Skip to main content
Uutiset

Tervetuloa (takaisin) toivottaa “RESPONSE” mentoritiimi!

Hei, kaikki kanssa-asukkaat TYS:illä; oletteko täynnä energiaa kesäloman jälkeen?

Uusi lukuvuosi alkaa pian, ja me kaikki valmistelemme uusia suunnitelmia tuleville kuukausille. Ethän unohda lisätä suunnitelmiisi “maailmanparantamista” 😉 vähentämällä energian kulutustasi (vastuullisesti!) RESPONSE tiimi auttaa sinua mielellään tämän toteuttamisessa!

Mutta aloitetaanpas alusta. Uusille opiskelijoille (ja kaikille, joilta tämä meni ohi viimeksi) tässä lyhyt tiivistys RESPONSE projektista: RESPONSE on eurooppalainen projekti (rahoitettu Horizon 2020 avulla), joka pyrkii luomaan energiaystävällisiä alueita ja edistää tietoisuutta ilmastoystävällisistä energiavaihtoehdoista. Projektin tavoite on luoda ilmaston kannalta kestäviä kaupunkeja ympäri Eurooppaa. Turussa Ylioppilaskylä on projektin ensimmäinen kohde, missä energiaystävällisia vaihtoehtoja on otettu käyttöön; näitä löydät Aitiopaikasta, Ikituurista Nummenrannasta sekä koko Yo-kylästä.

Projektin mentoreina haluamme ylläpitää yhteydenpitoa ja keskustelua projektin toimijoiden sekä SINUN välilläsi.  Alta voit lukea hieman lisää meistä! Käynnistimme toiminnan järjestämillämme ”aarteenmetsästyksillä” juuri ennen kesää ja palaamme pian uusien aktiviteettien kera. Toivomme todella, että kiinnostut ja osallistut!

Mukava tavata ja tervetuloa (takaisin) TYS:ille, tehdään vihreämpiä tekoja yhdessä!

RESPONSE-mentoritiimi

Benjamin

Nimeni on Benjamin, ja olen 27-vuotias. Olen alun perin Itävallasta, mutta synnyin ja kasvoin Saksassa. Muutin Suomeen (Ylioppilaskylä länteen) elokuussa 2020 suorittamaan Global Innovation Management ‑maisterintutkinnon Turun kauppakorkeakoulussa. Eräilyn harrastajana minut tapaa todennäköisimmin jostain Suomen upean luonnon keskeltä. Mistä muusta nautin vapaa-ajallani? Ihmisten tapaamisesta sekä ulkoilusta kuten kiipeilystä, lenkkeilystä, lumilautailusta ja patikoinnista. Minulle osallistuminen RESPONSE-hankkeeseen merkitsee olemista osana ratkaisussa, joka tähtää sekä hiilineutraalien kaupunkien luomiseen että tietoisuuden lisäämiseen paikallisyhteisöissä.

 

Damla

Hei! Nimeni on Damla, ja opiskelen maantiedettä Turun yliopistossa. Opintojeni ohella pidän kirjojen lukemisesta, klassisen kitaran soitosta ja ulkoilusta luonnossa. Yritän elää niin ilmastoystävällisesti kuin voin, enimmäkseen kuluttamalla vähemmän ja valitsemalla laatua määrän sijaan. Toivon todella, että ilmaston lämpeneminen on mahdollista pysäyttää, jos vain olemme avoimia muutokselle. Voimme aina tehdä jotakin ja varmasti aina oppia lisää. Mutta meidän ei missään tapauksessa pidä sulkea silmiämme siltä, mitä on tapahtumassa. Sen sijaan meidän tulisi tunnistaa oma roolimme ilmastokriisin ratkaisussa. Olen hyvin innoissani saadessani olla osa tätä hanketta, jossa voin oppia lisää paikallisista ratkaisuista ja ehkä saada uusia ihmisiä osallistumaan ja noudattamaan kestävämpää elämäntapaa.

Elmira

Nimeni on Elmira, ja tulin Suomeen vuonna 2017. Olen materiaalifysiikan tohtorikoulutettava, ja työskentelen puolijohdemateriaalien parissa. Nämä materiaalit ovat oleellisimpia materiaaleja elektroniikka- ja opto-elektroniikkalaitteissamme. Eli yksinkertaistettuna tutkin materiaaleja, joita käytetään esimerkiksi kannettavassa tietokoneessasi tai älypuhelimessasi. Pyrkimyksenäni on tehdä näistä laitteista taloudellisempia. Liityin mentoriksi RESPONSE-hankkeeseen kasvattaakseni tietoisuutta ympäristöllisistä haasteista.

Emma

Hei! Nimeni on Emma, ja opiskelen Turun kauppakorkeakoulussa pääaineenani taloustiede ja sivuaineenani kestävä kehitys. Vapaa-aikaani kulutan aikaa partiossa, urheillen, nauttien luonnosta ja hoitaen koiranpentuani. Syksyyni kuuluvat myös neulontaprojektit ja äänikirjojen kuuntelu.

Liityin RESPONSE-mentoriksi, koska halusin lisätä omaani ja muiden tietoisuutta energia- ja ympäristökysymyksistä. Pyrin jatkuvasti kestävämpään elämäntapaan – suhtaudun kriittisesti kuluttamiseen, vältän uusien tavaroiden ostamista ja syön kasvisruokaa. Ilmastokriisissä ei ole aikaa hukattavaksi, joten olen innoissani voidessani mentorina rohkaista muita noudattamaan kestävämpää elämäntapaa.

Farzam

Nimeni on Farzam, opiskelen Law and Information Society ‑maisteriohjelmassa Turun yliopistossa. Tarkastelen etupäässä moderneja teknologioita ja niitä koskevia lainopillisia kysymyksiä, joista yksi on, kuinka teknologia oikeustieteen kannalta katsottuna voi vaikuttaa ympäristöömme positiivisesti. Nyt olen innokkaana mukana RESPONSE-hankkeessa. Asun Ylioppilaskylä lännessä, ja voin kuvitella energiapositiivisen Ylioppilaskylän, joka voisi olla pieni mutta arvokas askel meille kaikille.

Martina

Hei, olen Martina. Olen italialainen ja asunut Turussa (Ylioppilaskylä itä) useita vuosia. Rakastan viettää aikaa Suomen ihanassa luonnossa, poimia marjoja ja sieniä sekä lämmitellä saunassa kylminä suomalaisina talvina. Opintoni ovat bioteknologian ja kasvien molekyylibiologian alalla, ja tällä hetkellä työskentelen ruoan viljelyn tutkijana; nautin puutarhanhoidosta sekä sisällä että ulkona. Olen aina ollut kiinnostunut bio-/kiertotaloudesta ja ”vihreistä” ratkaisuista, ja olen hyvin innoissani mukana RESPONSE-hankkeen mentorina ottamassa osaa hiilineutraalien kaupunkien luomiseen.

Sachin

Hei, olen Sachin, Turun yliopiston kemian laitoksen tohtorikoulutettava. Tutkimuksena koskee hiilidioksidin hyötykäyttöä, sen tehokasta kierrätystä lisäarvoa tuoviksi tuotteiksi ja siten hiilikierron sulkemista. Asun Aitiopaikassa. Uskon, että kestävän elämäntavan tulisi olla uusi normaali.

RESPONSE-hanke on mahtava aloite energiapositiivisia asuinalueita koskien. RESPONSE-hankkeessa mentorina oleminen on minun pieni askeleeni oppia lisää ja siirtyä kohti parempaa huomista.

Shaghayegh

Olen Shaghayegh, ja tällä hetkellä opiskelen Law and Information Society ‑maisteriohjelmassa Turun yliopistossa ja asun Ylioppilaskylä lännessä. Nautin suuresti luonnossa olosta ja uusien paikkojen tutkimisesta. Siitä asti kun aloitin opintoni Suomessa, olen kiinnostunut yhä enemmän ympäristö- ja energiakysymyksistä, ja osallistumalla RESPONSE-hankkeeseen toivon voivani päästä eteenpäin tässä suhteessa kasvattamalla asukkaiden tietämystä näistä kysymyksistä.