaisella autolla on jatkuva pysäköintilupa vuokrattuun ruutuun.