Skip to main content
Uutiset

Syyskuussa vapautuvat asunnot on tarjottu

Syyskuussa vapautuvat TYS:n asunnot on nyt tarjottu, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että syyskuuksi asuntomme ovat täynnä. Joitain peruutuspaikkoja saattaa vielä vapautua, joten pysy kuulolla ja sähköpostin äärellä mahdollisen asuntotarjouksen varalta. Hakemuksesi on voimassa ja jää vielä odottamaan lokakuussa vapautuvia asuntoja.

Asunnon saantimahdollisuuksiin vaikuttaa hakemuksen jättöpäivämäärän lisäksi hakijatilanne ja tarjolla olevien asuntojen määrä. Mikäli olet hakenut vain tietyn tyyppistä tai kokoista asuntoa tietystä asuntokohteesta, saatat joutua odottamaan pitkäänkin, ennen kuin hakemustasi vastaava asunto vapautuu. Mikäli tarvitset asunnon nopeasti, suosittelemme, että haet laajasti erityyppisiä asuntoja eri asuntokohteista. Merkitsethän hakemuksellesi sellaisia hakukriteerejä, jotka ovat mahdollisia, esimerkiksi maksimivuokran tulee vastata haetun kokoisen asunnon vuokratasoa TYS:llä.

Asuntohakemustan voi muokata hakemuksen jättämisen jälkeen vapaasti, eikä tämä vaikuta hakemuksen alkuperäiseen jättöpäivämäärään.

Huomioithan myös, että asuntomme on tarkoitettu vain opiskelijoille ja nuorisoasukkaille, joten emme voi tarjota asuntoa työssäkäyvälle, joka ei täytä kummankaan asukasprofiilin kriteerejä.

Hakutoiveittesi mukainen asunto saattaa löytyä myöhemmin syksyllä. Yksiöitä vapautuu hitaammin, eri asuntokohteiden yksiöiden jonotusajat löydät kohdehausta jokaisen kohteen tiedoista: https://tys-markkinointihaku.etampuuri.fi/ . Erityisesti soluhuoneita ja yhteiskeittiöllisiä yksiöitä kannattaa hakea, mikäli asunnolle on pikainen tarve. Heti saatavilla soluhuoneita tai yhteiskeittiöllisiä asuntoja ei kuitenkaan ole.

Jos olet jo löytänyt asunnon muualta etkä enää tarvitse asuntoa TYS:ltä, pyydämme poistamaan hakemuksen. Jos taas haluat jäädä odottamaan vapautuvaa asuntoa, muistathan myös uudistaa hakemuksesi kuuden kuukauden välein!

Vapaita asuntoja kannattaa etsiä esimerkiksi myös muilta asunnon tarjoajilta ja yksityisiltä markkinoilta. Linkkejä ja vinkkejä eri vuokra-asuntojen tarjoajista löytyy esimerkiksi Opiskelijakaupunki Turun https://www.turku.fi/opiskelijakaupunki/asuminen ja Turun kaupungin https://www.turku.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/vuokra-asunnot verkkosivuilta.

Toivomme jokaiselle onnea ja menestystä asunnon etsinnässä, muuttojärjestelyissä sekä syksyn opintojen aloitukseen. Tervetuloa opiskelemaan Turkuun!