Skip to main content

Ylioppilaskylän eTolppa-latausasemien käyttö

 

Ylioppilaskylän alueen (Aitiopaikka, Ikituuri, Kuikkulankatu, Nummenranta, Tyyssija, Yo-kylä itä ja Yo-kylä länsi) asukkailla on käytettävissä latausasema sähköauton lataamiseen. Aseman kaksi latauspaikkaa 12A 1 ja 12A 2 löytyvät Yo-kylä 12A:n päädystä (Tyyssijan pysäköintialue, kuva 1). Aseman molemmat latauspaikat voivat tuottaa samanaikaisesti 22 kW:n latausta.

 

Käyttöehdot
 • Latausasema on varattu Turun Ylioppilaskyläsäätiön Ylioppilaskylän alueen kiinteistöissä (Aitiopaikka, Ikituuri, Kuikkulankatu, Nummenranta, Tyyssija, Yo-kylä Itä ja Yo-kylä Länsi) asuvien henkilöiden käyttöön. Latausaseman käyttäjällä tulee olla voimassa oleva eParking -pysäköintioikeus johonkin edellä mainituista asuntokohteista. Pysäköintioikeuden hankkimisesta voit lukea lisää osoitteesta https://tys.fi/palvelut/autopaikat.
 • Latauspaikalla saa säilyttää autoa vain latauksen ajan. Latauspaikan käyttöaika on rajattu 4 tuntiin per osto. Pysäköinnin ajaksi autoon on sijoitettava pysäköintikiekko. Kiekon tulee olla näkyvällä paikalla auton tuulilasin sisäpuolella, jotta pysäköinnin alkamisaika on selvästi luettavissa ulkoapäin.
 • Latauksesta veloitetaan käytön mukaan. Latausaseman käyttäjän tulee ennen pysäköintiä lisätä luottokorttitietonsa eParking-sovellukseen tai ostaa sovelluksen kautta saldoa. Mikäli ladattu saldo loppuu tai luottokortin veloitus ei ole mahdollista, tulee ladattava auto siirtää välittömästi pois latauspaikalta. Ehtojen vastaisesta pysäköinnistä määrätään pysäköintivirhemaksu.
 • Auto tulee siirtää pois latauspaikalta välittömästi sen jälkeen, kun lataus on valmistunut. Pysäköinninvalvonta määrää pysäköintivirhemaksun, mikäli autoa säilytetään latauspaikalla latauksen päätyttyä.
 • Latauspaikkoja ei ole tarkoitettu muuhun tarkoitukseen kuin sähköautojen lataamiseen. Mikäli autoa säilytetään latauspaikalla, eikä auto ole latauksessa, kirjaa pysäköinninvalvonta asiasta pysäköintivirhemaksun.

 

eTolppa-latausaseman käyttöohje
 • Latausasemassa on kaksi latauspaikkaa, 12A 1 ja 12A 2. Molemmista latauspaikoista löytyy normaali pistokepaikka sekä tyypin 2 latauspistoke (kuva 2).
 • Latausaseman kannessa on paikkakohtaiset QR-koodit (Kuva 3).
 • Latausasemaa käytetään eParking-sovelluksella, jonka voit ladata App Storesta tai Googlen Play-kaupasta. Sovellukseen kirjaudutaan sähköpostiosoitteella.
 • Latausasemien käyttö on maksullista. Hinta on 18.9.2023 alkaen 0,25€/kWh. TYS pidättää oikeuden hintamuutoksiin.

 • Applikaation vasemmassa alareunassa on valikko, jonka kautta voi lisätä käyttämänsä auton tiedot, ladata saldoa sekä syöttää luottokorttitiedot.
 • Luottokortin lisäämiseen tarvitset kortin numeron ja haltijan, kortin voimassaoloajan sekä kortin CVV-numeron. Saldon lataamiseen hyväksytyt maksutavat on esitetty kuvassa 4. Latausaseman veloitus perustuu lataustehoon. Esimerkiksi yhden tunnin lataus yhdestä latauspistokkeesta maksaa 22 kWh * 0,25 €/kWh = 5,50 € (latauksen hinta 0,25€/kWh, 18.9.2023).
 • Latausaseman käyttö on mahdollista vasta luottokorttitietojen lisäämisen tai saldon lataamisen jälkeen.
 • Kun olet valmis aloittamaan latauksen, kiinnitä autosi latausjohto ensin lataustolppaan ja vasta sitten autoon. Lue sen jälkeen käyttämäsi latauspaikan QR-koodi eParking-sovelluksella. QR-koodin lukemisen saat aloitettua painamalla sovelluksen aloitusnäkymän alaosasta löytyvää QR-painiketta. Skannaa valitsemasi latauspaikan QR-koodi (12A 1/ 12A 2, kuva 3.) ja aloita lataus.
 • Latauksen tilannetta voi seurata eParking-sovelluksen kautta.

 

Kuvat:

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3