Skip to main content
Uutiset

Turun Ylioppilaskyläsäätiön hallintoa virtaviivaistetaan

By 20.11.202018 joulukuun, 2020Ei vielä kommentteja

Yksi aikakausi tuli päätökseensä, kun Turun Ylioppilaskyläsäätiön valtuuskunta hyväksyi sääntömuutoksen, jolla sen toiminta loppuu syyskokouksessaan 17.11.2020. Valtuuskunta ehti kokoontua TYS:n yli 50 vuoden taipaleen aikana yli 100 kertaa ja siinä vaikutti vuosien varrella yli 800 edustajaa.

Valtuuskunnan lakkauttaminen on osa säätiön hallituksen käynnistämää sääntöjen muutosprosessia. TYS:n sääntöjä on viimeksi muutettu Säätiölain muutoksen yhteydessä vuonna 2016, jolloin valtuuskunnan tehtävät lakimuutoksen johdosta vähentyivät merkittävästi.  Sääntömuutoksen jälkeen on havaittu, että valtuuskunnan muuttunut rooli ei ollut tarkoituksenmukainen ja säätiön sääntöjä oli syytä uudistaa.

Valtuuskunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen toteaa valtuuskunnan olleen tärkeä säätiön sidosryhmät yhteen koonnut toimielin. Valtuuskunnan lopettaminen tuntuu haikealta, mutta päätös on oikea.

”On aina haikeaa olla lakkauttamassa omaa toimielintä, mutta koen ylpeyttä, että olen saanut olla mukana TYS:sin toiminnassa eri tasoilla.  TYS on hieno organisaatio, joka tuottaa tärkeitä asumispalveluita opiskelijoille. TYS:sillä on myös upea, ammattitaitoinen henkilökunta ja hallitus. Haluan kiittää näitä tahoja hyvästä yhteistyöstä vuosien varrella. Valtuuskunnan merkitys päätöksentekijänä laski sääntömuutoksien myötä jo ennen tätä päättynyttä kautta, mutta tärkeä rooli laajana sidosryhmäyhteisönä on pysynyt”, kertoo Aaltonen

Sääntömuutoksen tarkoitus on yksinkertaistaa säätiön hallintorakennetta niin, että säännöissä määrätystä valtuuskunnasta luovutaan. Seuraavaksi sääntömuutos rekisteröidään PRH:n säätiörekisteriin, ja nykyinen valtuuskunta jatkaa kautensa loppuun vuoden 2021 ajan säätiön sidosryhmäfoorumina.

Aaltosen toteaa sidosryhmäfoorumin perustamisen olleen mainio ajatus. Visiona on sidosryhmien yhteenliittymä, joka tuo tehostaa ja tuo lisäarvoa säätiön toimintaan.

”Mielestäni valtuuskunnan muuttaminen sidosryhmäfoorumiksi virtaviivaistaa säätiön hallintoa ja tarjoaa monipuolista osaamista ja kontakteja turkulaisen opiskelija-asumisen kehittämisen tueksi. Sidosryhmäfoorumi on joustavampi ja helpompi päivittää vastaamaan kulloisiakin tarpeita. Parhaimmillaan sidosryhmäfoorumi on sparraava verkosto, joka avustaa säätiön johtoa ja hallitusta. Odotan aktiivisuutta ja kiinnostavia kuvioita!”, Aaltonen summaa.

Myös säätiön hallituksen puheenjohtaja Pasi Ahola näkee sidosryhmäfoorumin syventävän sidosryhmien kanssa tehtävää yhteistyötä.

”Kiitos kaikille nykyisille ja entisille TYSin valtuuskunnan puheenjohtajille ja jäsenille panoksesta opiskelija-asumisen ja TYSin kehitykseen. Edustamanne tahot ovat sääntömuutoksen jälkeenkin säätiön tärkeitä sidosryhmiä, joiden kanssa yhteistyötä tullaan entisestään syventämään,” toteaa Ahola.