Skip to main content
Nyheter

Uppdaterad 23.3.2020: Iaktta myndigheternas anvisningar för coronaviruset

By 12.3.2020mars 23rd, 2020Ingen kommentar

TYS tar coronaviruset och dess spridning på allvar. Vi vill skydda våra kunder, våra anställda och våra partners, och av den anledningen har vi gjort ändringar i tjänsterna hos vårt bostadsbyrån, driften av våra bastur och klubbrum och underhållsbesök från 17 mars till 31 mars. På detta sätt kan vi minimera spridningen av viruset och ta vårt sociala ansvar för att förhindra det. Vi övervakar kontinuerligt situationen och följer den finska regeringen och Instituten för hälsan och välfärds anvisningar.

Kundservice

Vårt bostadsbyrå är öppet endast för kunder som hämtar nycklar till sin bostad från 17 mars till 31 mars mellan kl. 11-15. Du måste dock informera office@tys.fi att du ska hämta nyckeln. Berätta i ditt meddelande dagen och klockslaget när du hämtar nyckeln. Vänta på att du får ett bekräftelsemeddelande. Vår personal använder engångshandskar vid hantering av nycklar.

Övriga bostadsrelaterade frågor hanteras via våra e-tjänster på hyresgästsidor, via e-post till office@tys.fi eller genom att ringa kontoret på 02 275 0200.

Bastu, klubbrum och tvättstugor

Bastu och klubbrum kommer att vara stängda för tillfället och redan gjorda reservationer kommer att avbrytas. Tvättstugor är i bruk, men händerna bör tvättas före och efter användning av tvättstugan.

Underhållsarbete

För tillfället utförs endast det mest brådskande underhållsarbetet i bostäderna.

Om det finns behov av reparationer i din bostad och där finns sjuka, utsatta eller karantän personen i bostaden, var vänlig medveten om detta när du rapporterar ett fel.

Om felet som behöver repareras inte är brådskande, kan du överväga att skicka in en felanmälan senare. Om du redan har lämnat in en felanmälan och det finns sjuka, utsatta eller karantän personen i bostaden avbrytfelanmälan och gör en ny när det inte finns sjuka, utsatta eller karantän personen i bostaden

Granskning vid utflyttning

Vänligen kontakta office@tys.fi om du har sagt upp din hyreskontrakt, din bostad ännu inte har inspekterats och där finns sjuka, utsatta eller karantän personen i bostaden.

Iaktta myndigheternas anvisningar för coronaviruset 

Var vänlig och iaktta myndigheternas anvisningar och bestämmelser angående förhindrande av smittandet av coronaviruset, ifall du misstänker att du har fått coronavirus, eller andra problem relaterade till coronavirus.

Mer information:

Instituten för hälsan och välfärds webbsidor
Åbo Univesitetens centralsjukhus ÅUC´s webbsidor
En national telefonrådgivning om coronaviruset tfn. 0295 535 535
Åucs Akutens telefonrådgivning tfn. 02 313 8800 (öppet 24h)

Den finska regeringen har angett att alla offentliga sammankomster är begränsade till tio personer och allmänheten rekommenderas undvika att i onödan vistas på allmänna platser. Dessutom måste Finländare och de i Finland permanent bosatta personer som återvänder från utlandet genomgå en två veckors karantän när de återvänder till Finland.

Nedan hittar du Instituten för hälsan och välfärds instruktioner om coronavirus:

Hur skyddar du dig själv?

 • Tvättar händerna med tvål och varmt vatten, och/eller handsprit före måltid, mathantering och efter toalettbesök.
 • Om vatten och tvål inte finns tillgängligt, använd en hansprit.
 • Byta handdukar ofta hemma och använd handpapper utomhus.
 • Undviker att röra vid ansiktet eller ögon om du bara har just tvättat händerna.
 • Undvik stora mängder av människor och samt  nära kontakt med sjuka människor.
 • Försök vara minst inom meters räckhåll av dom som hostar eller nyser

Hur skyddar du andra?

 • Stannar hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen eller jobbet.
 • Undvik handslag.
 • Använd engångs näsduk varje gång du hostar eller snuvar. Kasta bort näsduken efter användningen.
 • Om du inte har en näsduk, hostar eller snuvar längst upp på ärmen, inte på händerna.
 • Om du misstänker att du har drabbats av coronaviruset ska du alltid första ringa ett hälsostationen eller sjukhusavdelning. Du kan misstänka koronavirusinfektion om du har feber, hosta, halsont, huvudvärk eller andningssvårigheter.