Skip to main content
Uutiset

Muutoksia TYS:n palveluissa 1.6.2020 alkaen

By 7.5.202028 toukokuun, 2020Ei vielä kommentteja

Suomen hallitus on 4.5.2020 linjannut toimintasuunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi sekä viruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Linjausten pohjalta TYS tekee 1.6. alkaen muutoksia osaan koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi palveluihin tehdyistä rajoituksista.

Suhtaudumme edelleen koronavirukseen ja sen leviämiseen vakavasti ja haluamme suojata asiakkaitamme, työntekijöitämme ja yhteistyökumppaneitamme. Seuraamme tilannetta ja toimimme Suomen hallituksen ja muiden viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Alta löydät lisätietoja muutoksista palveluihimme 1.6. alkaen.

Asiakaspalvelu

Asukastoimistomme palvelee 1.6.2020 lähtien arkisin klo 11-15 avaimia noutavien asiakkaiden lisäksi ajanvarauksella myös muissa asumiseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi vuokrasopimuksen voi tulla allekirjoittamaan toimistolle ajanvarauksella. Asioinnista toimistolla pitää etukäteen ilmoittaa office@tys.fi sähköpostiosoitteeseen. Kerro viestissäsi missä asiassa, minä päivänä ja mihin kellonaikaan haluat vierailla toimistolla. Odota että saat kuittausviestin asiasta.

Asumiseen liittyvät asiat suositellaan hoitamaan edelleen ensisijaisesti sähköisten palveluidemme kautta asukassivuilla, sähköpostitse office@tys.fi, tai soittamalla toimiston aukioloaikoina 02 275 0200.

Saunat, kerhohuoneet, pesulat ja yhteiskeittiöt

TYS avaa asuntokohteissaan osan saunoista asukkaiden käyttöön 1.6. alkaen. Lenkkisaunavuoroja ei avata vielä tässä vaiheessa. Saunoja, pesutiloja ja pukuhuoneita käyttäessä tulee kiinnittää erityistä huomiota hyvään käsihygieniaan. Asukkaiden on hyvä huomioida, että sauna-, pesu- ja pukuhuonetiloja ei siivota saunavuorojen välissä, vaan tilojen siivous suoritetaan kerran päivässä tiistaisin-perjantaisin. Saunojen pukutiloihin on toimitettu pesuaineitta ja liinoja, joilla asukkaat voivat pyyhkiä saunatilojen pintoja.

Saunavuorot avautuvat asukkaiden varattaviksi TYSBookingiin kuluvalla viikolla, kuitenkin viimeistään 1.6.2020 ja ensimmäiset saunat lämpiävät 2.6. Avattavat saunat ja saunojen lämmitysajat ovat samat kuin normaalit kesäajan lämmitysajat. Huomaathan, että kaikkia kohteiden saunoja ei lämmitetä päivittäin, vaan osa saunoista lämpenee esimerkiksi vain viikonloppuisin.

Myös asuntokohteiden kerhohuoneet avataan asukkaiden käyttöön 1.6. alkaen. Kerhohuoneiden käytössä tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja valtioneuvoston asettamia kokoontumisrajoituksia. Kerhohuoneisiin on toimitettu pesuaineitta ja liinoja, joilla tilan varaajan tulee pyyhkiä kerhohuoneen kosketuspinnat varauksen lopuksi.

Pesulat ja yhteiskeittiöt pysyvät asukkaiden käytössä ja tiloissa asioidessa tulee edelleen noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä erityistä huolellisuutta. Yhteiskeittiöiden siivousta on tehostettu, mutta jokaisen asukkaan velvollisuus on huolehtia keittiön siisteydestä käytön jälkeen.

Huoltotyöt ja asuntokäynnit

Huoltotöihin ja asuntokäynteihin ei tehdä 1.6. alkaen uusia muutoksia. Asunnoissa suoritetaan toistaiseksi vain kaikkein kiireisimmät huoltotyöt.

Jos teet vikailmoituksen, varauduthan siihen, että työn suoritus saatetaan siirtää myöhempään ajankohtaan. Huoltoyhtiö arvioi ilmoitusten kiireellisyyden ja sopii kanssasi ilmoituksen aiheuttamista toimenpiteistä. Varmista siis asukassivuiltasi, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Jos korjausta vaativa vika ei ole kiireellinen, harkitse voisitko tehdä vikailmoituksen myöhemmin.

Jos olet jo tehnyt vikailmoituksen ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, pyydämme perumaan vikailmoituksen ja tekemään uuden, kun asunnossa ei ole enää sairastuneita, altistuneita tai karanteenissa olevia henkilöitä.

Poismuuttoon liittyvät asuntotarkastukset

Pyydämme informoimaan asiakaspalvelua office@tys.fi, mikäli olet irtisanonut asuntosi, asuntoasi ei ole vielä tarkastettu ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö.

Ulkoliikuntapaikat

TYS:n asuntokohteiden yhteydessä olevat ulkoliikuntapaikat ja -laitteet ovat auki kaikille Turun kaupungin linjausten mukaisesti. Liikuntalaitteiden ja -paikkojen käytössä tulee kuitenkin noudattaa turvaetäisyyksiä ja valtioneuvoston asettamia kokoontumisrajoituksia. Laitteiden puhdistuksesta kannattaa huolehtia ennen käyttöä, ja varmuuden vuoksi on syytä kuntoilla vaikka turvalliset käsineet kädessä. Tartuntavaaran minimoimiseksi on myös tärkeää, että liian moni ei pakkaudu harjoittelemaan samoille paikoille yhtä aikaa.

Noudata viranomaisten ohjeita

Noudata viranomaisten antamia ohjeita siitä, miten tulee toimia koronaviruksen ehkäisemiseen, tartuntaepäilyyn tai muihin koronavirukseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoa:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta
Turun yliopistollisen keskussairaalan TYKS:in sivuilta
Suomen hallituksen linjauksista Valtioneuvoston verkkosivuilta
Valtakunnallisesta koronaneuvontapuhelinnumerosta: puh. 0295 535 535.
Tyks Akuutin puhelinneuvonnasta: puh. 02 313 8800 (auki 24h).
Turun kaupungin koronaneuvontapuhelimesta, p. 02 266 2714, (arkisin klo 8-15).

Koronaviruksen hoidon maksuttomuus Suomessa

Sosiaali- ja terveysministeriö on tarkentanut aikaisempaa tulkintaansa koronaviruksen vuoksi saadun hoidon maksuttomuudesta Suomessa. Uuden linjauksen mukaan hoito on maksutonta, jos sinulla on Suomessa kotikunta tai jos olet matkailija. Myös ne henkilöt, joilla on oikeus Kelan myöntämään hoito-oikeustodistukseen, saavat hoidon ilman maksua. Muille hoito on maksullista kuten muukin sairaanhoito. Uusi linjaus tuli voimaan 11.5.2020. Lue lisää: https://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/-/asset_publisher/kg5xtoqDw6Wf/content/koronaviruksen-vuoksi-saadun-hoidon-maksuttomuuteen-muutoksia