Skip to main content
Uutiset

TYS:n asukastoimisto palvelee elokuussa uusin aukioloajoin – muut koronavirusepidemian vuoksi palveluihin tehdyt muutokset pysyvät voimassa

By 23.7.202029 heinäkuun, 2020Ei vielä kommentteja

TYS:n asukastoimisto palvelee elokuussa asukkaita uusin aukioloajoin. Elokuussa avaimia noutavat ja vuokrasopimuksia allekirjoittavat asukkaat voivat ajanvaruksella vierailla toimistolla arkisin klo 9–16. Muut TYS:n palveluihin tehdyt muutokset pysyvät voimassa. Suhtaudumme edelleen koronavirukseen ja sen leviämiseen vakavasti ja haluamme suojata asiakkaitamme, työntekijöitämme ja yhteistyökumppaneitamme. Seuraamme tilannetta ja toimimme Suomen hallituksen ja muiden viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Alta löydät lisätietoja palveluidemme toiminnasta:

Asiakaspalvelu

Asukastoimistomme palvelee elokuussa arkisin klo 9–16 ajanvarauksella vain avaimia noutavia ja vuokrasopimuksia allekirjoittavia asukkaita. Asioinnista toimistolla pitää etukäteen ilmoittaa office@tys.fi sähköpostiosoitteeseen. Kerro viestissäsi missä asiassa, minä päivänä ja mihin kellonaikaan haluat vierailla toimistolla. Odota että saat kuittausviestin asiasta.

Muut asumiseen liittyvät asiat suositellaan hoitamaan edelleen ensisijaisesti sähköisten palveluidemme kautta asukassivuilla, sähköpostitse office@tys.fi, tai soittamalla toimiston aukioloaikoina 02 275 0200.

Saunat, kerhohuoneet, pesulat ja yhteiskeittiöt

TYS on avannut asuntokohteissaan osan saunoista asukkaiden käyttöön 1.6. alkaen. Lenkkisaunavuorot eivät ole avoinna vielä tässä vaiheessa. Saunoja, pesutiloja ja pukuhuoneita käyttäessä tulee kiinnittää erityistä huomiota hyvään käsihygieniaan. Asukkaiden on hyvä huomioida, että sauna-, pesu- ja pukuhuonetiloja ei siivota saunavuorojen välissä, vaan tilojen siivous suoritetaan kerran päivässä tiistaisin-perjantaisin. Saunojen pukutiloihin on toimitettu pesuaineitta ja liinoja, joilla asukkaat voivat pyyhkiä saunatilojen pintoja.

Saunavuorot ovat asukkaiden varattavina TYSBookingissa. Avatut saunat ja saunojen lämmitysajat ovat samat kuin normaalit kesäajan lämmitysajat. Huomaathan, että kaikkia kohteiden saunoja ei lämmitetä päivittäin, vaan osa saunoista lämpenee esimerkiksi vain viikonloppuisin.

Myös asuntokohteiden kerhohuoneet on avattu asukkaiden käyttöön 1.6. alkaen. Kerhohuoneiden käytössä tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja valtioneuvoston asettamia kokoontumisrajoituksia. Kerhohuoneisiin on toimitettu pesuaineitta ja liinoja, joilla tilan varaajan tulee pyyhkiä kerhohuoneen kosketuspinnat varauksen lopuksi.

Pesulat sekä yhteiskeittiöt ovat edelleen avoimia asukkaille, mutta tiloja käytettäessä tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä erityistä huolellisuutta. Yhteiskeittiöiden siivousta on tehostettu, mutta jokaisen asukkaan velvollisuus on huolehtia keittiön siisteydestä käytön jälkeen.

Huoltotyöt ja asuntokäynnit

Asunnoissa suoritetaan toistaiseksi vain kaikkein kiireisimmät huoltotyöt. Jos teet vikailmoituksen, varauduthan siihen, että työn suoritus saatetaan siirtää myöhempään ajankohtaan. Huoltoyhtiö arvioi ilmoitusten kiireellisyyden ja sopii kanssasi ilmoituksen aiheuttamista toimenpiteistä. Varmista siis asukassivuiltasi, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Jos korjausta vaativa vika ei ole kiireellinen, harkitse voisitko tehdä vikailmoituksen myöhemmin.

Jos olet jo tehnyt vikailmoituksen ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, pyydämme perumaan vikailmoituksen ja tekemään uuden, kun asunnossa ei ole enää sairastuneita, altistuneita tai karanteenissa olevia henkilöitä.

Poismuuttoon liittyvät asuntotarkastukset

Pyydämme informoimaan asiakaspalvelua office@tys.fi, mikäli olet irtisanonut asuntosi, asuntoasi ei ole vielä tarkastettu ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö.

Muutot

Uusi asukas saa avaimet kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä klo 12, joka on myös huoneenvuokralain perusteella poismuuttavan asukkaan virallinen muuttopäivä eli muutoissa voi olla päällekkäisyyttä. Usein kuitenkin kuun ensimmäinen arkipäivä osuu viikolle niin, että edellinen asukas on muuttanut pois jo edellisenä viikonloppuna. Jos edellinen asukas on sallinut yhteystietojensa luovutuksen, voit yrittää sopia muutosta hänen kanssaan niin, että päällekkäisyyttä ei synny.

Poismuuttavan asukkaan tulee ennen muuttoa siivota asunto. Poismuuttosiivoukseen kuuluu mm. asunnon pintojen pyyhintä ja jääkaapin ja lieden puhdistus. Poismuuttosiivouksesta voit lukea lisää osoitteesta: https://tys.fi/poismuuttajan-info. Tätä perusteellisempi siivous on sisään muuttava asukkaan vastuulla. Koska edellisen asukkaan virallinen muuttopäivä on sama kuin sisään muuttavan asukkaan ensimmäinen mahdollinen muuttopäivä TYS:n ei ole mahdollista siivota asuntoja erikseen muuttojen välissä.

Matkustaminen/Suomeen saapuminen

Asukkaiden tulee noudattaa vallitsevia matkustukseen liittyviä viranomaisohjeita ja jäädä Suomeen saavuttuaan omaehtoiseen kotikaranteeniin, mikäli viranomaisohjeistus sitä suosittaa. Lisätietoja kotikaranteenista eri maiden osalta löydät täältä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia

Ulkoliikuntapaikat

TYS:n asuntokohteiden yhteydessä olevat ulkoliikuntapaikat ja -laitteet ovat auki kaikille Turun kaupungin linjausten mukaisesti. Liikuntalaitteiden ja -paikkojen käytössä tulee kuitenkin noudattaa turvaetäisyyksiä ja valtioneuvoston asettamia kokoontumisrajoituksia. Laitteiden puhdistuksesta kannattaa huolehtia ennen käyttöä, ja varmuuden vuoksi on syytä kuntoilla vaikka turvalliset käsineet kädessä. Tartuntavaaran minimoimiseksi on myös tärkeää, että liian moni ei pakkaudu harjoittelemaan samoille paikoille yhtä aikaa.

Noudata viranomaisten ohjeita

Noudata viranomaisten antamia ohjeita siitä, miten tulee toimia koronaviruksen ehkäisemiseen, tartuntaepäilyyn tai muihin koronavirukseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoa:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta
Turun yliopistollisen keskussairaalan TYKS:in sivuilta
Suomen hallituksen linjauksista Valtioneuvoston verkkosivuilta
Valtakunnallisesta koronaneuvontapuhelinnumerosta: puh. 0295 535 535.
Tyks Akuutin puhelinneuvonnasta: puh. 02 313 8800 (auki 24h).
Turun kaupungin koronaneuvontapuhelimesta, p. 02 266 2714, (arkisin klo 8-15).

Koronaviruksen hoidon maksuttomuus Suomessa

Sosiaali- ja terveysministeriö on tarkentanut aikaisempaa tulkintaansa koronaviruksen vuoksi saadun hoidon maksuttomuudesta Suomessa. Uuden linjauksen mukaan hoito on maksutonta, jos sinulla on Suomessa kotikunta tai jos olet matkailija. Myös ne henkilöt, joilla on oikeus Kelan myöntämään hoito-oikeustodistukseen, saavat hoidon ilman maksua. Muille hoito on maksullista kuten muukin sairaanhoito. Uusi linjaus tuli voimaan 11.5.2020. Lue lisää: https://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/-/asset_publisher/kg5xtoqDw6Wf/content/koronaviruksen-vuoksi-saadun-hoidon-maksuttomuuteen-muutoksia

Miten suojaat itseäsi ja muita tartunnalta?

Omaa ja muiden tartuntariskiä voi alentaa ensisijaisesti huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

  • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti, kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
  • Jos et voi pestä käsiäsi, käytä alkoholipohjaista tai muuta kemikaaliviranomaisen hyväksymää käsihuuhdetta.
  • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
  • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin.
  • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
  • Vaihda kotona käsipyyhkeitä usein ja käytä kodin ulkopuolella kertakäyttöpyyhkeitä.

Lähikontaktien vähentäminen on nyt tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä.

  • Kun liikut ulkona, pidä vähintään 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  • Älä kättele.