Skip to main content
Uutiset

Vinkit etävappuun

Tänä vuonna vappua vietetään hieman eri tavalla kuin normaalisti koronavirusepidemian vuoksi. Kannustamme kaikkia asukkaitamme jäämään tänä vappuna kotiin, sillä tällä tavoin voimme kaikki yhdessä parhaiten hidastaa ja estää epidemian leviämistä. Vappu ei kuitenkaan ole peruttu ja juhlaa voi viettää hyvin myös etänä kotoa käsin. Kokosimme yhteen muutamia vinkkejä etävapun viettoon, joiden avulla kotivapusta saa kaiken irti.

1. Valmistele koti vappua varten

Omaan kotiin voit luoda vapputunnelmaa esimerkiksi erilaisin koristein. Jo muutama ilmapallo tai serpentiini nostattavat vapputunnelmaa ennen varsinaista juhlapäivää. Siisti koti on myös loistava tunnelmannostattaja.

2. Varaa kotiin vappuherkkuja

Monelle vappu ei tule ilman simaa, munkkeja ja tippaleipiä. Vappuherkut kannattaa käydä nappaamassa kaupasta jo hyvissä ajoin. Nopeimmilla sima on jo tuloillaan, mutta mattimyöhäisetkin voivat valmistaa simaisen juoman vaikka vasta vappuaattona Helsingin Sanomien simasiirappiohjeella.

Myös Unica myy simaa ja munkkeja ravintoloissaan. Tarkemmat tiedot löydät Unican sivuilta www.unica.fi

3. Laita omat haalarit tai viitta vappukuntoon

Onko nurkkiisi kerääntynyt haalarimerkkejä, jotka odottavat haalareihin tai viittaan pääsyä? Mikään ei nostata vapputunnelmaa paremmin kuin omat haalarimerkkitalkoot. Ompelun tuskaa voi lievittää pitämällä talkoot etänä videoyhteyden kautta kavereiden kanssa. Myös oma lakki kannattaa ottaa/etsiä hyvissä ajoin odottamaan lakitusta.

Halutessasi voit osallistua myös Suomen ylioppilaskuntien #haalarihaaste2021 . Ripusta haalarisi näkyvälle paikalle: parvekkeelle tai ikkunaan vapun kunniaksi maanantaista 26.4. eteenpäin aina vappupäivään asti ja näytä muulle vappukansalle juhlivasi kevään suurinta juhlaa!

4. Tee oma vapun soittolista

Vapuksi voi valmistella oman soittolistan. Kerää yhteen kaikki biisit, jotka muistuttavat vapusta tai muuten vain nostattavat vapputunnelmaa. Soittolistan tahtiin voi tanssahdella vaikka porukalla etäyhteyden kautta.

Vapputunnelmaan pääset myös radioaalloilla. Turun Wappuradio virittelee juhlakansaa vapputaajuudelle 21.–30.4 nettiradiona ja FM-taajuudella 93,8 MHz.

5. Vie lakitus ja piknikki omalle parvekkeelle tai pihalle.

Lakitusta tai piknikkiä voi viettää myös parvekkeella tai pihalla. Asettele piknikviltti parvekkeelle tai pihalle ja ota vappuherkut ja -koristeet mukaan. Ne, joilla ei ole omaa parveketta tai pihaa, voivat avata kotona ikkunoita ja ranskalaisen parvekkeen ovia. Moikkaa ja skoolaa turvavälin päästä myös naapuria!

6. Ota rennosti ja nauti erilaisesta vapusta

Vaikka vappua ei tänä vuonna päästäkään viettämään aivan perinteisin menoin, on hyvä muistuttaa itseään siitä, että poikkeustila ei jatku ikuisesti. Tänä vuonna vappu on hieman erilainen ja varmasti mieleenpainuva – tätä vappua muistellaan vielä kiikkustuolissakin, kaikista vapuista ei välttämättä voi sanoa samaa.  Wabu ei lobu tänäkään vuonna ja joka vuosi on uusi vappu.