Tyyssija

Ylioppilaskylän uusi sydän tulee tarjoamaan monipuolisia palveluita ja ilmastoystävällistä asumista

Asunnot ja vuokrat

Asuntojen pohjalkuvat löydät täältä

Tyyssijaan valmistuu 186 uutta opiskelija-asuntoa. Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan kohteen asuntoihin 3.tammikuuta 2022.

Yhden hengen asunnot Pinta-ala Määrä Vuokra
Tupakeittiö  23,5-27 m2  156 kpl  380,70-450,90€/kk 
Alkovi+tupakeittiö  29,5 m2  3 kpl  492,65€/kk 
1H+Tupakeittiö  30,5 m2  3 kpl  509,35€/kk 
Yhden-kahden hengen asunnot      
1H+Tupakeittiö  35,5-47 m2  24 kpl  539,60-681,50€/kk 

Huom! Alle 34 m2 asunnoissa ei voi asua kuin yksi henkilö. Osassa asunnoissa on näköalarajoite, joka huomioitu vuokrassa. Asuntojen vuokriin sisältyy sähkö, internetyhteys ja neljä saunavuoroa kuukaudessa. Vesi laskutetaan kulutuksen mukaan.

Kohteen valmistuttua siihen muuttavat lähikauppa K-Kylänvalinta ja TYS:n toimisto sekä uusina palveluina aloittavat Arkean opiskelijaravintola ja CampusSportin kuntosali. Rakennustyöt käynnistyivät huhtikuussa 2020 ja ne valmistuvat loppuvuodesta 2021.

 Kuvat ovat havainnekuvia. Esimerkiksi valmiiden asuntojen pintamateriaalit voivat poiketa kuvasta.

Asutohaku, asuntojen arvonta ja asuntotarjoukset

Tyyssijan asuntohaku on päättynyt.

Asukkaat asuntoihin on valittu kohteen hakijoiden joukosta arpomalla ja asunnon saaneille on lähetetty asuntotarjoukset.

Avaimet

Uudet asukkaat voivat noutaa avaimen uuteen asuntoonsa, TYS:n tulevasta uudesta toimistosta (Inspehtorinkatu 12, 20540 Turku) 3.1.2022 klo 9–17. Avaimia ei voi saada tätä aiemmin. Tämän jälkeen avaimen voi hakea TYS:n nykyisestä toimistosta (Yo-kylä 12 A, 20540 Turku) toimiston aukioloaikojen puitteissa. Muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksen, kun tulet hakemaan avaimia.

Mikäli et pääset hakemaan avaimia toimiston aukioloaikoina, voit pyytää myös avainten toimittamista Caribian R-kioskille (Kongressikuja 1, 20540 Turku) 3.1.2022 illaksi. R-kioski on avoinna 24/7 ja avaimen voi noutaa sieltä henkilöllisyystodistuksella. Avaimen noudosta R-kioski veloittaa 5 euroa ja maksu suoritetaan noudon yhteydessä. Jos haluat noutaa avaimesi R-kioskilta, ilmoita asiasta meille viimeistään 30.12.2021 klo 12 mennessä sähköpostilla osoitteeseen office@tys.fi, viestiin otsikoksi R-kioski ja oma nimesi. Avaimia ei voi noutaa R-kioskiltakaan kuin vasta 3.1.2022.

Muutto

Muuton Tyyssijan asuntoihin saa aloittaa heti kun on avaimet noutanut. Pyydämme kaikkia tulevia asukkaita huomioimaan, että pelastusteitä ei saa tukkia muutonkaan aikana, vaan muuttoautot on siirrettävä pois pelastusteiltä heti kun mahdollista.

Muutettuasi asuntoon, muista täyttää huoneistokortti asukassivuilla mahdollisista asunnosta olevista vioista tai puutteista. Mikäli havaitset asunnossa kriittisiä vikoja, tee asiasta vikailmoitus asukassivuilla.

Asunnon katsominen

Valitettavasti asuntoja ei pääse katsomaan ennen muuttoa. Jos sinulla on kysyttävää uuteen asuntoosi liittyen, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse office@tys.fi tai soittamalla 02 275 0200.

UKK

Asunnot

 

 • Millaisia asuntoja Tyyssijaan valmistuu?

Tyyssijaan valmistuu yhteensä 186 asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä.

 • Milloin asuntoihin voi muuttaa?

Tyyssijan asuntoihin voi muuttaa 3. tammikuuta 2022.

 • Mistä löydän asuntojen pohjakuvat?

Asuntojen pohjakuvat löydät  ylempää tältä verkkosivulta sekä 1.10.2021 alkaen TYS:n verkkosivujen asuntohausta.

 • Osassa asunnoista on mainittu olevan näköalarajoite. Mitä se tarkoittaa?

Näköalarajoitteisia asuntoja on kohteen sisäpihalla olevan korotetun terassin ympärillä. Näissä asunnoissa näköalarajoite on otettu huomioon asunnon vuokrassa ja vuokra on alhaisempi kuin vastaavissa asunnoissa muualla kohteessa.

 • Kuuluuko asuntojen vuokraan sähkö, vesi, internetyhteys ja neljä saunavuoroa kuukaudessa?

Sähkö, internetyhteys ja neljä saunavuorot sisältyvät vuokraan. Vesi laskutetaan kulutusperusteisesti kuukausittain.

 • Saako asunnoissa pitää lemmikkejä?

Saa.

 • Onko asunnoissa parvekkeita?

Asunnoissa on ranskalaiset parvekkeet.

 • Saako kohteessa tupakoida?

Tupakointi on kielletty asunnoissa ja niiden ranskalaisilla parvekkeilla.

 • Kuinka monta saunaa kohteessa on?

Tyyssijassa on kolme saunaa, joihin kohteen asukkaat voivat varata vuoroja TYSBookingin kautta.

 • Onko kohteessa hissiä?

Kohteessa on kaksi hissiä. Yksi A-rapussa ja toinen C-rapussa.

 • Onko kohteessa autopaikkoja?

Ei. Kohteen asukkaat voivat hakea pysäköintioikeutta jollekin Ylioppilaskylän parkkipaikoista E-parkingin kautta.

 • Onko kohteessa sähköauton latauspaikkoja?

Kohteeseen tulee muutama sähköauton latauspaikka. Paikkojen valmistumisaikataulu, käyttöohjeet ja varauskäytännöt ilmoitetaan myöhemmin.

 • Kuuluuko asuntoihin varastokoppi?

Jokaiseen asuntoon kuuluu varastokoppi. Kopit sijaitsevat rakennuksen kellarissa.

 • Onko asunnoissa vesimittarit?

On.

 • Onko asunnoissa sälekaihtimet?

On.

 • Onko asunnoissa astianpesukonepaikka? Minkä kokoinen?

Kaikissa asunnoissa on astiapesukonepaikka, joka on 60 cm leveä.

 • Onko asuntojen keittiössä paikka mikroaaltouunille? Minkä kokoinen?

Keittiön kaapistossa on erillinen paikka mikroaaltouunille. Paikka on noin 60 cm leveä.

 • Minkäkokoinen pesukone mahtuu asuntojen kylpyhuoneeseen?

Kylpyhuoneisiin mahtuu 60 cm leveä pesukone ja sen päälle kuivausrumpu.

Asuntoihin hakeminen

 

 • Milloin asuntohaku Tyyssijan asuntoihin alkaa?

Kohteen asuntohaku alkaa 1.10.2021 ja päättyy 10.11.2021.

 • Miten kohteen asuntoihin haetaan?

Tyyssijan asuntoihin haetaan seuraavasti:

1. Täytä asuntohakemus TYS:n verkkosivuilla (https://hakemus.tampuuri.fi/tysmobi/) ja lisää hakemuksellesi hakuvaihtoehdoksi Tyyssija sekä hakemasi asuntotyypit. Muista liittää hakemuksellesi myös tarvittavat liitteet, esimerkiksi opiskelutodistus.

2. Täytä lisäksi erillinen lomake osoitteessa: https://www.survio.com/survey/d/V9B/tyyssija. Ilmoitathan lomakkeella saman sähköpostin kuin asuntohakemuksellasi.

Huom! Hakijan vastuulla on huolehtia siitä, että hänellä on voimassa oleva hakemus tarvittavine liitteineen sekä erillinen lomake täytettynä ennen arvontaa!

 • Voinko hakea tietynkokoiseen asuntoon?

Et. Hakijat voivat hakea joko kohteen yhden hengen tai yhden-kahden hengen asuntoihin. Näiden hakukategorioiden sisällä asuntojen koot vaihtelevat, mutta hakija ei voi valita minkäkokoiseen asuntoon hakee.

 • Asun yksin. Voinko hakea kohteen yhden-kahden hengen asuntoihin?

Voit hakea. Vain yhden hengen asuntojen asukasmäärä on rajattu yhteen henkilöön, koska TYS:llä alle 34 m2 asunnoissa ei voi asua kuin yksi henkilö.

 • Voinko valita, missä kohtaa rakennusta/mistä kerroksesta haen asuntoa?

Et. Hakijat voivat hakea joko kohteen yhden hengen tai yhden-kahden hengen asuntoihin. Näiden hakukategorioiden sisällä hakija ei voi valita hakemansa asunnon sijaintiin tai kerrokseen.

 • Olen jo aiemmin hakenut TYS:ltä asuntoa. Pitääkö minun tehdä uusi hakemus, jos haluan hakea asuntoa Tyyssijasta?

Jos aiemmin tekemäsi hakemus on edelleen voimassa, voit käydä lisäämässä siihen Tyyssijan hakukohteeksesi. Muistathan kuitenkin käydä täyttämässä myös erillisen lomakkeen osoitteessa https://www.survio.com/survey/d/V9B/tyyssija ja huolehtia, että opiskelutodistuksesi on ajantasainen (kertoo opinto-oikeutesi tältä lukuvuodelta 2021-2022).

Asuntojen arvonta

 

 • Miten kohteen asunnot arvotaan?

Viidesosa yhden hengen ja viidesosa kahden hengen asunnoista arvotaan sisäisellä siirrolla kohteeseen hakevien TYS:n asukkaiden kesken ja loput asunnot niiden hakijoiden kesken, jotka eivät vielä asu TYS:n asunnoissa.

 • Milloin arvonnan tulokset julkaistaan?

Tyysijan asuntojen arvonnan tulokset julkistetaan verkossa 17.11. klo 16 alkaen. Tilaisuuteen pääset liittymään tämän linkin kautta: https://vimeo.com/event/1506118/4e66b92d34

 • Voiko arvonnassa asunnon saanut vaikuttaa asuntonsa sijaintiin/kerrokseen rakennuksessa?

Ei. Asunnot arvotaan järjestyksessä, eivätkä asunnon saaneet voi vaikuttaa saamansa asunnon sijaintiin tai kerrokseen.

Asuntotarjoukset

 

 • Milloin asuntotarjoukset lähetetään arvonnassa asunnon saaneille?

Asuntotarjoukset arvonnassa asunnon saaneille lähetetään tulosten julkistustilaisuuden jälkeen ja tarjous tulee hyväksyä neljän päivän kuluessa. Tämän jälkeen asuntotarjous peruuntuu ja tarjous lähetetään varasijan arvonnassa saaneelle. Asuntotarjousta ei lähetetä, mikäli hakija on antanut hakemuksella tai erillisellä lomakkeella virheellistä tietoa.

 • Sain arvonnassa sekä yhden hengen, että kahden hengen asunnon. Voinko valita kummasta kategoriasta otan asunnon vastaan?

Et. Jos saat arvonnassa asunnon sekä yhden hengen, että yhden-kahden hengen asuntokategoriasta, saat tarjouksen vain jommastakummasta. Et voi valita kummasta asunnosta tarjouksen saat.

 • Sain arvonnassa asunnon. Jos en ota asuntoa vastaan, saanko uuden tarjouksen kohteeseen?

Et. Asuntotarjous lähetetään vain siihen asuntoon, jonka arvonnassa on saanut. Jos et hyväksy tarjousta asunto vapautuu varasijoille, eikä uutta tarjousta voi enää saada.

 • Kuinka kauan arvonnassa saadun asunnon tarjous on voimassa?

Asuntotarjoukset arvonnassa asunnon saaneille lähetetään arvonnan tulosten julkistamistilaisuuden jälkeen ja tarjous tulee hyväksyä neljän päivän kuluessa. Tämän jälkeen asuntotarjous peruuntuu ja tarjous lähetetään varasijan arvonnassa saaneelle. Asuntotarjousta ei lähetetä, mikäli hakija on antanut hakemuksella tai erillisellä lomakkeella virheellistä tietoa.

Rakennustyömaa

Ajankohtaista

Alta löydät tilannekatsauksia ja artikkeleja rakennusprojektin vaiheista

Tyyssijan rakentaminen on alkanut – maarakennus- ja paalutustyöt jatkuvat tulevina viikkoina

Rakennustyömaan läheisyydessä liikkuminen

Kuvaan merkitty työmaa-alue on aidattu. Kulku työmaaalueelle on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty. Työmaaalueen läheisyydessä liikkujia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta ja käyttämään merkittyjä kulkureittejä. Inspehtorinkadulla liikuttaessa on hyvä huomioida työmaan kuorma-auto ja rekkaliikenne, joka saattaa hetkittäin haitata kulkua.

Sallitut jalankulkureitit kulkevat työmaa-alueen ympäri. Inspehtorinkadulla työmaan kohdalla jalankulku ohjataan kadun toiselle puolelle, jonne rakennetaan väliaikainen kulkutie. Vanhan pysäköintialueen kohdalla sijaitseva bussipysäkki (451 Inspehtorinkatu) siirtyy rakennustyömaan ajaksi kaupunkiin päin.

Tiedottaminen urakan aikana ja yhteystiedot

TYS välittää Peabin tiedotteita työmaan etenemisestä ja tulevista työvaiheista lähialueen asukkaille (Aitiopaikka, Ikituuri, Nummenranta ja Yo-kylä länsi) kuukausittain sähköpostitse. Lisäksi kaikista haittaa aiheuttavista työvaiheista tai muutoksista työmaajärjestelyihin sekä mm. melua aiheuttavista töistä, vesi tai
sähkökatkoista, muutoksista kulkureitteihin sekä pitkään kestävistä poikkeamista normaaliin työaikaan tiedotetaan erikseen sähköpostitse.

Lisäksi rakennusprojektin vaiheista kerrotaan asukasuutiskirjeissä ja tällä verkkosivulla julkaistavissa tilannekatsauksissa.

Työmaatoimisto sijaitsee Yo-kylä 5C -rakennuksessa. Ensisijaisesti työmaata tai rakennusprojektia koskevat kysymykset Peab Oy:n yhteyshenkilö Vesa Sainiolle
vesa.sainio@peab.fi, 040 143 6999.

Yhteydenotot Turun Ylioppilaskyläsäätiöön sähköpostilla office@tys.fi tai puhelimitse 02 275 0200.

Rakennusprojektin aikataulu ja työmaan työaika

Rakennusprojektin aikataulu on alustava ja siihen voi tulla muutoksia rakennusprojektin aikana.

Alkaa Valmis
Maarakennus Huhtikuu 2020 Kesäkuu 2020
Paalutus ja perustukset Huhtikuu 2020 Kesäkuu 2020
Runko Heinäkuu 2020 Huhtikuu 2021
Julkisivu ja piha Marraskuu 2020 Marraskuu 2021
Sisävalmistus Helmikuu 2021 Marraskuu 2021
Viimeistelytyöt Marraskuu 2021 Joulukuu 2021

Työmaan normaali työaika on arkipäivisin klo 7.00 – 16.00.
Poikkeamista työaikoihin tiedotetaan erikseen lähialueen asukkaita.

UKK Työmaa

Rakennustyömaa 

 

 • Voinko saada vuokranhyvitystä työmaasta aiheutuvan häiriön vuoksi?

Lähtökohtaisesti työmaasta aiheutuvan häiriön vuoksi ei voi saada vuokrahyvitystä. Jokainen tapaus kuitenkin arvioidaan erikseen.

 • Pääsenkö jonon kärkeen, jos haen siirtoa toiseen asuntoon työmaasta aiheutuvan häiriön vuoksi?

Lähtökohtaisestityömaasta aiheutuvan häiriön vuoksi asuntoa hakeva ei pääse jonon kärkeen, mutta hakijalle pyritään etsimään samantasoinen asunto mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi yhteiskeittiöllisessä yksiössä asuva ei voi ohittaa Aitiopaikan jonossa olevia, mutta esimerkiksi soluun tai pieneen yksiöön kohteissa, jossa jonoa ei ole paljon voi päästä nopeastikin, mikäli vapaita asuntoja on.

 • Millaista häiriötä työmaa voi aiheuttaa asumiselleni?

Kaikista haittaa aiheuttavista työvaiheista tai muutoksista työmaajärjestelyihin sekä mm. meluavat työt, vesi- tai sähkökatkot, muutokset kulkureitteihin, pitkään kestävät poikkeamat normaalista työajasta tiedotetaan erikseen sähköpostitse.

 • Millaisella aikataululla häiriötä aiheuttavia töitä työmaalla tehdään?

Työmaan normaali työaika on arkipäivisin klo 7.00 – 16.00. Poikkeamat normaalista työajasta tiedotetaan erikseen sähköpostitse lähialueen asukkaille. Rakennusprojektin alustavan aikataulun löydät TYS:n verkkosivuilta osoitteesta ww.tys.fi/tyyssija. Aikatauluun voi tulla muutoksia rakennusprojektin aikana ja muutokset päivitetään verkkosivulle.

 • Mihin aikaan töitä tehdään arkisin, tehdäänkö töitä viikonloppuisin?

Työmaan normaali työaika on arkipäivisin klo 7.00 – 16.00. Poikkeamat normaalista työajasta tiedotetaan erikseen sähköpostitse lähialueen asukkaille.

 • Yo-kylä lännen parkkialue poistuu käytöstä, saanko jatkossa pysäköidä sisäpihoille?

Yo-kylä lännen parkkialueen poistuttua käytöstä asukaat saavat pysäköidä vain sallituille parkkialueille.  Asukkaiden käytettävissä on ilmaisia lämpötolpattomia paikkoja Nummenrannan parkkialueella ja Inspehtorinkadun päässä sijaitsevalla parkkialueella. Muistathan varmistaa, että sinulla on voimassa olevat pysäköintioikeudet ko. parkkialueille eParkingissa. Tarvittaessa voit varata lämpötolpallisen paikan Yo-kylä idän tai Nummenrannan parkkialueelta. Varaukset tehdään eParking-järjestelmän kautta. Ohjeet eParking-järjestelmän käyttöön löydät osoitteesta: https://tys.fi/palvelut/autopaikat/eparking-ohjeet 

Hae TYS-asuntoa jo tänään!

Täytä hakulomake