Skip to main content
Blogi

SPR:n Olkkari – Lounge tarjoaa viikoittain toimintaa Tyyssijassa

Tyyssijassa on keskiviikkoiltaisin klo 18-20 ilmaista toimintaa nuorille aikuisille (18-29v.). Olkkari – Lounge -nimellä kulkeva toiminta keskittyy useimmiten TYS n’ Chillin tiloihin, mutta välillä käytössä on myös pienempi C-rapun kerhohuone, ravintola Moodin vieressä.

Loungea pyörittää Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiritoimiston nuorisotyöntekijät yhdessä paikallisosastojen vapaaehtoisten kanssa.

Loungen kävijöistä suuri osa on kansainvälisiä opiskelijoita, joten ohjelma ja keskustelu on pääasiassa englanninkielistä. Ohjelma vaihtelee viikoittain, tähän mennessä on pelattu lautapelejä, maalailtu rennosti vesiväreillä, leivottu muffinsseja ja pidetty Nuorten Turvatalon väen vetämä keskusteluilta. Ohjelman lisäksi tarjolla on aina kahvia ja pikkupurtavaa.

Ohjelmaa suunnitellaan yhdessä Loungen kävijöiden kanssa aina noin kuukaudeksi eteenpäin. Lokakuussa pidettiin Halloween-teemalla pieni juhla ja harjoiteltiin ensiapua vampyyrin tai ihmissuden pureman varalta.  Marraskuussa on tiedossa mm. leffailta, joulukorttien askartelua ja joulutorttujen leivontaa.

Ajatus toiminnan tuonnista ylioppilaskylään lähti SPR:n keväällä 2022 julkaisemasta Yksinäisyysbarometristä. Sen mukaan yksinäisyydestä ja ulkopuolisuuden tunteesta kärsivät eniten yksinasuvat, pienituloiset ja alle 25-vuotiaat. Opiskelijat kuuluvat yleensä vähintäänkin yhteen näistä ryhmistä. Monet Turussa opiskelevat ovat muuttaneet tänne muualta, mikä varsinkin koronarajoitusten aikana on vaikeuttanut ihmisiin tutustumista.

Haluamme SPR:ssä nyt tuoda mahdollisuuksia uusien kavereiden löytämiseen, sekä mahdollisuuden tehdä ja ehkä jopa oppia uusia asioita yhdessä. Loungen kautta on myös mahdollisuus tutustua ja osallistua matalalla kynnyksellä Punaisen Ristin vapaaehtoistyöhön. Olemme todella iloisia siitä, että TYS on antanut meille näitä hienoja Tyyssijan tiloja käyttöön. Ne ovat mahdollistaneet sen, että opiskelijat ovat löytäneet meidät hyvin jo heti toiminnan alettua.

Loungen iltoihin voi tulla mukaan ilman ennakkoilmoittaumista. Tietoa tulevien iltojen teemoista löytyy TYS:in tiedotuskanavien lisäksi helpoiten Loungen omasta Whatsapp-ryhmästä. Voit liittyä siihen lähettämällä viestin minulle numeroon 040 356 6062.

Kai Saarto
Projektityöntekijä
Suomen Punainen Risti