Tyyssija

Ylioppilaskylän uusi sydän tulee tarjoamaan monipuolisia palveluita ja ilmastoystävällistä asumista

Ajankohtaista

Alta löydät tilannekatsauksia ja artikkeleja rakennusprojektin vaiheista

Tyyssijan rakentaminen on alkanut – maarakennus- ja paalutustyöt jatkuvat tulevina viikkoina

Rakennusprojekti

Turun Ylioppilaskyläsäätiö rakennuttaa opiskelija-asuntokohde Tyyssijan osoitteeseen Inspehtorinkatu 12, 20540 Turku. Kohteen pääurakoitsijana toimii Peab Oy.
Kohteeseen rakentuu 186 uutta opiskelija-asuntoa, joiden asuntojakauma on:

Tupakeittiö 23,5 – 31 m2 156 kpl 
Alkovi+tupakeittiö 29,5 ja 46 m2 5 kpl 
1H+Tupakeittiö 30,5 – 46,5 m2 24 kpl 
2H+Tupakeittiö 46 m2 1 kpl 

Kohteen valmistuttua siihen muuttavat lähikauppa K-Kylänvalinta ja TYS:n toimisto sekä uusina palveluina aloittavat Arkean opiskelijaravintola ja CampusSportin kuntosali. Rakennustyöt käynnistyvät huhtikuussa 2020 ja niiden on suunniteltu valmistuvan loppuvuodesta 2021.

Rakennusprojektin aikataulu ja työmaan työaika

Rakennusprojektin aikataulu on alustava ja siihen voi tulla muutoksia rakennusprojektin aikana.

AlkaaValmis
MaarakennusHuhtikuu 2020Kesäkuu 2020
Paalutus ja perustuksetHuhtikuu 2020Kesäkuu 2020
RunkoHeinäkuu 2020Huhtikuu 2021
Julkisivu ja pihaMarraskuu 2020Marraskuu 2021
SisävalmistusHelmikuu 2021Marraskuu 2021
ViimeistelytyötMarraskuu 2021Joulukuu 2021

Työmaan normaali työaika on arkipäivisin klo 7.00 – 16.00.
Poikkeamista työaikoihin tiedotetaan erikseen lähialueen asukkaita.

Rakennustyömaan läheisyydessä liikkuminen

Kuvaan merkitty työmaa-alue on aidattu. Kulku työmaaalueelle on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty. Työmaaalueen läheisyydessä liikkujia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta ja käyttämään merkittyjä kulkureittejä. Inspehtorinkadulla liikuttaessa on hyvä huomioida työmaan kuorma-auto ja rekkaliikenne, joka saattaa hetkittäin haitata kulkua.

Sallitut jalankulkureitit kulkevat työmaa-alueen ympäri. Inspehtorinkadulla työmaan kohdalla jalankulku ohjataan kadun toiselle puolelle, jonne rakennetaan väliaikainen kulkutie. Vanhan pysäköintialueen kohdalla sijaitseva bussipysäkki (451 Inspehtorinkatu) siirtyy rakennustyömaan ajaksi kaupunkiin päin.

Tiedottaminen urakan aikana ja yhteystiedot

TYS välittää Peabin tiedotteita työmaan etenemisestä ja tulevista työvaiheista lähialueen asukkaille (Aitiopaikka, Ikituuri, Nummenranta ja Yo-kylä länsi) kuukausittain sähköpostitse. Lisäksi kaikista haittaa aiheuttavista työvaiheista tai muutoksista työmaajärjestelyihin sekä mm. melua aiheuttavista töistä, vesi tai
sähkökatkoista, muutoksista kulkureitteihin sekä pitkään kestävistä poikkeamista normaaliin työaikaan tiedotetaan erikseen sähköpostitse.

Lisäksi rakennusprojektin vaiheista kerrotaan asukasuutiskirjeissä ja tällä verkkosivulla julkaistavissa tilannekatsauksissa.

Työmaatoimisto sijaitsee Yo-kylä 5C -rakennuksessa. Ensisijaisesti työmaata tai rakennusprojektia koskevat kysymykset Peab Oy:n yhteyshenkilö Vesa Sainiolle
vesa.sainio@peab.fi, 040 143 6999.

Yhteydenotot Turun Ylioppilaskyläsäätiöön sähköpostilla office@tys.fi tai puhelimitse 02 275 0200.

UKK

  • Voinko saada vuokranhyvitystä työmaasta aiheutuvan häiriön vuoksi?

Lähtökohtaisesti työmaasta aiheutuvan häiriön vuoksi ei voi saada vuokrahyvitystä. Jokainen tapaus kuitenkin arvioidaan erikseen.

  • Pääsenkö jonon kärkeen, jos haen siirtoa toiseen asuntoon työmaasta aiheutuvan häiriön vuoksi?

Lähtökohtaisestityömaasta aiheutuvan häiriön vuoksi asuntoa hakeva ei pääse jonon kärkeen, mutta hakijalle pyritään etsimään samantasoinen asunto mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi yhteiskeittiöllisessä yksiössä asuva ei voi ohittaa Aitiopaikan jonossa olevia, mutta esimerkiksi soluun tai pieneen yksiöön kohteissa, jossa jonoa ei ole paljon voi päästä nopeastikin, mikäli vapaita asuntoja on.

  • Millaista häiriötä työmaa voi aiheuttaa asumiselleni?

Kaikista haittaa aiheuttavista työvaiheista tai muutoksista työmaajärjestelyihin sekä mm. meluavat työt, vesi- tai sähkökatkot, muutokset kulkureitteihin, pitkään kestävät poikkeamat normaalista työajasta tiedotetaan erikseen sähköpostitse.

  • Millaisella aikataululla häiriötä aiheuttavia töitä työmaalla tehdään?

Työmaan normaali työaika on arkipäivisin klo 7.00 – 16.00. Poikkeamat normaalista työajasta tiedotetaan erikseen sähköpostitse lähialueen asukkaille. Rakennusprojektin alustavan aikataulun löydät TYS:n verkkosivuilta osoitteesta ww.tys.fi/tyyssija. Aikatauluun voi tulla muutoksia rakennusprojektin aikana ja muutokset päivitetään verkkosivulle.

  • Mihin aikaan töitä tehdään arkisin, tehdäänkö töitä viikonloppuisin?

Työmaan normaali työaika on arkipäivisin klo 7.00 – 16.00. Poikkeamat normaalista työajasta tiedotetaan erikseen sähköpostitse lähialueen asukkaille.

  • Yo-kylä lännen parkkialue poistuu käytöstä, saanko jatkossa pysäköidä sisäpihoille?

Yo-kylä lännen parkkialueen poistuttua käytöstä asukaat saavat pysäköidä vain sallituille parkkialueille.  Asukkaiden käytettävissä on ilmaisia lämpötolpattomia paikkoja Nummenrannan parkkialueella ja Inspehtorinkadun päässä sijaitsevalla parkkialueella. Muistathan varmistaa, että sinulla on voimassa olevat pysäköintioikeudet ko. parkkialueille eParkingissa. Tarvittaessa voit varata lämpötolpallisen paikan Yo-kylä idän tai Nummenrannan parkkialueelta. Varaukset tehdään eParking-järjestelmän kautta. Ohjeet eParking-järjestelmän käyttöön löydät osoitteesta: https://tys.fi/palvelut/autopaikat/eparking-ohjeet 

  • Miksi urakan alkamisesta tiedotettiin niin lyhyellä varoitusajalla?

Näin mittavan projektin käynnistymisessä on useita eri toimijoita ja viranomaistahoja. Rakentamisen aloittamisajankohta riippuu mm. kaavoituksesta, rakennusluvasta ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen päätöksistä. Näiden aikataulutus ja ennakointi on vaikeaaa, joten aloittamisesta voidaan tiedottaa vasta, kun kaikki osa-alueet ovat kunnossa ja projekti voi alkaa. 

  •  Milloin valmistuviin asuntoihin voi hakea?

Valmistuviin asuntoihin voi hakea kolme kuukautta ennen kohteen valmistumista. Rakennusprojektin aikataulu tarkentuu työmaan edetessä. Asiasta tiedotetaan hyvissä ajoin ennen asuntohaun alkua. 

Hae TYS-asuntoa jo tänään!

Täytä hakulomake