Skip to main content
Uutiset

Elo- ja syyskuun asuntotarjouksista + vinkkejä asunnon hakuun

Uusien opiskelijoiden asuntohaku starttasi TYS:llä 1.5. Opiskelijavalinnan tuloksia odottavat voivat tehdä hakemuksen jo ennen opiskelupaikan varmistumista. Muistathan lisätä hakemuksellesi hyväksymis-/opiskelutodistuksen, kun sellaisen saat. Asuntotarjouksia ei lähetetä hakemuksille, joilta puuttuu todistus.

Elo- ja syyskuun asuntotarjouksista

Elo- ja syyskuussa vapautuvat TYS:n asunnot on kaikki varattu opintonsa Turussa aloittaville uusille opiskelijoille. Tämän takia emme tee elo- syyskuun aikana lainkaan sisäisiä siirtoja, emmekä pääsääntöisesti vuokraa asuntoja Turussa jo opintonsa aloittaneille opiskelijoille. Jos olet jo aloittanut opintosi Turussa, voit hakea vielä heinäkuussa vapautuvia asuntoja ja tämän jälkeen seuraava kuukausi, jolloin voit saada TYS:ltä asunnon on lokakuu.

Elokuussa vapautuvien asuntojen asuntotarjousten lähettäminen aloitetaan TYS:llä heinäkuun alussa, kun pääsykoevalintojen tulokset on saatu. Tällä tavalla haluamme varmistaa, että todistus- ja pääsykoevalinnan kautta opiskelupaikan saaneet ovat tasavertaisia syksyn asuntojen jakoprosessissa. Syyskuun asuntotarjouksia aletaan lähettää heinäkuun lopussa.

Asuntotarjoukset lähetetään hakemuksen jättöpäivämäärän perusteella. Etusijalla ovat kauempaa Turkuun muuttavat opiskelevat. TYS vastaanottaa vuosittain elo- ja syyskuulle asuntohakemuksia enemmän kuin vapauita asuntoja on tarjolla, joten valitettavasti emme voi tarjota kaikille hakijoille asuntoa.

Asuntotarjous on voimassa 4 vuorokautta. Tarjouksia tehdään elo- ja syykuulle pääsääntöisesti yksi hakemusta kohden. Asuntotarjouksen pääset hyväksymään sen jälkeen, kun olet ensin vahvistanut hyväksyväsi vuokrasopimuksen ehdot sekä järjestyssäännöt. Hyväksytty asuntotarjous on aina sitova.

Miten voin vaikuttaa asunnon saantimahdollisuuksiini?

Asunnon saantimahdollisuuksiin vaikuttaa hakemuksen jättöpäivämäärän lisäksi hakijatilanne ja tarjolla olevien asuntojen määrä. Mikäli olet hakenut vain tietyn tyyppistä tai kokoista asuntoa tietystä asuntokohteesta, saatat joutua odottamaan pitkäänkin, ennen kuin hakemustasi vastaava asunto vapautuu. Mikäli tarvitset asunnon nopeasti, suosittelemme, että haet laajasti erityyppisiä asuntoja eri asuntokohteista. Merkitsethän hakemuksellesi sellaisia hakukriteerejä, jotka ovat mahdollisia, esimerkiksi maksimivuokran tulee vastata haetun kokoisen asunnon vuokratasoa TYS:llä. Kohdehaussa näkyvät asuntojen jonotusajat eivät pidä elo- ja syyskuussa paikkansa, mutta jonotusajoista saat osviittaa siitä, mitkä kohteet ja asuntotyypit ovat kaikkein suosituimpia.

Asuntohakemustan voi muokata hakemuksen jättämisen jälkeen vapaasti, eikä tämä vaikuta hakemuksen alkuperäiseen jättöpäivämäärään.

Soittaminen, toimistolla vierailu tai sähköpostin lähettäminen ei vaikuta mahdollisuuksiisi saada asunto, sillä kaikki asunnot vuokrataan hakemuksen jättöpäivämäärän ja tietojen perusteella. Mikäli haluat muuttaa tietojasi tai hakukohteitasi, päivitä muutokset suoraan asuntohakemuksellesi.

Huomioithan myös, että asuntomme on tarkoitettu vain opiskelijoille ja nuorisoasukkaille, joten emme voi tarjota asuntoa työssäkäyvälle, joka ei täytä kummankaan asukasprofiilin kriteerejä.