Skip to main content
Uutiset

Uusia kasvoja säätiön henkilöstössä

Vuoden 2021 aika TYS:llä aloitti yhteensä kuusi uutta työntekijää. Uudessa työssä aloittaminen on aina jännittävää ja koronapandemian vuoksi aloitus on ollut hyvin erilainen kuin mihin monet ovat tottuneet. Kaikkiin työkavereihin ei ole päässyt tutustumaan heti kasvokkain, koska säätiössä töitä on tehty pääsääntöisesti etänä. Haasteista huolimatta työt ovat kuitenkin lähteneet sujumaan mallikkaasti ja työ säätiössä tuntuu hyvältä.

Säätiön kiinteistöjohtaja Anssi Aalto, kiinteistöinsinööri Mikko Lairolahti, kiinteistöassistentin äitiysloman sijainen Ilona Liukkunen, talotekniikka-asiantuntija Tomi Kultala, controller Hannele Nousiainen ja kunnossapitoinsinööri Toni Pohjavirta ovat kaikki aloittaneet työnsä Kaikki mainitsevat näkyvimmäksi uuden työn aloittamisessa havaitsemansa seikaksi sen, ettei kaikkia uusia työkavereita tai yhteistyökumppaneita päässyt tapaamaan heti livenä. Teams on kuitenkin mahdollistanut ihmisten tapaamisen virtuaalisesti etänä.

”Olihan se erilaista aloittaa, kun etätyösuositus oli voimassa. Uudet työkaverit tapasin vaiheittain ja pääasiassa tapasimme Teamsin välityksellä. Mutta en kokenut, että se olisi ollut huonoa. Totuin aika nopeasti siihen ja kuitenkin Teamsin välityksellä pystyi olemaan jatkuvassakin yhteydenpidossa tarpeen mukaan”, kertoo Nousiainen.

”Kyllä se on vaikuttanut paljonkin. Uusien yhteistyökumppaneiden kanssa on juteltu Teamsissa ja puhelimessa, mutta kaikkien kanssa ei olla vieläkään nähty kasvokkain. Kohdekäyntejä on ollut vähemmän ja etänä on osa työtehtävistä tullut hoidettua. Onneksi työkalut taipuvat nykyään paremmin tämänkaltaiseen toimintaan”, toteaa Lairolahti.

Perehdytys sujunut pandemiasta huolimatta kohtuullisen hyvin

Perehdytys hoitui kaikkien mielestä kohtuullisen hyvin. Osalla kuitenkin edeltäjä oli jo ehtinyt poistua talosta työn alkaessa, jolloin tarkentavat kysymykset ja lisätiedot jäivät saamatta.

”Olin säätiön eläkkeelle jääneen kiinteistöjohtaja Ismo Aaltosen kanssa yhtä aikaa töissä neljä viikkoa, mikä oli perehdytyksen kannalta hieno juttu. Viestikapula vaihtui sujuvasti välillämme ja pystyin kysymään Ismolta lisätietoja, jos jokin asia jäi epäselväksi”, kuvaa Aalto.

”Perehdytys toimi mielestäni oikein hyvin. Kaikkea ei voi perehdytyksen aikana ei tietenkään ehditä tai voida kertoa, vaan kyselin myös myöhemmin lisää työkavereilta”, kertoo Kultala.

”Teen äitiysloman sijaisuutta ja edeltäjäni oli jo jäänyt pois töistä, kun aloitin työt säätiöllä. Mielestäni olisi ollut hyvä työskennellä edeltäjäni kanssa samaan aikaan. Uskon, että olisin nopeammin sisäistänyt, miten eri järjestelmiä käytetään. Olen saanut paljon apua työkavereilta, mutta paljon olen joutunut myös opettelemaan itse”, kertoo Liukkunen.

”Perehdytys meni oikein hyvin. Olin nyt eläköityneen kunnossapitopäällikkö Janne Kareston kanssa samaan aikaa töissä noin kolme kuukautta. Kun tehtävänkuva on aika laaja, työ vaatikin jonkin verran perehdyttämistä. Olin koko ajan toimistolla, koska työtehtäväni sitä vaati. Kaikkiin työkavereihin tutustumiseen meni toki hieman aikaa, kun moni teki töitä etänä”, sanoo Pohjavirta.

Säätiö mieleinen työpaikka

Kaikki ovat yksimielisiä myös siitä, että pandemia ei vaikuttanut uusien työkavereiden vastaanottoon, eikä koronapandemia ole vaikuttanut työporukkaan mukaan pääsemisessä. Myös säätiö työpaikkana tuntuu oikealta.

”Meillä on mukava porukka ja tunnelmat uudesta työstä ovat hyvät. Minut on otettu lämpimästi vastaan ja kaikkien kanssa on ollut mukava tehdä töitä”, kehuu Aalto.

Työstä on hyvät fiilikset. Niitä asioita, joita tulin hakemaan olen täältä saanut. Työyhteisö on mukava ja kaikkien kanssa yhteistyö toimii mainiosti”, kertoo Kultala.

”Minulla on hyvät tunnelmat uudesta työpaikastani! Motivaationi on todella korkealla uutta työtä kohtaan ja koen, että työtehtäväni ovat monipuolisia ja tarpeeksi haastavia. Työkaverit ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja koen oloni todella tervetulleeksi. Toivon, että sijaisuuden jälkeen saisin jatkaa töitä Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä”, toivoo Liukkunen.

”Minut otettiin hyvin vastaan ja olen saanut positiivista palautetta. Olen erittäin tyytyväinen, jotta pääsin tänne tähän porukkaan mukaan. Työtehtävät ovat haasteellisia ja onnistumiset ovat palkitsevia”, kertoo Lairolahti.

”Olen viihtynyt mainiosti. Aloittaessani vastaanotto oli tosi lämmin ja heti otettiin porukkaan mukaan. Työkaverit ovat kivoja ja mikä mielestäni on mahtavaa, on kaikkien avuliaisuus. Aina on joku, jolta voi kysyä. Uutena työntekijänä se tuntuu hyvältä. Olin aikaisemmassa työpaikassa lähes 10 vuotta, joten vaihtaminen tuntui aluksi hypyltä tuntemattomaan, mutta päivääkään en ole katunut”, summaa Nousiainen.

”Vuoden työssäolon jälkeen tunnelmat omasta työstä ovat hyvät. Työyhteisö on mukava ja kaikkien kanssa voi jutella rennosti niin töistä kuin töiden vierestä. Työ on osittain kiireistä ja haastavaa, mutta tehtävät ovat kuitenkin moninaisia ja mielenkiintoisia. Mielenkiintoisinta tässä työssä on se, että yksikään työpäivä ei ole samanlainen. Se on myös haaste, sillä työpäivä voi muuttua ihan toisenlaiseksi, kun on suunnitellut milloin vain. Vesivahingot eivät esimerkiksi odota, vaan niitä ruvetaan ratkotaan samaan tien”, kertoo Pohjavirta.

Anssi Aalto aloitti säätiön uutena kiinteistöjohtajana huhtikuun 2021 alussa. Aalto johtaa säätiön kiinteistöpalvelutiimiä, joka vastaa säätiön uudisrakennusprojekteista sekä huolehtii säätiön olemassa olevan kiinteistökannan huollosta ja kunnossapidosta.

Talotekniikka-asiantuntija Tomi Kultala aloitti säätiön palveluksessa elokuussa 2021. Kultala valvoo säätiön perusparannus- ja uudiskohteiden talotekniikan toteutusta ja ohjaan talotekniikan suunnittelua. Hän vastaa myös RESPONSE-projektin toteutuksesta ja koordinoinnista säätiön kohteissa.

Kiinteistöinsinööri Mikko Lairolahti aloitti säätiön palveluksessa elokuun 2021 alussa. Lairolahden tehtäviin kuuluu säätiön kaikkien kiinteistöjen teknisten järjestelmien toimivuuden valvonta sekä sähkö- ja putkityöpuitesopimusten lisäksi tarvittavien toimenpiteiden ja korjausten tilaus ja suunnittelun sekä toteutuksen valvonta.

 

Ilona Liukkunen aloitti säätiössä kiinteistöassistentin äitiysloman sijaisena lokakuun alussa 2021. Liukkusen tehtäviin kuuluu autopaikkojen ja saunavuorojen hallinta, kiinteistötiedotteiden kirjaus asukkaille, laskujen tarkastus sekä jätehuoltoasioiden hoito.

Controller Hannele Nousiainen aloitti säätiön palveluksessa lokakuun 2021 lopussa. Nousiaisen työtehtäviin kuuluu sisäisen laskennan tehtäviä, asukastoimikuntien määrärahojen seuranta ja maksatus, kuukausittainen asuntojen vajaakäyttölaskelma, tilastojen ja vuositietojen päivitys eri tahoille sekä budjetointiprosessi ja kiinnitysten hallinta.

Kunnossapitoinsinööri Toni Pohjavirta aloitti säätiön palveluksessa kesäkuussa 2021. Pohjavirran tehtäviin kuuluu säätiön kiinteistönhuollon ja kunnossapidon tehtäviä. Pohjavirta koordinoi esimerkiksi vuokrasopimusten välissä tehtävien huoneistoremonttien laajuutta sekä aikataulua. Myös kiinteistöjen ja asuntojen huoltotoimenpiteet kuuluvat Pohjavirran päivittäiseen työhän, normaalista päivittäisestä huollosta suurempiin korjauksiin.