Skip to main content
Uutiset

Haku Tyyssijan asuntoihin on alkanut – katso hakuohjeet!

By 1.10.202110 marraskuun, 2021Ei vielä kommentteja

Turun Ylioppilaskylän uuden sydämen, Tyyssijan, asunnot valmistuvat vuoden vaihteessa 2021-2022 osoitteeseen Inspehtorinkatu 12, 20540 Turku! Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan kohteen asuntoihin 3.tammikuuta 2022.

Tyyssijaan valmistuu yhteensä 186 asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä:

Yhden hengen asunnot

23,5-27m2 tupakeittiö, vuokra 380,70–450,90€/kk, yhteensä 156 asuntoa

29,5m2 alkovi + tupakeittiö, vuokra 492,65€/kk, yhteensä 3 asuntoa

30,5m2 1h+tupakeittiö, vuokra 509,35€/kk, yhteensä 3 asuntoa

Yhden-kahden hengen asunnot

1h+tupakeittiö 35,5-47m2, vuokra 539,60-681,50€/kk, yhteensä 24 asuntoa

Huom! Alle 34 m2 asunnoissa ei voi asua kuin yksi henkilö. Osassa asunnoista on näköalarajoite, joka huomioitu vuokrassa. Asuntojen vuokriin sisältyy sähkö, internetyhteys ja neljä saunavuoroa kuukaudessa. Vesi laskutetaan kulutuksen mukaan.

Asuntojen lisäksi asukkailla on käytössään varasto- ja saunatiloja sekä Tyyssijan asukkaiden sekä lähikohteiden asukkaiden käyttöön tarkoitettuja yhteisiä tiloja.

Kohde kasvattaa myös koko Ylioppilaskylän alueen palvelutarjontaa, sillä uusina palveluina kohteessa aloittavat Arkean opiskelijaravintola sekä CampusSportin kuntosali, ja siihen muuttavat lähikauppa K-Kylänvalinta ja TYS:n toimisto.

Lisätietoa kohteesta, asunnoista ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin löydät osoitteesta www.tys.fi/tyyssija 

Hakuohjeet

Tyyssijan asuntojen haku alkaa 1.10.2021 ja päättyy 10.11.2021. Asuntoihin voivat hakea kaikki turkulaisissa peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa täysipäiväisesti opiskelevat.

Tyyssijan asuntoihin haetaan seuraavasti:

  1. Täytä asuntohakemus TYS:n verkkosivuilla (https://hakemus.tampuuri.fi/tysmobi/) ja lisää hakemuksellesi hakuvaihtoehdoksi Tyyssija sekä hakemasi asuntotyypit. Muista liittää hakemuksellesi myös tarvittavat liitteet, esimerkiksi opiskelutodistus.
  2. Täytä lisäksi erillinen lomake osoitteessa: https://www.survio.com/survey/d/V9B/tyyssija. Ilmoitathan lomakkeella saman sähköpostin kuin asuntohakemuksellasi.

Huom! Hakijan vastuulla on huolehtia siitä, että hänellä on voimassa oleva hakemus tarvittavine liitteineen sekä erillinen lomake täytettynä ennen arvontaa!

Asuntojen arvonta ja asuntotarjoukset

Asukkaat uusiin asuntoihin valitaan kohteen hakijoiden joukosta arpomalla. Arvonnan tulosten julkistamistilaisuus järjestetään 17.11. klo 16 alkaen verkossa. Tarkemmat tiedot tilaisuuteen osallistumisesta julkaistaan myöhemmin TYS:n verkkosivuilla ja lähetetään kaikille hakijoille sähköpostitse, ennen tilaisuutta.

Kohteen asunnot arvotaan kahdessa eri kategoriassa: yhden hengen asunnot ja yhden-kahden hengen asunnot. Hakijat eivät voi valita, millaisiin tai minkäkokoisiin asuntoihin he näissä kategorioissa hakevat.

Viidesosa yhden hengen ja viidesosa kahden hengen asunnoista arvotaan sisäisellä siirrolla kohteeseen hakevien TYS:n asukkaiden kesken ja loput asunnot niiden hakijoiden kesken, jotka eivät vielä asu TYS:n asunnoissa. Lisäksi arvotaan varasijoja mahdollisten peruutusten varalta.

Vain sekä asuntohakemuksen, lomakkeet ja tarvittavat liitteet toimittaneet hakijat ovat mukana kohteen asuntojen arvonnassa.

Mikäli hakija saa arvonnassa sekä yhden hengen, että yhden-kahden hengen asunnon, saa hän tarjouksen vain jommastakummasta. Hakija ei voi valita kummasta asunnosta tarjouksen saa.

Asuntotarjoukset arvonnassa asunnon saaneille lähetetään arvonnan tulosten julkistamistilaisuuden jälkeen ja tarjous tulee hyväksyä neljän päivän kuluessa. Tämän jälkeen asuntotarjous peruuntuu ja tarjous lähetetään varasijan arvonnassa saaneelle. Jos hakija hylkää arvonnassa saadun asunnon, siirtyy hän takaisin kohteen asuntojonoon, ja asunto tarjotaan varasijalla olevalle hakijalle. Asuntotarjousta ei lähetetä, mikäli hakija on antanut hakemuksella tai erillisellä lomakkeella virheellistä tietoa.