Skip to main content
Nyheter

Bostadsökningen till de grundrenoverade lägenheterna i F–K-trappan i Kuunsilta börjar den 1.5.

By 30.4.2021maj 6th, 2021Ingen kommentar

Helt renoverade nya studior och tvårummare blir klara i bostadsobjektet Kuunsilta i augusti. Nya studenter som inleder sina studier i Åbo i höst och TYS-hyresgäster som på grund av grundrenoveringen flyttat till andra bostäder internt kan söka till de grundrenoverade bostäderna i objektets F–K-trappor från och med den 1.5.

Du kan bekanta dig med de grundrenoverade bostädernas planritningar och skicka in din ansökan till bostadssökningen på vår webbplats: https://tys-markkinointihaku.etampuuri.fi/Kohde/?id=245735

I de grundrenoverade bostäderna ingår vattnet inte i hyran utan faktureras enligt förbrukning. I och med ändringen av energieffektivitetslagen är förbrukningsbaserad vattenfakturering per bostad obligatorisk i bostäder som på basen av ett bygglov utfärdat efter lagens ikraftträdande har fått bostadsspecifika vattenmätare installerade. På basen av bygglov som utfärdats efter lagens ikraftträdande installeras mätare i de bostäder som renoveras i F–X-trapporna i Kuunsilta, där förbrukningsbaserad fakturering kommer att vara obligatorisk.

Vi informerar separat om bostadssökningen till L–X-trapporna, som slutförs senare.